Panický strach z otehotnenia

amelia87
16. dec 2013

Ahojte...Neviem ako to napísať, ale skrátka...mám priateľa, s ktorým sme spolu už dosť dlho a v našej intímnej oblasti sme sa ešte nedostali k sexu v pravom slova zmysle práve kvôli tomu, že mám panický strach z otehotnenia...A to už mám dosť rokov...Ide aj o to, že som dlhodobo nespokojná zo svojim životom a riešim rôzne problemy a skratka môj život je dosť komplikovany, a predstava, že by som už teraz mala dieťa (predtým ako si vyriešim svoj život) mi dosť naháňa strach....Lenže problem je v tom, že sa nám kvôli tomu nielen že rúca vzťah, ale tiež v tom, že kým moje kamarátky už majú svoje deti, ja som to ešte ani nezažila...čo by ste mi poradili?

luba28
16. dec 2013

@amelia87 a preco neriesis nejaku ochranu,ked nechces byt tehotnaaa,hm?????

bajana
16. dec 2013

@amelia87 tvoj dotaz je v dnesnej dobe dost ojedinely....pokial je problemom mozne otehotnenie, skus si nastudovat rozne typy antikoncepcie, porad sa so svojim gynekologom a vyber si taku, ktora ti bude najviac vyhovovat....nezijeme v stredoveku, aby sme si museli mysliet, ze sex=tehotenstvo...
co sa tyka inych problemov, skor ti pomoze odbornik - psycholog, psychiater, sexuolog, lebo tvoj strach z otehotnenia moze byt len jednou z pricin, preco nechces sex...
a nerozumiem tomuto: "Lenže problem je v tom, ... že kým moje kamarátky už majú svoje deti, ja som to ešte ani nezažila.."

cerez
16. dec 2013

Neviem či ti tu niekto poradí. Asi najprv vyriešiť si komplikovaný život, lebo tým trpí váš vzťah a ukracuješ sa o to, čo by si možno chcela, len sa toho bojíš.

linda20111
16. dec 2013

@amelia87 ja nevidim v tom ziadny problem, jednoducho zajdi za gynekologom, aby ti predpisal antikoncepciu, ak sa velmi bojis tak pouzite pri sexe aj kondom (nieje to na skodu lebo chrani aj pred pohlavnymi chorobami)

amelia87
autor
16. dec 2013

Ďakujem za reakcie...Lenže môj problém je, že ja by som mala strach, aj keby som použila antikoncepciu....a presne ako si napísala bajana, v mojej hlave sa odohráva práve to sex=tehotenstvo....ja skrátka stále riešim aj dajme tomu tu 5% šancu, že zostanem tehotna a musim s tym počítať

bajana
16. dec 2013

tak to je potom ozaj na odbornika...darmo ti budeme radit, aby si skusala viac druhov antikoncepcie naraz, asi ta nepresvedcime...
a mozno ti tvoje podvedomie dava najavo, ze muz, ktory chce s tebou mat sex, nie je ten, ktory by toho bol hoden?

kveta
16. dec 2013

@amelia87 Trpis vaginizmom?

marianqa
16. dec 2013

Ja som tiež mala strach a už mám istotu krástnu dcérku 😉 a problémy tie budú stále 😒

macamac
16. dec 2013

@amelia87 a koľko máš rokov?

amelia87
autor
16. dec 2013

@macamac v januári budem mať 27

zita19
16. dec 2013

@amelia87 psycholog. Asi sa motas v dookola v kruhu svojich probôemov. Psycholog Ti pomoze najst cestu von.

majcky
16. dec 2013

podla mna si tu robis "prdel"

marissenka
16. dec 2013

@amelia87 taketo pocity a stresy som mala aj ja,ale to som mala o 10 menej...a to ste este nikdy???neber to tak,ze sa ti vysmievam...to nie... ja som sa tiez brutal bala,ze guma praskne,kvapocky lasky a kadeco...ako sexovali sme,ale v hlave som mala to,ze ziadna antika neni 100percentna.ked mi trosku meskali,uz som si robila test a stresovala....no a nakoniec ked sme chceli mimco to tak lahko neslo,pri oboch to dalo dost roboty a cakania ...ked mas z toho strach,tak pouzi viac foriem antiky:tabletky,guma,gel....a chodte na to pomaly... 😉

macamac
16. dec 2013

@amelia87 no myslím, že už dosť na to, aby si to chápala
ono fakt je, že 100% antikoncepcia je nemať sex 😝
asi si sa upla len na túto možnosť a myslím, že ako píšu baby, bolo by dobré popracovať na tom aj so psychológom
a tvoj partner má koľko rokov?
a ako dlho ste spolu?
príspevkom si chcela povedať zrejme, že doteraz bol tolerantný a teda k ničomu nedošlo. či?

aga2011
16. dec 2013

ahoj, skus si najst niekoho s kym sa da dobre pokecat, mozno aj dobreho psychologa, stoji to za pomoze ti riesit tvoje problemy postupne a mozno ti ukaze aj iny pohlad na tvoje problemy. neboj sa vsetko sa da riešiť, len treba chcieť a bude dobre neboj sa.

mima4
17. dec 2013

@amelia87 spytam sa ta tak, chces aby tvoj praitel bol tvojim manzelom a otcom tvojich deti?
Lebo ak nie, ani neskusaj s nim sex.. pripadne tehotenstvo by znamenalo byt aj opustenou matkou... este viac by si si skomplikovala zivot a narobila maleri.
Ziadna antikoncepcia nie je 100 %tna, vzdy je určitá "šanca" otehotniet a ak nemáte vážny vzťah, nenúť sa do sexuálneho života. Kôň je plný opustených mamičiek, ktoré sú na všetko same.

bombonka
17. dec 2013

@amelia87 návštevu psychológa,prípadne psychiatra ....

amelia87
autor
17. dec 2013

@macamac ano presne tak, ja som sa doteraz upierala len na tu prvu možnosť, ale viem, že sa to takto dalej už neda a uz to ani nechcem....môj priateľ bude mať vo februari 30. Sme spolu skoro 6 rokov, ale posledne 2 roky sme spolu dosť málo, nakoľko chodí do roboty aj do zahraničia a po celom Slovensku. Možno aj to bol problem, prečo sme to nezačali riešiť skôr.
@mima4 ved prave to je ten problem....na jednej strane ho mam strasne rada, pretoze je mojim najepsim kamarátom, prve tri roky to bol uzasny chalan, a daval mi na vsetko cas, kolko som potrebovala, pretoze pred nim som nemala ziadny vztah, pretoze aj z toho som mala strach, ale s nim som vsetko dokazala prekonat....az na tu jednu vec...ide vsak o to, ze posledny rok a pol sa strasne zmenil a zacal ma hrozne klamat a podvadzat....ja jednej strane tvrdi, ako ma lubi, a na druhej strane ma podvadza...povedal mi, ze je taky preto, lebo som to z neho urobila ja 😢

bambinkaa
17. dec 2013

@amelia87 ked som to citala prve co ma napadlo, ze Vam to blokuje sex. To dieta musis mat, lebo mas na to vek? ale bojis sa toho a nechces. Druhe po tomto komente je jasne: mozno by uz bol cas, ale je tu nespravny partner. 27 nie je tak vysoky vek, ak to s nim nechces, tak si dieta s nim nerob. V prvom rade zena potrebuje bezpecie, citove aj bezpecie domova, spolahliveho partnera a otca svojich deti. Partner ktory podvadza uz teraz je zla vizitka. Ak zena nema istotu v chlapovi tak jasne ze nechce dieta od neho a potom sa aj ten sex blokuje jedno s druhym. Potom Tvoj mozog fici stale iba na tom, ze je tu sanca ze otehotnies a Tvoja intuicia Ti hovori, ze by to bolo zle nacasovane. Treba pocuvat svoje vnutro, intuiciu, co Ti hovori. Sama citis co chces, len to odhodlanie a silu treba najst v sebe. Mozno casom zmenis chlapa a v 35 porodis a budete krasna rodina. Asi to chce ineho chlapa iny cas a miesto 😉