Ahojte baby...bola mi zistena pankreatitida zo upchatych zlcovodov...momentalne sa liecim a o cca 2 tyzdne mam naplanovanu operaciu na zlcnik. Ak ste to mali ako vam po pankreatitide dopadla operacia a vratil sa vam niekedy po vybrati zlcnika zapal pankreasu?
Ahojte baby.ja som počas tehotenstva mala najskôr zápal žlčníka,potom sa mi rozšíril do pankreasu a potom do pečene.mala som príšerné bolesti.po niekoľkých zachvatoch-zakazdym sa mi vrátil zápal do žlčníka mi chceli vyvolať pôrod..predčasne.našťastie nemuseli.nasli mi kamene v zlcniku.odkedy som držala diétu na žlčník..tak už sa mi pankreas neozval.po pôrode už ani pečeň.zlcnik už nemám a je mi sveta žiť 🙂takže neboj,vyberu ti žlčník a málo by ti prestať aj ostatné 🙂
@lovelysadie ahoj a poprosím kde ťa bolel ten žlčník? alebo stále mi nie je jasné kde bolí pankreas? a ozaj chrbáte si to nemala? dík moc
Mne to začalo z ničoho nič..nemohla som sa nadýchnuť,velky tlak na hrudi medzi rebrami poslednými..bola som tehotná neviem,ci som mala posunuté orgány..tak v normálnom stave ti to povedať neviem.ano, aj chrbát na bolel pod lopatkou, vracala som a také bolesti,ze má úplne zalial pot a mala som čo robiť.pri úplne prvom záchvate sa to dalo vydržať,ale stupňovalo sa to.pankreas som necítila..iba mi robili sono veľakrát..a pečeň som vedela z testov a celé telo m a svrbelo.
@tanika potom ma operovali pol roka po pôrode a pri prísnej diéte sa mi už záchvaty nevratili
@lovelysadie a na sone niečo našli? a čo krv brali tam to videli?
@lovelysadie čo znamená prísna dieta a už ješ všetko? mám obavu či nemám takýto problém aj ja...
@tanika ak máš podozrenie,ja by som išla počas bolesti na chirurgiu-brusnu,nie urazovu a tam ti hneď všetky testy urobia.oni už podľa prehmatania brucha zistia,ci máš chytený zlcnik
@tanika žiadne tuky..v ničom.nič kysnuté..ani chlieb..proste hladovka.za 3 mesiace som schudla 12kil a to dom bola tehotná a mala som priberať.teraz mám problémy so žalúdkom,zato že mi chýba žlčník..takze ani potom nebudeš mať pokoj
@lovelysadie no ja som bola ,lebo najskôr že črevná viroza. ale potom mi to nedalo a išla som ešte raz na 4 deň a robili mi testy z krvi tam som mala všetko o.k. okrem CRP 10,2 , sono o.k všetko, len na obličke našli kamnienok. Gasro som už tiež bola o.k. len zobral vzorky a uvidím čo bude na kontrole. a ozaj tam mi na chirug.povedali že možno podráždený žlčník alebo pankreas i keď krv je v norme o.k. dieta.....
Tak crp máš vyššie,ale neni to veľmi.ja som mala niečo nad 150,tak nakoniec to nemusí byť stebou také zlé.hlavne to nepodcen a skús sa zdravšie stravovať. 🙂Držím palce
@lovelysadie no veď s tým stravovaním mám problém...a ty ozaj potom všetko normálne ješ ? ale sa obmedzuješ ?
No teraz jem už všetko.rok trvalo žalúdku,kym si nato zvykol..za ten rok dom mala asi 4 zapaly žalúdka,ale už je ok 🙂 už to bude rok čo som nebola na infúziách 😂bože to vyznieva hrozne.ale je to už ok.nie každý má po operácii žlčníka problémy so žalúdkom.
@martuska1940 ak je pankreas raz chytený, môže sa to hocikedy zopakovať... záleží na okolnostiach... ja ho niekedy "cítim", síce to nie je bolesť, ale ozýva sa... ale tak ja som mala ťažký zápal crp som mala 330... všetko sa ukáže po operácii, mám kamošku,čo ani nevie, že nejakú operáciu mala, ale mám kamošku, čo nemôže dokopy nič jesť, aby jej nebolo zle... mne ako kedy... nevadí mi, keď zjem hocičo, skôr mi vadí množstvo...
po tretom tehu som zacala mat problemy so zlcnikom, najskor len taka slaba tupa bolest, ale potom ma to chvatlo naplno. prvy zachvat na vianoce, druhy 7.januara a 21.februara som uz lezala na pohotovosti. na zlcnik mi zabral aj paralen od bolesti, ale potom som citila taku tupu bolest v strede brucha a ta nepresla po nicom. na pohotovosti mi zobrali krv a uz ma domov nepustili. vraj som mala pecenove enzymy tak vysoke, ako stary alkoholik, co chlasce cele roky. dokonca vysiel doktor do cakarne, zavolal si muza a pytal sa ho, ci pijem. 😀 muz bol v soku, ze vsak som nemala alkohol vyse roka, lebo som bola najskor tehu a este kojim. (syn mal vtedy len 5 mesiacov). nechali si ma tam 6 dni na infuziach, stale mi sledovali pecenove testy. najhorsie bolo to, ze som nesmela pit ani vodu, ani jest a ja by som vtedy zozrala aj kona, ked som kojila. (dali mi privatnu izbu, tak bol maly so mnou cely cas). dostavala som aj atb do zily kvoli zapalu a potom ma o dva mesiace objednali na operaciu. to som rano dosla do nemocnice, naobed na salu a o siestej vecer ma uz muz viezol domov. vsetko v pohode, prve tri dni som sice musela byt na liekoch od bolesti, ale neboleli ma ani tak rany, ako nevstrebany vzduch po operacii. na 5ty den som uz po zahrade furikovala zeminu na kvety 😀
btw, mne doktorka vravela, ze mam obmedzovat tuky, kym mi zlcnik nevyberu, ale tie mi nikdy problem nerobili. mohla som spraskat aj plny tanier hranoliek a nic mi nebolo, zato prvy riadny zachvat som dostala po vypiti pohara ananasoveho dzusu a ten, po ktorom som bola na pohotovosti, ked mi moj syn dal nasilu zjest dve male maliny. maliny mi moc nechutia, tak ale neurob decku radost. zjedla som fakt len dve malinke a o 5minut som sa uz ledva plazila ku gaucu, totalne paralyzovana od bolesti
No mne tiez najskor ziztili kamene a sem-tam ma bolievalo medzi prsiami v tej jamke alebo v zadu pod pravou lopatkou...potom raz som.dostala taky zachvat ze bolesti sa nedali vydrzat a bolelo ma uz cele brucho tak sme sli na pohotovost...a tam mi robili rentgen, sono, ct , brali krv a zistili ze mam pankreatitidu z upchatych zlcovych vyvodov. Bola som 10 dni v nemocnici prvych 6 dni len na infuziach a potom mi iz dali.aj dake dietne veci jest. O dva tyzdne mi maju vyoperovat.zlcnik.von...tak dufam ze to bude ok a viac sa mi pankreas nozve...len sa trochu bojim tak zato som chcela vediet ci ste to niektora mali a ako vam bolo po operacii.
Este jedna otazka....po prekonani pankreatitidy ste mali este.deti a ak ano nemali ste problem a pankreasom?
@cicimotinka porposím Vás kde vy cítite ten pannkreas kde vás bolí ? tlačí aj v chrbte?
@tanika mňa bolí pod ľavým rebrom a vráža dozadu do chrbta... ale v nemocke mi vraveli, že je to rôzne, že môže aj do pleca vystreľovať... mne to teda skôr také ostré príde, nie taká tupá bolesť
@cicimotinka ďakuejm no ja to mám takú tupú bolesť ako je stred jamka ale tak do prava tam to citím ako keby pod prsníkom, a potom to mám v chrbáte ako mám podprsenku zapínanie pod tým tam ma to bolí...juj som z toho nesvoja a to nejem mastné, sladké...také šetriace jem...ja neviem čo to je...
@tanika pýtaj sa na sono žlčníka, mňa to bolelo presne ako popisuješ, skor do chrbta, ako v boku alebo v bruchu. Ja som si stále myslela, že to mam seknuté v chrbtici, jedla lieky ako veral, ibalgin,a le riešili to len sčasti
ako mi žlčník vyoperovali, tie bolesti sa už nikdy nezopakovali, takže to muselo byť z toho
@hettinka ja som bola na sono a všetko mám o.k. aj na gastre nález v norme o.k. len zobral vzorky dve nejaké myslím že na helikobaktera...o mesiac kontrola a že uvidíme...ale ja som mala črevnú virózu a od vtedy sa z toho to mám či som si žlčník nepodráždila alebo čo...a teba operovali aj keď si na žlčníku nemala kamienky?
@tanika tak to je žlčník... nemáš kameň? lebo presne takto som mávala bolesť ja, keď som mala upchatý žlčovod z kameňa... ☹
@cicimotinka ale sono nič nenašlo...ako s tým? kde mi to zistia...? dá sa to nejako poriešiť upraviť bez operácie...a je zaujimavé že gastre nič nenašiel ?
@tanika mne na sono povedali, že tam mám len piesok a 2 minikamienky... všetko sa zistilo až keď som ožltla, mala som zlé výsledky krvi a skončila som v nemocke... tam ma poslali na magnetickú a tam sa to zistilo... potom ma poslali do Banskej Bystrice, že to tam vyberajú cez ústa, ale nepodarilo sa to, takže ma museli rezať... bolo to s komplikáciami, bola som v nemocke týždňov... nie je to sranda, ak sa Ti niečo nezdá, pýtaj sa na ďalšie vyšetrenia, nech Ti vezmú krv atď... inak magnetická Ti odhalí aj zápal pankreasu... takže možno to by bola cesta...
@hettinka no, tak toto aj mne vyvolalo ťažkú pankreatitídu... crp som mala 330 (350 je otrava krvi) týždeň ma dávali dokopy... pani, čo bola sp mno, bola na tom ešte horšie (mala po 70-tke) ... potom som počula doktora, ako hovoril, že "zase tam boli 2 a zase obe na figu", takže neviem, asi to nefunguje... inak pre mňa to bol najhorší zážitok, mne ten oblbovák nezabral, ja som skoro všetko cítila a dávila som sa ale že desne... som myslela, že sa zadusím... škaredú jazvu mám aj ja... mne týždeň po operácii jazva praskla a týždeň mi to hnisalo a veľmi zle sa mi to zrástlo... mňa z nemocky púšťali so 4 cm dierou v bruchu... inak mne poradili vyhnúť sa akýmkoľvek žalúdočným čajom, ktoré podporujú trávenie, lebo podporujú aj tvorbu žlče a tú nezvládajú žlčovody odvádzať a upchávajú sa... mne teda pomohol aj Pankreolan na také "uvoľnenie"...
Po prekonani pankreatitidy chodite aj niekam na kontrolu alebo nie?
@martuska1940 tak toto by ma zaujimalo. poprosím kde vás bolelo ako sa to prejavilo mám asi podobný problém som y toho nešťastná., ako vám na to prišli, gastro? chirurgia , na sone? čo odbery? dík moc za info.