Panický strach z injekcií

12. júl 2023

9 rocna dcera ma panicky strach z injekcii do zadku,ktore je potrebne aby opakovane podstupila.Mate skusenosti ako psychologicky takuto situacou zvladnut?Ako jej pomoct?

viestta
12. júl 2023

Injekcia do svalu sa dá pichnúť aj do ramena, ak ide len o ten zadok. Treba to povedať pred tým ako ju pichnu

autor
12. júl 2023

@viestta Ona si mysli,ze problem je hlavne ten zadok,ze to neuvidi,ale ja si myslim ako ju poznam,ze ked to bude vidiet,bude to este horsie.

aalt
12. júl 2023

Hrat sa doma na vysetrenie - s takou velkou ale uz asi skor ako ukazka ako to prebieha.
Pred kazdou navstevou lekara vysvetlit/zopakovat co sa bude diat a preco.
Nikdy nestrasit lekarom alebo injekciou!
S dcerkou som si tiez uzil, ale bola mladsia. Vzdy mala slubenu odmenu, ktoru sme potom isli kupit. Doteraz sa trochu "boji", ale teda uz bez cirkusu.
Mladsia to zvlada lepsie, ale tiez "musim" pred vysetrenim prejst jednotlive mozne "scenare".
Detom pichaju fakt s tou najtensou ihlou, takze ak sa uvolni, vpich nebude ani citit. Obsah uz samozrejme moze - zalezi aj co jej pichnu. Zadok je inac na pichnutie asi najmenej bolestivy.

janinah
12. júl 2023

@viestta do ramena nie.do vonkajšej strany stehná áno
Odporúčam.aby pri injekcií ležala na bruchu.ak sa dá prehovoriť na ten zadok...pri vpichu do stehna môže aj sedieť.ale strážte jej ruky.aby jej nevyleteli v nesprávnej chvili

oslo1
12. júl 2023

Neviem, co sa da na Slovensku zohnat Emla cream.
V UK sa to bezne pri strachu z injekcii a u detindava na kozu
Je to lokalna anesteza.

vler
12. júl 2023

@oslo1 presne tak, tu v USA pouzivaju znecitlivujuci mrazivy sprej ktory umoznuje ze vpich citit ovela menej.

aaadkaaa
13. júl 2023

Moja dcera ma panicky strach z ihiel, ockovanie, odber krvi atd.je nocna mora. Objednala som emla gel z ciech,u nas sa neda kupit. Trosku to pomohlo

autor
13. júl 2023

@aaadkaaa Toto znie celkom fajn.Ako to funguje?Ciastocne alebo naozaj to miesto znecitlivie?

autor
13. júl 2023

@oslo1 Toto ma fakt zaujalo.Len to jemne znecitlivie ci naozaj?

aaadkaaa
13. júl 2023

Citi to,ale ovela menej a hlavne aj psychologicky efekt to ma, ze to nebude tak boliet

manzanillaa
13. júl 2023

No,ja mam ten strach doteraz,mam 39rokov🥴mne pomáha si ľahnúť,aby som náhodou nedopadla,a hlavne veľa rozprávam, aby som nemyslela nato,čo mi robia..ale je to sakra stresujúce a obmedzujúce. Našťastie syn toto po mne nezdedil/neodpozoroval, k Dr s nim chodí väčšinou muz🙏a strach nema

autor
13. júl 2023

Dakujem vam za rady,fakt ste mi pomohli s tym kremom.

taminka1986
13. júl 2023

Skor by som riesila ten panicky strach z injekcii ako natierala kremom. Ale to uz kto ako chce nech si riesi. V kazdom pripade nemyslim ze z toho vyrastie lebo uz je pomerne velka a v zivote sa s tym stretne este milion krat🤷

veronika1754
13. júl 2023

Ja mám 40 a injekcie sú pre mňa veľký problém, aj zuby som si dala trhať bez injekcie, nepomáha nič len to proste prežiť, myslím že 9 ročná už vie pochopiť že proste musí to prežiť aj keď sa bojí

aalt
13. júl 2023

Suhlasim s @taminka1986 . Tie tenke detske ihly nema sancu citit, takze ten krem bude mat ak tak placebo efekt. Navyse ak je v strese. Ale ved kludne kup a natri uz doma ak ju to upokoji ... len potom sa aj so sestrickou dohodni kam to bude pichat aby neriesila, ze je natreta inde.
Za mna vysvetlit dovody, postup, benefity ... radsej nech sa nepozera, sestricky to vedia "obkecat". Musi sa hlavne uvolnit, nech to nepicha do napnuteho svalu, to kludne doma nacvicte v akej polohe to bude mat uvolnene. Sama potom takto uvidi ze vpich neboli - neciti.
Nam sa aj ta odmena osvedcila. Po uz riesila iba tu odmenu. Tu dostala vzdy, aj ak bol nejaky "nacvik". Takto si z pichania injekcii pamata iba ze sa bala a dostala odmenu. Ci to vlastne "bolelo" ani nevie. Ale teda to sme fakt riesili tak do 5 rokov. "Postup" vsetkych vysetreni ale prechadzame stale, odmena uz teraz skor symbolicka, starsia uz je pubertiacka. Ale teda zo srandy po ockovani este povie ze ci bude aj odmena.
Super bolo aj hromadne "corona" ockovanie, kedy boli na booster baby s nami a videli, ze to je normalna vec a "videli" ockovat aj nas - ale vlastne ich to ani nezaujimalo. A vlastne boli tiez na coronu ockovane "hromadne" a napr. pred nami vystrajal chlapec, strasny rev bol a nasa to v pohode po nom zvladla bez akychkolvek cavikov.
A to sa obe injekcii aj doktorov fakt bali.