Mam 34rokov pracujem ako recepcna 12hod smeny v sede,minuly rok som na sebe spozorovala problemy s tlakom,bola som u dr predpisal mi magnosolv,cez den a poobede su hodnoty tlaku ok ale vecer pred meranim pride namna ako keby strach a hodnoty su vysoke alebo zvysenee,mam syndrom bieleho plasta a radsej po lekaroch nechidim,tlak si meriam aj 40x za den....ked ma napriklad zacne boliet pod lavou lopatkou alebo pichat uz mam stavy ze dostanem infart....za kazdu radu dakujem
@natalka273 40x za deň si merias tlak? Nemyslím si že tlak je tvoj problém, ale psychika.
Bez urážky, ale toto je už na psychiatra
1. Psycholog
2. Pohyb kazdy den (aspon pol hodinu)
3. Vyrazne zniz solenie
4. Vygoogli strava na upravu krvneho tlaku
5. Jedz menej sladkosti a nepi ziadne sladke vody
6. S kavou opatrne
7. Pichanie atd. je skoro vzdy chrbtica. Ak by bolo srdce, bolest je stale rovnaka bez ohladu na polohu.
8. Kazdy den magnezium, c vitamin a D si daj zmerat ak mas malo alebo na spodnej hranici aj ten ber.
9. Pustaj si meditacie a skus sa stresovat co najmenej.
A vsetko bude ok…
@natalka273 liecim sa na vysoky krvny tlak uz asi 6 rokov. Mam 46 teraz. Ja si viem sydrom bieleho plasta vyrobit aj sama doma. Tlak si nemeriam vibec. Tak ja som zas druhy extrem. Vo Vasom pripade treba popracovat na psychike, lebo tato obsesia nie je v poriadku.
mna by zaujimalo, ako si na sebe spozorovala problemy s tlakom, kedze vysoky TK neboli, a ludia ani netusia, ze ho maju vysoky
@liz_lemon tuto to mas rozpisane https://www.aktuality.sk/clanok/dOLclf1/vysoky-...
Ja mam tiez syndrom bieleho plasta a moj kardiolog mi povedal, ze je vedecky dokazane, ze ludia ktori maju tento syndrom v mladosti, ze v starsom veku ten tlak vysoky aj budu mat. Tak ja som sa zaprela a snazim sa zit, aby vysoky nebol ani potom 😅
prestan si tolko merat tlak a sledovat sa neustale a budes mat po probleme a nervoch. Radsej sa vecer chod prebehnut, najma ak mas sedavu pracu.
Noze takto si sama nicit zivot
@liz_lemon mala som velmi choru mamu a raz pred nocnou som sa citila tak blbo tak suseda mi pozicala tlakomer a tlak bolo 169na100 pulz 74 teraz ked si meriam rano a poobede mam cca 130na 80 ale vecer ho mam vzdy zvyseny 145na 95 cca
@liv1 ja praveze slane vobec,kavu iba 3v1 2x za den denne spravim 6tisic krokov ak mam volno
@natalka273 6 tisic krokov vramci bezneho fungovania, alebo vyslovene pohyb navyse? A volno mas kolko tyzdenne?
@natalka273 mas to zo stresu s najvacsou pravdepodobnostou. Rob si cajiky ukludnujuce, meditacie a psycholog. Vypytaj si mozno na take stavy uzkosti ak mas nejaky Neurol ze len pre istotu. Zacni sa starat o svoje telo a dusu. Dava ti vediet ze potrebuje tvoju pozornost
@liv1 za den ich spravim ked mam volno,pracujem ranna volno ranna volno,
@natalka273 podla mna pridaj aspon 2 krat tyzdenne cvicenie. 6 tisic krokov kazdy druhy den uz je skor taka samozrejmost. Skor kazdy nez kazdy druhy
@liv1 dakujem Ti velmi pekne za vsetko😍
@natalka273 6000 krokov aj kazdy den je velmi malo a nie to kazdy druhy. Treba sa viacej hybat. To je dobre aj na tlak, aj na psychiku.
@natalka273 ahoj aj ja som doteraz nemala problém z tlakom a teraz beriem lieky ráno na tlak.Tiez som mala strach z merania keď som si musela merat a tlak bol vysoký. Ale už teraz keď si meram cez deň tak 2-3x za deň.Beriem magnosolv a je my po nom dobre.
Prestan si merat tlak?