Panický atak v sprche

5. okt 2024

Dobry večer prajem mal niekto z vás panicky atak v sprche? Musela som sa rychlo opláchnite dat dole šampón z hlavy a rýchlo von z vane a áno mam to stále vo vani ak mate niekto takto ako ste riešili stáva sa vám to ešte?

simona20201309
5. okt 2024

To píše stále jedna a ta istá osoba alebo fakt toľko ľudí má toľko problémov? 😯

autor
5. okt 2024

@simona20201309 ja som tu napísala dnes dosť dlho som nedávala tu nič
Myslím si ze Áno je nas asi dosť
Píšem anonymné koli rodine nechcem aby videli ze co tu píšem

tinkybinky
6. okt 2024

Áno tak veľa je panickych atakov a koľko ľudí ich ešte tají a bojuje s nimi .V mojom okolí hlavne mladá generácia 😐

ronie338
6. okt 2024

Ja som 3 mesiace nesadla do žiadneho auta, autobusu ani nič. Beriem ad a je to lepšie. Treba to riešiť. Neprejde to samo. Skúsiť psychológa, pripadne psychiatra. Zistiť co je spúšťač, kedy to začalo co je za tym

zero1
6. okt 2024

tvoja vlastná rodina by mala vedieť čo sa deje. vysvetli im čo je to panický atak, čo vtedy prežívaš aby ti mohli poskytnuť podporu keď sa to stane.

autor
6. okt 2024

@zero1 moja rodina otom vie že to mám ale stále preber sa musíš sa stoho spamätať lebo dopadne zle bla bla beriem ad mala som sa lepšie kus zase sa to začalo ja som šla už aj autom no včera so šla ku kamoske s autom hneď mi začalo tŕpnuť celá láva strana tvare bolo mi veľmi zle ako dlho mám brat tie lieky aby už bolo dobre?

autor
6. okt 2024

@ronie338 beriem ad mala som sa lepšie kus zase sa to začalo ja som šla už aj autom no včera so šla ku kamoske s autom hneď mi začalo tŕpnuť celá láva strana tvare bolo mi veľmi zle ako dlho mám brat tie lieky aby už bolo dobre?
Mala som jeden telefonát dávali mi otázky ohľadom toho bolo to mesiac do zadu a odvtedy sa mi nikto neozval

ronie338
6. okt 2024

Kým nastúpil úplne účinok asi mesiac dva to trvalo, ja som mala dovtedy aj xanax ten najslabší predpísaný práve na tie akútne záchvaty. Treba aj magnézium pridať k tomu. A k lekárovi, možno Treba zvýšiť dávku, ja som mala jeden rok na zimu miesto jednej ráno jednu ráno a polku večer. Alebo Treba silnejšie.

autor
6. okt 2024

@ronie338 a ak si navýšim dávku prídu tie vedľajšie účinky zase? Už nechcem takto ako to bolo na začiatku bránia začala som ich brat také vedľajšie účinky som mala ze som nemohla poriadne ani chodiť starne sa somnou tocilo len som sa dakoho musela chytať a dvakrát musela prísť aj záchranka môže to byť zase také?

ronie338
6. okt 2024

Treba sa s lekárom poradiť, je so sama svojvoľne. Bud sú slabé lieky alebo treba navýšiť dávku. A k AD nedala v prípade atakuje žiadne lieky typu xanax, lexaurin? Ja ich mam 7 rokov, xanax sa ma stále pýta ci mi predpíše aj keď už neuzivam a rovnako aj magnézium mi predpisuje

autor
6. okt 2024

@ronie338
@ronie338 nie nič ktomu nemám len sertralin beriem 25mg

ronie338
6. okt 2024

Tak ráno volať prinajmenšom a nech niečo dá, ja aj teraz mávam občas záchvaty ale už viem ako d nimi po tých rokoch ale na začiatku prostebi ak ako xanaxom to nešlo. Pripadne k doktorke a nech úpravy liecbu

autor
6. okt 2024

@ronie338 nechce ktomu nič dávať vraj mam brat to co mi dala neviem vážne cwlw dní cítim také zvláštne tahanie v tvary sťahuje aj hlava niekedy mi strašne trpne hlava cierno v očiach už fakt neviem co robiť

ronie338
6. okt 2024

Musí niečo alebo zmeniť liečbu, niečo nesadlo

autor
6. okt 2024

@ronie338 určite mala si to tak ze ťažkú hlavu tlači ma v krku ťažko sa mi dýcha a cierno v očiach práve teraz mam tak ze úplne ťažkú hlavu

ronie338
6. okt 2024

Mne musel priateľ zastaviť na diaľnici, našťastie bolo blízko odpočívadlo, 20 minút som von chodila a čakala kým xanax zaberie a zvyšok cesty co boli asi 3 hodiny som mu spievala prší prší. Nedávam teraz naozaj tak často ale väčšinou to stoji za to. Mala som aj u kaderníčky, mala som akurát polku hlavy zafarbenu. Priateľ musel prísť nemala som vtedy pri sebe xanax a on je moja pomocná osoba. Druhá je mamka. Keď sa mi niečo také stane oni sú ty ktorým volám a vra ia mi co mam robiť, ako dýchať. Ja som sa tie ataky učila spracovať aj s psychológom, u mňa mali pomaly nástup a začali ako nespavosť. Čiže som vedela ako prenechať a potom som si začala hlavu zamestnávať hackovanim lebo tam sa človek musí sústrediť. Niekto musí ísť von a podobne. Treba si nájsť co pomáha ich zmierniť. Ale ja viem aj ich príčinu ale neviem ju odstrániť, pretože ten problém bol vyriešený pred prvým záchvatom. Ja som ale bola v takom stave ze ma skoro hospitalizovali ale keďže som nevedela vojsť do nemocnice na3 metre a aj na sedenie so mnou musela ísť mama tak sme to riešili xanaxom 3x denne 2tyzdne až mesiac kým zaberú ad a potom sme postupne vysadili. Po ďalších 3 .esiacoch sa mi pohorsilo, dala mi trochu silnejšie a som na nich doteraz. Aktuálne na polke ráno. Skúšali sme aj vysadiť ale tým ze ja neviem vyriešiť príčinu, nedarí sa nám to. Uvidíme možno sa raz podari

autor
7. okt 2024

@ronie338 tak to ti držím palce s celého srdca nech ti to prejde to je dobre že vieš príčinu ja neviem ani to

ronie338
7. okt 2024

Aj tak si nepomôžem, pretože by som musela ísť na operáciu a to nepôjdem už ju mám za sebou. Mne začali až rok po operácii a dobrý psychológ pomôže.

autor
7. okt 2024

@ronie338 och joj ako niekto trpí ale aj tak si poviem niekto trpí ze ma vážne choroby alebo niečo iné vážne a zvládajú to a my sme chvála Bohu zdravý a co sa známi robí
Neznášam tie teple návaly pichanie pri srdci bolest na hrudi a ta hlava och bože môj hrúza ťažká klapacka ale to zvládam co sa týka úst len keď začne všetko naraz úplne priznaky na infarkt a to ma ešte viac vystraši

autor
7. okt 2024

A ta ľavá ruka🙈🙈

ronie338
7. okt 2024

Psychicka choroba je horšia ako fyzická. Mám za sebou aj aj, moja mama tiež a aj ona vraví že psychická je v mnohých veciach omnoho horšia ako fyzická. Ona ma obe nohy operovane chodidlá, ma bolesti často, veľmi zle kŕče, prešla si kadečom ale vraví že teraz s tou psychikou je to horšie ako vtedy. A psychické chorobi veľa ľudí stále že si to človek namysla a ma sa vzchopit a podobne. Co ja som si od rodiny vypočula že čo by som robila keby som mala dieťa a podobne. Tak to dieťa mam, zvládam to super a mam priateľa ktorý to chápe a naozaj pomáha. Mám známych ktorý tiež že to nič nie je až kým raz neprišli na chatu kam ma otec doviezol ja som sedela na zemi, kyvala sa dopredu a dozadu dýchala ako sa len dalo a sústredila sa na háčkovanie a čakala kým xanax zoberie. Odvtedy už blbosti nepočúvam. Preto treba dve osoby na ktoré sa človek môže spoľahnúť. Pri mne vtedy sedela mamka a vravela mi ako dýchať. Keď sa malý narodil a mal asi mesiac, priateľ ostal dlhšie v práci, malý nechcel zaspať, ja som s plačom volala priateľovi že aká som zla matka zr malý plače a nechce spat a podobne. Za 10 minút prišiel, uspal malého a mňa ukludil. Musíš si nájsť takú osobu. Keď chceš kľudne napíš aj správu, ja mam toho s týmto za sebou kvantum.

autor
8. okt 2024

@ronie338 aj mne pomáha rodina len stále sa niekto nájde kto povie preber sa stoho co chceš ísť do polepsovne toto keď počujem je to hrozne ja mam 7 ročnú dcerku 🙏❤

ronie338
8. okt 2024

Ja o tom celkom otvorené hovorím, keď som mala v tehu záchvat a bola pri tom priateľovi rodina prestali to viac rozoberať ale oni to nebrali až tak zle lebo jeho sestra s manželom robili istú dobu ma psychiatrii a vedia o čom to je, len sa ma spytali co pomáha a dali nejaké typy. Sa ľudia čudujú keď ma spoznajú a ja o tom otvorené poviem ze ako či sa nehanbím, tak ako nie prečo by som mala. A to ze sa o tom nehovorí je horšie. U mňa proste aj v práci museli vedieť co a ako keď to na mňa príde, že potrebujem len ísť von a dýchať alebo sa niekam zasit aby som bola sama a sa zamestnať. Mám občas problém ze mi to spustí nové miesto, alebo keď je viac ludi v miestnosti malej... u kadernícky keď som mala tak tam boli dve a ta jedna ze v pohode ona to pozná ona máva tiež... A koľko ľudí chodí k psychiatrovi v oblekoch a podobne. Len o tom nehovoria.

autor
8. okt 2024

@ronie338 ach jaj bože môj ako to je😔😔 a ten pocit ze všetko ta chytá presne ako aj na infarkt úplne aj vracanie všetko nevládzem už toho mam plne zuby fakt už neviem čo robiť ako stým skončiť a žiť život ako kedysi sú to 6 mesiace ak si pomyslím na seba predtým a teraz chce sa mi plakať cítim sa hrozne😭😭

zero1
9. okt 2024

ak ti rodina hovorí že sa preber tak potom to nechápu čo ti je. vysvetli im to poriadne, alebo ich zober so sebou do poradne a nechaj lekára nech im vysvetlí.

autor
9. okt 2024

Problem je ten že nechodim do ziadnej porodne ešte mi nedali termín
Tu sa na všetko veľmi dlho čaká mala som od nich jeden telefonát dávali mi všelijaké otázky a už prešiel mesiac a stále nič

zero1
10. okt 2024

ono sa to aj dosť ťažko vysvetľuje rodine ak to nezažili, tak je to pre nich ťažko pochopiteľné. možno nájdi nejaké edukačné video a pusti im to.. ale bolo by veľmi vhodné aby tomu rodina rozumela čo sa deje.

autor
10. okt 2024

@zero1 ona rozumie ze co mi len je to dosť ťažké

katarinaschober
8. nov 2024

@ronie338 velmi ta obdivujem ako to zvladas mohla by si mi napisat spravu ?Ja som mala teraz v sobotu prvykrat taky attak strasne som sa zlakla