Paralen a dojčenie

31. jan 2024

Mamky môžem kojit ak beriem antibiotiká a paralen každé 4 hodiny? Naraz mi prišlo zle a za posledných 12 hod som vzala už 4 paraleny.

pribinak
31. jan 2024

Povedala si lekárovi ktorý ti predpísal lieky že dojcis? Zavolaj mu a opýtaj sa, ak si toto neriešila keď ti lieky predpisoval

autor
31. jan 2024

@pribinak áno. Antibiotiká beriem take, ktoré sa môžu pri dojčení. Ale ten paralen neviem. Obvodný dnes nerobí. Paralen som di začala davat lebo sa neviem postaviť na nohy

kitycat
31. jan 2024

S paralenom mozes no len dat si 4 za 12 hodin je dost

autor
31. jan 2024

@kitycat veď to :( i ja tak cítim, že už veľa a viem, že ich budem potrebovať ešte

anavixy
31. jan 2024

Paralen si davkuj podla vahy (tam je to tusim nad 50kg uz by si si mala dat 2x500 naraz, pozri letak), lepsie ti zaberie a nemusis brat kazde 3 hodiny mozno polovicnu davku. Zaroven nesmies prekrocit povolenu dennu dvaku. Co sa tyka dojcenia, mozes kludne dojcit, ak dieta samotne lieky neuziva. Paracetamol sa do mlieka vylucuje, ale len v malom mnozstve, ublizit to neublizi, ale teda ano aj dieta dostava malicke mnozstva paracetamolu. Je to ale bezpecne pokial neprekracujes davkovanie (co pokial si davas kazde tri hodiny jednu tabletku tak si neprekrocila, no robis to skor zbytocne a efektivnejsie bude dat si rovno tie dva ak mas na to vahu). Okrem toho mozes uzivat aj Ibalgin, ak ti oaralen nezabera, kludne si daj ibalgin ale dodrz aspon 6h odstup. Lieky ktore mozes uzivat resp vsetky lieky ktore mas/chces uzit si vies skontrolovat v databze e-lactancia.org (zadas v anglictine ucinnu latku konkretneho lieku).

autor
31. jan 2024

@anavixy Dakujem, to mi nenapadlo dať si dve naraz.

taktotedanie
31. jan 2024

S paralenom si to prehnala uz neber

autor
31. jan 2024

@taktotedanie a čo si mám dať? Neviem stať na nohách

anavixy
31. jan 2024

Daj si ibalgin. Pozri si vzdy pribalovy letak ake je davkovanie a aka je celkova davka, pri paralene je to 8x500mg, ak si to prekrocila, tak si uz nedavaj. Treba dodrziavat aj pauzy medzi jednotlivymi davkami, tiez najdes v letaku.

autor
31. jan 2024

@anavixy Ibalgin sa nemôže počas dojčenia :( Oh baby ja som hotova. Na totalku chorá a už aj nohy mi “odišli”

anavixy
31. jan 2024

Citala si co som ti pisala? Ibalgin sa veru pri dojceni MOZE. Vid stranka ktoru som ti napisala… dokonca aj Flector sa moze, nehovorim ze si ho mas teraz dat, ale obcasne sa moze aj ten. Ibalgin sa moze normalne kazdych 6-8 podla potreby, pokial ho nebudes brat tyzden vkuse. Kolko ma vlastne dietatko?

autor
31. jan 2024

@anavixy 9 mesiacov. Ibalgin doma nemám :(

anavixy
31. jan 2024

Tak napis co mas doma, pozriem ti to alebo si to pozri na tej stranke e-lactancia.org

autor
31. jan 2024

@anavixy mám len paralen a sirup stodal

anavixy
31. jan 2024

No tak to veru na vyber nemas. Pockaj aby preslo 6-8h od uzitia posledneho paralenu a daj si ten.

taktotedanie
31. jan 2024

Tak ani paralen ta na nohy rozhodne nepostavi
Trosku musis vydrzat chces sa predavkovat? A dieta tiez? Naco chodis ked nevladzem lez a odyychuj