Pankreatická elastáza

22. feb 2023

Ak tu niekto mal tuto dg prosim kedy vám zabrali lieky a ako ste sa stravovalu?

simisi
23. feb 2023

A co s nou mate?Znizena, zvýšená?Ja mam zníženu,najprv 129,terez uz iba 100.Beriem Pangrol 20000

autor
23. feb 2023

@simisi mám zníženú 115.4 ja beriem Panzytrat 25000.Boli ste aj na MR? Treba aj nejakú diétu ? Na toto som sa úplne zabudla opýtať . Prosim kedy vám zabrali lieky . Ja som zacala brat v utorok tento týždeň

simisi
23. feb 2023

Ahoj,kludne mi napis IP

autor
23. feb 2023

@simisi dik

simisi
23. feb 2023

Čakám na MR pankreasu a MRCP,az 17.3 mam termin.Mas bolesti alebo nejaké ine problémy?Dietu určite treba, zbytočne nezaťažovat travenie

autor
23. feb 2023

@simisi mám ťažbou v žalúdku a za hrudnou kosťou tiež budem mat MRCP a ty mama aké problémy? A nie je ti lepšie po liekoch?

simisi
23. feb 2023

Ja mám bolesť pod lavym rebrom uz od konca septembra ,palenie zahy, všetko negativne okrem tej elastazy.Trosku mi je lepšie, pravidelne ich beriem asi týždeň.Nemas kamene?

autor
23. feb 2023

@simisi Sono nedativne , e nedali ti proti kyseline lieky ?
Mne dali na mesiac a Panzytrat na 2 týždne

simisi
23. feb 2023

Beriem Nolpazu a 3x denne Pangrol,musim vydržať do 17.3

autor
23. feb 2023

@simisi ja do 24.3

peterfeher1975
26. mar 2023

@simisi píšem správu

autor
27. mar 2023

Ahoj už nás vysledky z MR ? Ako sa máš

simisi
27. mar 2023

Dnes som volala,ze uz su,zajtra mam prist.Ty kedy?

autor
27. mar 2023

@simisi ja mám výsledok budúci štvrtok a kontrolu 19.4

autor
30. mar 2023

@simisi ahoj ako si dopadla

simisi
30. mar 2023

Ak tak napis správu 😉

maxpower39
4. apr 2023

@peterfeher1975 smiem sa spýtať už vám na niečo prišli kvôli čomu je tá elastaza

peterfeher1975
4. apr 2023

@maxpower39 no momentálne som s tým tak, že som si dala vyšetriť stolicu ako samoplatca. V januári vraj bola na 0 a teraz mam 29.9. Huraaa. Pijem čaj pankreas, pupavovy koreň a beriem pangrol 20tis. Gastro mi povedal, že to asi plod tlačil na pankreas 🤦🏻‍♀️ počas tehotenstva. Gynekológ, že to je vylúčené. Vraj to môže byť stres. Niekde s tým aj súhlasím. Stres, zlá životospráva po pôrode. Teraz 17.4 idem k druhému gastro a uvidím co povie ten. Aspoň jeho názor ako postupovať ďalej. Na mri je všetko ok

maxpower39
5. apr 2023

@peterfeher1975 máte aj problémy so stolicou a s váhou alebo pre čo ste si to dali vyšetrovať

peterfeher1975
5. apr 2023

@maxpower39 som po pôrode rok a pol a začal mi tlak pod lavym rebrom. Tak ma poslali na gastro. Tam mi hneď zo stolice zistili nízku elastazu a dr dal diagnózu najskôr dyspepsia a potom ,že chron.pankreatitida. Bolesti chvalabohu nie. Stolica pravidelná. Čiže ja som niečo výnimočné asi. Vy mate nejaké príznaky?? No a s váhou som na tom tak isto. Ani kilo dole, jedine ak hore

maxpower39
5. apr 2023

@peterfeher1975 ja som po odstránení žlčníka rok a pól divné stolice farby nechcené chudnutie a tak ale na nič mi neprišli na gastro len dispepsia

peterfeher1975
5. apr 2023

@maxpower39 a dali vám na to niečo?? Nejaké enzýmy??

maxpower39
5. apr 2023

@peterfeher1975 nemám nijaké enzýmy a vy ste bolí aj u nejakého gastroentrologa

peterfeher1975
5. apr 2023

@maxpower39 áno bola som . Ten mi dal pangrol 20tis

luciys
19. apr 2023

@peterfeher1975 Pekný deň. Ak sa smiem opýtať. Ako sa u Vás dopracovali k diagnóze chronickej pankreatitídy. Ja mám problémy už vyše roka, ktoré sa neustále zhoršujú. Bolesti pod hrudnou kosťou, vyrážajúce do ľava i dobrava pod rebrá a do chrbta. Dosť solné
Problémy so stolicou. Gastroenterológ, ku ktorému roky chodím mi robil minulý rok CT, krv, v januári MRCP - všetko negatívne. Už od minulého roka som brala nolpazu a panzytrát bez efektu. U iného gastrológa mi bola vo februári tohto roku zistená znižená pankreatická elastáza- 102. Môj starý gastroenterológ pri výsledkoch, ktoré som mu priniesla povedal, že nevie z čoho to môže byť, keďže ostatné výsledky mám ok a že zápal to asi nebude. Stav sa mi však zhoršuje. Praktický lekár mi vypísal odporúčanie na hospitalizaciu na príjm. inter. ambulanciu, kde ma však po odberoch a negat. CT neprijali. Tento mesiac som išla na konzultáciu do súkromného centa a tam mi lekár povedal, že on si myslí, že pankreas to nie je a že pankreaticku insuficienciu má u nich asi 50% pacientov. Bolesti pripísal dyspepsii. No vôbec sa mi neulavuje. Od bolesti neviem ležať. Zajtra mám ísť k angeziológovi. Už som z tohto fakt unavená.

maxpower39
19. apr 2023

@luciys akú máte stolicu aj máte nechcené chudnutie alebo ako sté na tom s váhou

luciys
19. apr 2023

@maxpower39 Som chudá a robí mi problém pribrat. Chudnem. Stolicu mávam často žltú a rniekedy sa ozpadáva. Robili mi aj onkomarkery, opakovane CT ako som spomínal a MRI s MRCP. Na endosonografiu ma poslať nechcú, že iba na základe nejakého nálezu.

maxpower39
19. apr 2023

@luciys aha ja mám podobne po odstránení žlčníka nespecificke stolice chudnutie a všeličo mne robili gastro skopiu kolonoskopiu CT eteroklyzu a nič nezistili zvaluju na syndróm dráždivého creva

luciys
19. apr 2023

@maxpower39 Ja som najmä zúfalá z tohto nášho systému v zdravotníctve.

maxpower39
19. apr 2023

@luciys koľko máte rokov ja mám 34 a problémy ako 80 ročný