Ahojte, chcem sa opýtať či nemáte skúsenosti s parkinsonovou chorobou, ako sa dá takýmto ludom pomôcť, alebo to aspoň spomaliť, pravdepodobne to má moja starká. ďakujem za vaše rady a skúsenosti .
Aj moja ho ma,skušalo sa všetko ale bohužial,je to horšie a horšie ☹ už si skoro nič nepamata,iba to v čom cely život žila,ale napr. ked jej zavolame že prideme,musi si napisat kedy prideme,lebo na druhy den to nevie.
Z ajurvédskej medicíny je veľmi vhodné BRAHMI.
U rastliny Brahmi boli identifikované 2 hlavné chemické zložky, aktívne molekuly:
Bacoside A, ktorá napomáha uvoľňovať oxid dusnatý. Oxid dusnatý je zodpovedný za uvoľnenie ciev a žíl a podporuje plynulejší tok krvi telom a lepšiu cirkuláciu vzduchu.
Bacoside B, proteín, ktorý vyživuje nervové bunky v mozgu.
Používa sa predovšetkým na prirodzené zlepšenie pamäte a schopnosti spomenúť si na niečo. Viac informácií nájdete u nás na mamazem alebo pohľadajte web o ajurvede: Planet Ayurveda.
Skúsenosť síce nemám ale veľa informácii nájdeš aj na http://www.parkinsonovachoroba.eu/
@mata90 Dobry deň
Volám sa Arnošt Vágner a pracujem pre spoločnosť Kannaway. Začal som v tejto spoločnosti pracovať hlavne kvoli mojmu zdravotnému stavu. Spoznal som množstvo chorých ľudí ktorý trpia roznymi chorobami. Liečime týchto ľudí a dosahujeme výborne výsledky. Samozrejme mame aj veľmi dobre výsledky pri liečbe Parkinsonovej choroby. Tato spoločnosť pomáha liečit tuto chorobou formou lekárskeho konope čiže CBD. Stačí si naťukať do google CBD a Parkinson a nájde vám množstvo pozitivnych článkov. Lieči sa formou konopného oleja (extrakt) ktorý veľmi efektívne pomáha pri liečbe, ďalej formou fajčenia CBD náplne ktorá do 4-5 min zastaví trasenie celého tela. Pacienti si to veľmi chvália. Nemusíte sa báť, nieje v tom žiadna halucinogená látka ani žiadne THC je v tom čisté CBD to čo v tej rastline konkrétne lieči. Moj priateľ ktorý to somnoú začal robiť ma taktiež dosť zdravotných problémov a taktiež ma parkinsona, po dlhšiom užívaní sa jeho stav zlepšil, najviac si chváli použivanie CBD formou fajčenie okamžite ho to ukludní. Ak máte záujem budem rad ak sa mi ozvete a prípadne odpoviem na vaše otázky.
arnost.vagner28@gmail.com
Ahojte, rada by som sa informovala ohľadom parkinsona, môj ocino okrem parkinsona má ešte aj organickú halucinozu.Cez deň funguje viac menej v pohode s tým že je spomaleny a dosť spi ale v noci má živé sny, vykrikuje zo sna a má niekedy pocit že tu niekto chodí po dome, bere veľa liekov, teraz bol na psichiatrii kvôli tomu že bol presvedčený že mu niekto na byte chce ublížiť (čo nebola pravda) tak šiel k nám a u nás mal nepokojné noci a od nás na psichiatrii už nemôže bývať sám a potrebuje 24hod.starostlivost.
Podľa jeho. diagnóz mu určili 6stupen okazanosti ale ocino nechce ani len počuť ísť do DSS, radšej by mal opatrovateľku u seba doma.
Poprosila by som radu či ho dať do DSS proti jeho vôli alebo vybaviť opatrovateľku do jeho bytu.
Ďakujem pekne za názor.
Mozem sa opýtať? Môj dedo má parkinson (som dievča) budem ho mať aj ja?
Matka, tazko radit ☹ skusenost mame, ale nic pozitivne, cim by som ta povzbudila a dala nadej, ze ak budete robit to a ono, ze to pomoze.... 😔 tejto chorobe podlahol moj svokor, diagnostikovali mu to pomerne skoro (po patdesiatke), dlhsiu dobu to bolo mierne a potom zrazu seklo a slo to dolu vodou...nikto dopredu nevie jak sa veci budu vyvijat, ako rychlo bude choroba postupovat, niekedy sa da dlhe roky pekne zit a niekedy to ma rychly spad....priznaky sa casom zhorsovali, potom na chvilu to ustalo ako bolo, potom zas zhorsenie, postupne invalidita, az imobilita....no zle....robili a skusali sme hadam vsetko.boli aj clenmi v klube parkinsonikov, mali stretavky, niekomu ta ista liecba krasne zabrala, inemu ani tuk... 😒 je to strasne individualne...neviem kolko rokov ma tvoja starka(aj ked je to asi jedno)....nas otec bol v podstate mlady culy pozitivny chlap a bolo to pre nas vsetkych velmi tazke....sme radi, ze sa aspon dozil vnucat, aj ked pohrat sa uz s nimi aktivne nemohol, ale tak aspon kus zivota vniesli do poslednych rockov co bol s nami....odporucit viem len tolko, ze brat lieky co predpisu a konzultovat vsetky priznaky...ked sa spravne nastavi liecba, bude to dobre, ak dojde k nejakym zmenam, hned sa ukazat u neurologa, staci mierna uprava davky a zas sa to stabilizuje...toto viem, ze s tym davkovanim sa treba "vyhrat" aby to spravne sadlo...postavit sa k tomu realisticky ako k nevyliecitelnej chorobe, ale brat to optimisticky a fakt si vychutnat kazdu chvilku, ked je dobre....jedina pomoc je mat vela pochopenia, ale nie zbytocnej lutosti....vela sa pytat, citat, zistovat na co vsetko mate narok...skontaktujte sa s nejakou skupinou parkinsonikov, oni maju velmi cenne a aktualne info a moznej liecbe atd....drzte sa!