Panický záchvat a búšenie srdca

iveta543
20. feb 2021

Pekný deň zažil niekto takýto záchvat rýchly rytmus srdca búšenie srdca nával horúčavy triaška strach panika pocit na odpadnutie problémy z dýchaním.Toto všetko sa zo mnou deje v tom stave.Ak má niekto skúsenosti a pozna ten stav budem rada ak napíšete.
Vopred vďaka.

katkakovac
20. feb 2021

Panicky zachvat. Behni do lekarne, nech ti daju nieco na ulkudnenie. Ak to neprejde a zhorsi sa to, zavolaj na 155, oni ti povedia co mas robit dalej. Ak sa budu tieto stavy opakovat, treba zistit pricinu. A kontaktovat nejakeho psychologa. Je to normalne v sucasnej situacii, moze sa to stat kazdemu. Ked sa s tym pracuje, priznaky vymiznu a naucos sa to zvladat. Ked sa s tym nepracuje, moze sa to nepekne vymknut. Rozhodne s tym nieco rob

anonym0001
20. feb 2021

@iveta543 áno, poznáme. Tetania. Treba brať magnézium. Zo začiatku aj každú hodinu 1tab. Po asi mesiaci stačí 1tab. 3x denne po 10 mesiacov. Potom už len 1-2x denne.

aurorastone
20. feb 2021

prosím keď to budeš čítať tak si nasad milý podporujúci ton pri čítaní lebo takým štýlom by som Ti to hovorila..... áno ved si to sama pomenovala panicky atak...musis sa snažiť len ukludnit a povedať sa že sa nič nedeje že neumieras a všetko je v poriadku že je to len pocit, malo by fungovať aj také cvičenie že si značnes vymenúvat veci a zvuky ktoré okolo seba vidíš a počuješ a malo by to pomôcť ukludnit sa hoci je to veľmi tazke ja viem...skus si dat aj magnezko.... a máš aj nejakú psychoterapiu? navštevujes psychiatra a psychológa? určite by Ti pomohli...drz sa

irusa
20. feb 2021

Áno poznám .. posledné tri roky to mám aj 2-3 do týždňa

iveta7677
20. feb 2021

@katkakovac prosim vas mate skusenosti s psycholigickou pomocou? Ako dokaze pomoct psycholog?

jajusa85
20. feb 2021

@iveta543 ahoj ja ano. Pomohol mi frontin tabletky. Postuone to preslo samo. Mala som to z prace. Ked som ju zmenila, uplne to zmizlo. Trvalo to asi 3 mesiace skoro kazdy vecer. Mimo toho som sa budila zo spanku ze sa neviem nadychnut. Hrozne stavy to boli

iveta543
autor
20. feb 2021

@aurorastone áno mám psichiatricku a mám nasadené prvé AD na tieto stavy volajú sa Arketis 20mg a ktomu atarax podľa potreby.Ad užívam desať dní po štvrtke no od dnes už mám užívať po polke.Mala som nepríjemné stavy no teraz to bolo asi to najhoršie čo mohlo byť.
Toto som nezažila ešte a to sa trápim od októbra minulého roka.Prve sedenie mám u psichologa na budúci týždeň tak snáď mi pomôže tie stavy nejako mať pod kontrolou.
Fakt ma to vyľakalo a šla som na pohotovosť no EKG ktoré mi robili je v poriadku aj tlak aj tep.Tak že dúfam že to prejde.
Ďakujem za povzbudenie.

iveta543
autor
20. feb 2021

@irusa ja som mala do teraz len slabé Panické stavy no včera prvý krát takýto silný a dnes dva krát za sebou.
Nemyslela som si že až také hrozne nepríjemné to môže byť ale teraz už viem a neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi 😔

iveta543
autor
20. feb 2021

@jajusa85 ja už mám nasadené AD pretože takto sa starať o päť detí nieje ľahké.
No ale je to niečo hrozné neprajem to nikomu😟 ale teraz aspoň viem že nie som sama čo také niečo prežívam ale je nás viac.

irusa
20. feb 2021

@iveta543 no ja mám pri tomto tep 170 nepravidelný, zimnicu, triasku, tŕpnu mi nohy, sucho v ústach, mdloby a neskutočný strach a úzkosť ..v pokoji mi tep vyletí z 80 na 170.... vtedy myslím,že koniec...a strašne nepríjemné je to keď to príde v práci a mám klientov....

iveta543
autor
20. feb 2021

@anonym0001 dopĺňam magnezko no vyšetrenie na tetaniu mi nerobili čiže neviem či ju náhodou nemám.Prosim vás ako sa dostanem na také vyšetrenie ako by mi to zistili?

irusa
20. feb 2021

@iveta543 lístok na neurologiu od obvodného

iveta543
autor
20. feb 2021

@irusa presne takto to vyzerá aj u mňa.
Držím vám palce nech vás to obchádza.
Ak sa môžem spýtať ako sa viete v tej chvíli
premôcť že vám nič nieje?

iveta543
autor
20. feb 2021

@irusa bola som tam kôli migrénam v decembri.

iveta543
autor
20. feb 2021

@iveta7677 pripájam sa rada by som vedela ako dokáže v tomto pomôcť psicholog.

irusa
20. feb 2021

@iveta543 snažím sa plytko dýchať..ak dychas z hlboká tak to ešte zhorsujes... Na tep zoberiem 1/2 concoru a xanax 0.25....v tej chvíli musím sa prechádzať nemôžem sedieť,lebo to ešte zhorsujem..inak tieto stavy sú na zblaznenie...po prvom takom ataku už je človek v strehu stále sa pozoruje a očakáva to..je to neskutočne na psychiku

iveta7677
20. feb 2021

@anonym0001 nie je vysoka davka 1 tabletka magnezia kazdu hodinu?

irusa
20. feb 2021

@iveta543 a aký si mala tlak a tep počas ataku ?

iveta7677
20. feb 2021

@irusa ja vas obdivujem, ze viete pri takychto stavoch pracovat

irusa
20. feb 2021

@iveta7677 no mám to tri roky... žiaľ nemám na výber

iveta7677
20. feb 2021

@irusa a xanax beriete aj v praci, nie ste z toho ospanliva?

irusa
20. feb 2021

@iveta7677 beriem len keď mám atak...nie pravidelne

zitulina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zitulina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iveta543
autor
20. feb 2021

@irusa presne tak ako vravíte je to na zblaznenie a hlavne to že sa potom človek viac pozoruje a má strach že to príde zas.
Tiež mám od októbra predpísaný Concor 5mg ale len ráno polovičku.Tie stavy si všímam že prišli v poobedňajších hodinách.
Ostáva mi veriť že to prejde a bojovať z tým.

iveta543
autor
20. feb 2021

@irusa tlak 135/90 a tep 160 bolo priam hrozne neviem ani ako dlho to trvalo celá som sa triasla spotila som sa a ledva som to predichala.
Niečo hrozné.

iveta543
autor
20. feb 2021

@zitulina tiež som prežila toho dosť no nejako som to vždi rozchodila.
Psichiatričku mám aj AD mi nasadila Arketis 20mg a k tomu atarax takže beriem to len 11 dní nemôžem čakať zázraky ihneď no snažím sa myslieť stále že už čo skoro bude všetko ok.

katkakovac
20. feb 2021

@iveta7677 pomoze zistit pricinu. Lebo vacsinou je tam nejaka vec, ktora bola potlacana a takto sa to moze prejavit... ja sa chystam hned ako nabehne syn do skolky. Je toho na mna vela, zatial zvladam, ale nechcem, aby ma to polozilo.

iveta543
autor
20. feb 2021

@katkakovac no ja klusom budúci týždeň k psychológovi idem snáď mi pomôže nájsť cestu ktorou sa mám vydať.

irusa
20. feb 2021

@iveta543 presne to poznám...

iveta543
autor
20. feb 2021

@katkakovac no ja klusom budúci týždeň k psychológovi idem snáď mi pomôže nájsť cestu ktorou sa mám vydať.