Dobrý deň, mám problémy s paradentózou, začínajú sa mi kývať predné zuby a nie je to nič príjemné pri každom jedle, nič si už nedokážem tak vychutnať ako predtým. Bola som už u svojho zubára a i na dentálnej hygiene ale skôr by som chcela nejaké vyriešenie alebo liečbu, lebo som z toho už zúfalá😔. Vedeli by ste mi odporúčiť nejakého dobrého odborníka so zubami prip. Parodontologa, ktorý by mi vedel pomôcť? Najlepšie v okolí Považskej Bystrice. Prípadne za nejaké rady, skúsenosti,budem vďačná. Vopred ďakujem za odpovede ❤
@bloger dobrý deň, u svojho lekára som bola a odporúčil mi jesť len vitamíny, vraj to je možno obdobím a mám zájsť na dentálnu (podľa dentalnej tých pár cca 3 mm sa hýbu 😔). Bojím sa, že aj keď si čistím zuby najlepšie ako viem a užívam vitamíny na zuby, užívam špecialne pasty, ústne vody či gély na paradentózu, že sa to vôbec nelepší. Nechcem aby to zašlo ešte ďalej, už teraz ma to dosť ničí 😔.
@sakura94 Chápem tak skús aj tú dentálnu. Väčšinou sa celý ten parodont stabilizuje. Malo by to pomôcť. Lebo môžeš mať kameň. Ten dokážu iba tam odstrániť. A samozrejme pod dasnom tam si to sama nemáš ako vyčistiť. Neboj sa daj mi potom vedieť. Držím palce aby ti to dobre dopadlo.
@sakura94 Všetko záleží, že v akom je to štádiu. Niekedy sa ešte dá niečo robiť. Zájdi si aj k svojmu zubárovi. Nemusíš hľadať iba Parodontologa. Je ťažké niečo takto poradiť.