Bojovala som s parazitmi (mrlami) veľmi dlho skúšala som Parazitex, Vermophyt a rôzné "babské rady", ale nakoniec mi pomohol iba Vermox od lekárky, užila som jedno balenie koncom januára a odvtedy bolo všetko v pohode až do teraz objavili sa zas ..ešte len začínajú,tak si dávam Parazitex :( už som zúfalá hygienu dodržujem často menín obliečky, pyžamo, uteráky...
Ale trápi ma ekzém v okolí konečníka z toho škriabania sa pokožka je suchá, šupinatá, svrbí tvoria sa ranky. Skúšala som aloe vera, holtov krém, kortikoidovú masť, sudocrem,bepanthen a nič nepomáha. Chcem niečo, čo vylieči ten ekzém a nebude ho iba utlmovať.
Ďakujem za rady
@endzi83 ale ona nemá problém v strave... Parazity pri kladení vajíčok v okolí konečníka zanechajú baktérie, plesne, rozskrabes to pri svrbenie a vzniká bud ekzem, pleseň, infekcia. Neskúsis canesten masticku?
@zdenka11081983 nerozumiem, ako vieš že nemá problém v strave? Maste skúšala a nič jej nezabera. Za mňa pri ekzéme zaberá úprava stravy a to pri akomkoľvek zdravotnom probléme. Je vždy si pozrieť jedálniček.
@ajka358 1 balenie vermox je malo, s odstupom tusim 4-5 tyzdnov treba vybrať dalsie balenie a celé. Normálne povedz este raz lekarke ze mas problémy opäť
@endzi83 by si bola prekvapena, ale ekzem nevznika len nevhodnou stravou..
@macko_usko222 nie som prekvapená, hra v tom rolu aj psychosomatika. Nikde som nepísala že vznika stravou. Ale stravou si vie pomôcť sa vyliečiť 💪 a za tým si stojím.
@endzi83 nie, koža môže mať aj genetickú predispoziciu a to ziadnou stravou nezmeniš. Mam to ja a strava mi problémy nesposobuje.Su to poruchy vrodenej imunity kože ale to čo má autorka si mechanicky poškodila pokožku, ktorá je rozdrazdena a neplni svoju funkciu a vznika začarovaný kruh, lebo jej to svrbenie vyvolal parazit. Odstráni príčinu, zbaví sa aj problémov.
@macko_usko222 a si to skúsila? Či na základe čoho posudzujes? Že Ti strava nerobí problém keď máš ekzém. Aj keď som nikde nespomenula, že stravou vznika ekzém ale že to vieme aj stravou ovplyvniť teda ta kravska bielkovina robí ľuďom problémy. A to že máš geneticku predispozíciu neznamená že to nevieš ovplyvniť. Vždy sa dá pracovať s črevom, crevnou mikrobiotou, psychikou. Keby si to každý povedal že sa to nedá ovplyvniť tak sa nedá. Kde nie je vôľa nie je cesta. Ak si raz o tom presvedčená že to nejde, tak to ísť ani môže. Ak si preto urobila veľa veci s nevieš to ovplyvniť problém bude inde 🍀
@endzi83 a co som mala akoze skusit? si mudrejsia ako moja lekarka ci co? 😲co by som akoze nemala vediet a ides ma tu akoze ucit?
@endzi83 ja tvoje rady ohladom stravy nepotrebujem, aplikuj si ich na sebe a nevnucuj mi ich a ani nikomu inemu, si lekar? Pacienta musi odborne vysetrit odborny lekar.Ja svoj stav mam vyrieseny a nepotrebujem žuť prasličky.
@macko_usko222 to je v poriadku ak si s tým ok, nie som lekár. Ak Ti lekári pomohli tak ok. Mne nepomohli, pomohlo mi niečo iné, Tebe nič nevnucujem len sa pýtam keď si sa zapojila do diskusie. A odpovedám autorke to zeTebe nič nepomohlo lebo si s tým ok nechaj druhých nech sa rozhodnú sami. Tiež nerozhoduj za druhých každý si môže povedať svoj názor. Vďaka 🍀 užívaj deň.
@ajka358 úprava stravy, bez toho ekzém neporiesis, mastami kortikoidmi oddialis.