Parkinson v rodine

18. jan 2022

Ahojte žienky alebo aj mužska časť modrého koňa.
Môj ocino je asi tak na začiatku tejto choroby. Bola mu skôr zistená a začala sa liečba . Myšlienkami je neskokojný stále aj so svojím životom ,ako žijú . Bývajú v paneláku a býva s ním aj vnuk.. s ktorým sú len problémy. Ja som im zverila nachvíľu psíka aby ocino sa zamestnal.
Myslím že mu to pomohlo dosť na psychiku ..ale mám zlý pocit, myslím že už stačilo.. aby nebol viac vyčerpany s venčenia. Čo sa týka toho vnuka o ktorého sa" starajú '"(býva u nich a stravuje sa hotel starká).. nekomentujem. Najradšej by som si psíka vzala už naspäť. Nemám dobrý pocit naozaj
Príde mi to že potrebuje kľud . Áno 👆ten by mali keby bývali sami .. viem že snívajú vrátiť sa do domu kde predtým bývali . Aj nad tým som rozmýšľala. Spoločné bývanie ,pomáhanie si.
Lenže je tu viac proti ako pre. Mama podporuje finančné môjho druhého súrodenca(x rokov) a vnuka takže kôli tomu som sa stiahla a svitlo mi .My s manželom sme pre našich urobili toho dosť. Narozdiel..tak ja som rada že bývame sami

autor
18. jan 2022

Zhrnula som všetko dokopy ,všetko čo má trapy a neviem to zmeniť . Je toho veľa čoby som chcela napísať ale myslím že stačí .
Hlavné bolo to či by som mala vziať psíka k sebe

0silvia0
18. jan 2022

tak k problémovému vnukovi a starosti okolo chorého otca by som im veru psa na krk nevešala. Ja osobne by som z toho nemala dobrý pocit.

autor
18. jan 2022

@0silvia0 viem ale mama vravela že mi to pomohlo na čas si myslím ale už stačilo . Mám pocit že už je toho dosť .😏

dagmara17
18. jan 2022

@0silvia0 hmmm asi tak nejak

autor
18. jan 2022

@dagmara17 áno ale ako som písala že mu to pomohlo psychicky nemyslieť na somariny ale už je toho asi dosť

mariejenka
18. jan 2022

Ja mam z teba dojem,ze vôbec ti nejde o psa,ci tam ma byt ci nie,ale o toho ich vnuka,tvojho synovca predpokladám. Ze tam býva u starkých a mas pocit ze pridáva starosti, ale to musia riešiť dedko a babka.
K otázke ci pes pridáva starosti,sa rovno opýtaj otca,ci mu to uz je ťažko sa o psika starať.

ilene22
18. jan 2022

myslela si zvieratko ako druh istej psychohygieny? aby siel von na prechadzku sa prejst kym sa este da prip prisiel na ine myslienky? otazne je, ci je ten psik na pritaz alebo mu to pomaha.. to uz musis zvazit sama a popytat sa maminy prip jeho. s vnukom neporadim, neviem ako by sa to dalo vyriesit. Predpokladam, ze oni ho z bytu nevyhodia

staleja
18. jan 2022

Ahoj, aj môj otec ma tuto diagnózu. Moji rodičia bývajú sami v dedine kde aj ja, tak sa snažíme byť nápomocní. U nás bola vždy zdravotne znevýhodnená mamina (dlhé roky cukrovka), prišlo obdobie +- 9 rokov dozadu, keď to s ňou nevyzeralo moc dobre, vtedy jej môj brat kúpil malého psíka. Zo začiatku to bola záťaž, ale je naozaj pravda, že bol životabudič a je ním doteraz. Max je mamín miláčik, tato vtedy ešte robil a o Maxa záujem moc nejavil. U otca parkinson a dôchodok prišli približne v rovnakom čase, ale Maxo je teraz jeho topka, ako zostal doma veľmi si rozumejú. Ak by si chcela niečo ohľadom diagnózy kľudne napíš aj súkromne. Želám celej rodine veľa zdravia a porozumenia. Požehnaný dník...+

martina1201
18. jan 2022

Ahoj, čo tak hodiť reč s bratom o zaťažovani rodičov? Ak sa brat s vnukom neuvedomia, tak len možnosť ponúknuť im bývanie s vami. Túto diagnózu mal dlhé roky aj môj krstný otec. Viem aké to je ťažké postupne s touto diagnózou....

autor
19. jan 2022

@mariejenka opytam sa ho len ci

i si to aj prizna ..ak mu zavadzia