Paradontitída v mladom veku

bariska
20. nov 2018

Baby mam parodontitidu a predne dva dolne jednotky musia ist von uz sa velmi kyvu vobec tam nemamkost a este mi chce zubar vytrhnut dole na pravej strane dva na lavej tiez dva zadne a hore tiez neake zuby ze tam nemam kost a chce mi dat vytahovaciu protezu mam este neaku inu moznost mali ste to niekto mam 36 rokov nechcem mat vytahovaciu protezu

junovedievca
20. nov 2018

Mala by si sa este mozno s inym lekarom poradit.hlavne parodontolog,implantolog a hlavne ak mas parodontitidu tak je nutna liecba/udrzba = dentalna hygiena

sonka333
21. okt 2021

@bariska ahoj momentálne prežívam to samé 😢🙏ako ste dopadla prosím 😢?som strašne smutná a na nete je tak málo skúsenosti 😢

bariska
autor
21. okt 2021

@sonka333 zle zuby dva uz vypadli sami predne jednotky mam tam ako ieby vytahovaciudlahua stale som nenasla neake riesenie

sonka333
21. okt 2021

@bariska môžem vedieť aká to je vytahovacia dlaha?to je na spevnenie kyvajucich zubov?😢bože prežívam katastrofu 😢mám 30 rokov ku zubárke som chodila často na čistenie minimálne 2 x v roku niekedy aj viackrát a jedného dňa pozerám a každý zub sa mi kýve okrem stoličiek všetky predné a všetky zadné 😢a keď som šla k dr tak mi povedala ze uz od roku 2015 mi ubúda alveorealna kosť....no tak skoro som sa to dozvedela 😢....keby som to vedela skôr 😢tak som si mohla ušetriť kopu starosti a kopu peňazí 😢teraz keď mám bábätko vysnené....keď sa mu chcem venovať naplno 😢ked máme len jeden príjem 😢puká mi srdce veľmi ale veľmi som stoho smutná 😢chodím na paradontologiu ale viem ze nakoniec stoho bude iba prázdna pusa..."a zuby nikde 😢a najhoršie natom je že mi to zjavne robí problém v celom tele keďže 2 x som mala odobranú krv a zvýšené zápalové hodnoty plus 3 x akútny zápal lymfatických uzlín 😢som veľmi smutná 😢a pritom som nikdy nešla spať bez toho aby som si zuby nevyčistila 😢a medzizubná kefka nechýbala plus ústne vody 😢jedna moja chyba bola že som dôverovala a nechodila na dentálnu hygienu inde stále len k dr 😢na dentálnej hygiene majú čas aj hodinu čistiť kdežto zubár max 20 minút 😢neviem čo bude ďalej 😢na implataty peniaze nemám a samozrejme ešte plus kosť augumentacia 🤦‍♀️😢.....

sonka333
21. okt 2021

@bariska oprava -nie implataty 😔🤦‍♀️ale implantáty 🤦‍♀️blbne mi klávesnica....