Paradentóza a krvácajúce ďasná

1. apr 2023

Mám s týmto dlho už problém a zistili mi to pred niekoľkými rokmi že mám paradontezu, myslím že to môže byť aj so strojčeka zubného keďže som ho dlho nosila.

Ja sa o zuby starám aj o ďasná, používam pasty práve odporúčané zubárkou aj si vyplachujem ale vždy sa mi to objaví netuším prečo, nebýva niečo na to nejaký výživový doplnok alebo nejaký odborník ktorý by pomohol s týmito ďasnami.

Máte s tým niekto skúsenosť?

gabriela2952
1. apr 2023

📍

ikonica
2. apr 2023

Kefku mas aku? Tvrdu, makku? Netlacis moc na nu, ked umyvas zuby? Medzizubne priestory cistis? Skus zajst za dent.hygienickou ci ti cosi neporadi.

ikonica
2. apr 2023

A nefajcis nahodou?

nelca0510
2. apr 2023

To nie je kvôli strojčeku. To je kvôli nedostatočnej hygiene a starostlivosti k chrup. Tvojej starostlivosti.Ja som mala tiež dlho strojček,ale nikdy ani zmienka o paradentoze.

ajdika
2. apr 2023

Medzizubne kefky su zaklad a spravna technika cistenia. Ak bude problem pretrvavat, obrat na zubnu ambulanciu, ktora sa zaobera paradentozou.

sonkamirka
2. apr 2023

ahoj...urcite dental.hygienu 2x do roka treba a doma dosled.hygienu ako kaze dental.hygienik...mne super zabera vyrobok apiprodent sprej,objavila som ho v chorvatsku...ked sa mi minie,vyrobim doma:popucim klinceky a dam vyluhovat s propolisom...ina protizapal.sila!!!

trgypadl
2. apr 2023

@nelca0510 ale ano moze to byt aj kvôli strojceku, urcite Ti pri strojceku dali poucenie ake komplikacie mozu vzniknúť pri strojceku.....
Nosila som strojcek, ano sem tam mi predtym krvacali dasna.... Na dentalnu hygienu chodim pravidelne, pouzivam medzizubne kefky, nite aj superfloss, ústne vody aj pasty a dasna ustupuju a krvacaju, od roku 2016 dost vyrazna zmena, strojcek mi zlozili v 2018

syslik81
2. apr 2023

dentalna hygiena a pouzivat poriadne medzizubne kefky nite plus ja mam este water flosser ak uz mas odhalene zuby to sa nezachrani-len operativne ak je zle ale krvacanie sa zastavit da

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
9gabi9
2. apr 2023

Súhlasím so @stvura
Nemusí to byť vždy z nesprávnej hygieny. Ja som nosila strojcek pred viac ako 10 r. Všetko bolo v poriadku, hygiena ficala ako má, pravidelné prehliadky, všetko v poriadku aj po zložení strojčeka. Jedine čo som zanedbala bolo to, že od covidu som prestala chodiť na dentálnu hygienu. Až som z ničoho nič začala mávať zápalene ďasná. Dr. to smerovala na nesprávnu hygienu tak som obnovila návštevy u dentálnej hygienicky. Tej to nešlo do hlavy, pretože vždy mi vravela že hygienu mám dobrú. Až kým mi nespravila genetický test ktorý potvrdil geneticku predispozíciu na paradentozu.

U mňa pomáha - častejšia dent. hygiena. Zo začiatku každé 3 mes., aktuálne každé 4 mes. Veľmi mi pomáha zubná pasta meridol a hygienička mi odporučila probiotiká Gum Perio Balance. Užívajú sa večer po vyčistení zubov medzizubnou a jednozvazkovou kefkou, vycmulas jednu tabletu a polhodinu potom si ešte normálne umyjes zuby. To som užívala 3mes., potom mesiac pauza a znova 3mes.
Držím palce

sonka333
2. apr 2023

Toľko príspevkov som tu o tom popísala....skús si to vyhľadať....je tu toho kopa o tom popísané ...len ti to zhrniem ...v rodine máme paradontozu a mama ,brat,sestra sú takmer bez zubov už...napriek starostlivosti a absolvovaní dent.hygieny sa mi po pôrode druhého synčeka paradontitida rozbehla "v plnom prúde....dosla som do fázy kde sa my už kývu všetky zuby a horné mám zdlahované a o spodné prichádzam pekne"☹a postupne .....nuž presne ako radia baby vyššie...nič iné ti neostáva iba 100%dodržiavať ústnu hygienu:medzizubné kefky,ustna sprcha,raz za 3 mesiace dôkladná dentalna hygiena a plus odporúčam pastu a gel enzymel...škoda že som sa k nej dostala neskoro...😔prajem veľa šťastia a nech nezabudnem...nebolo by na škodu....ísť na rtg chrupu a následne navštevovať aj paradontologiu....v prípade potreby

autor
3. apr 2023

@ikonica nie

autor
3. apr 2023

@9gabi9 ďakujem

autor
3. apr 2023

@sonka333 ďakujem