Aj vy ste žienky také psychicky vyčerpané z tých burok? Nonstop so strachom striehnem ci bude nebude ci ísť von neísť von. Tohto týždňa ma 3x prepadla keď som bola vonku. Zakaždým strach trasenie tlkot srdca na maximum sťažené dýchanie raz som skoro odpadla už som bola na konci s dychom ratoval ma kolega. Bojím sa aj von aj vnútri. Posledný týždeň je to aj 3x denne už plačem od psychickej únavy žiť v takomto strachu. Vnímate To niektorá podobne?
Ja áno, nenávidím to, ak je malý hore sústredím sa na neho ak spi dám slúchadlá, sadnem medzi dvere zvuk a jas dám ma max a pozerám niečo
Ja to vôbec nevnímam, ani neriešim. Sem tam pozriem SHMÚ radar,aby som sa vedela zariadiť. Nestresujem. Na to mám iné veci. 😁
Som tiež toho názoru, že je to prehnaný strach a bolo by fajn to nejak riešiť u odborníka. Možno niečo na úzkosť dočasne, kým sa odhodláte.
pozriem shmú - radar. Idem - nejdem. Akože toto je už vážne, asi by si potrebovala liečbu, trikrát za deň plakať, lebo sa bojíš či bude búrka? To nie je normálne.
nie,nič také sa mi nedeje a to mám aj tetániu a ataky
Nie, tento stav nie je normálny. Pozriem radar, predpoveď počasia a zariadim sa podľa nich. Keby som aj zmokla nič sa nedeje, treba len vedieť ako sa počas búrky správať vonku.
nie, absolutne nie...ak niekam planujeme ist, pozriem radar
Chvalabohu až takto sa nebojím, i keď teda búrok sa bojím. Ja sa vždy pri búrke zatvorím do kúpelky /tá má najmenšie okná/, dám sluchadká do uší.
A rada sledujem "stále".
Prosím vás o link na ten radar. Ďakujem
Stiahni si windy alebo ventusky
alebo si stiahni nejakú appku do mobilu na počasie a tam býva tiež radar
Zaujímavé, že aj takáto fóbia existuje. Moja mladšia dcéra sa veľmi bojí búrok, tiež zvykne predpovede sledovať tuším už od 6 rokov. Nechá sa ale ukľudniť, nie je to ten fóbický strach.
Ja naopak búrky milujem, uzemňujú ma a ukludnuju. Často si otvorím dvere na terasku a pozorujem blesky a hromy. Pokiaľ neriskujeme zasiahnutie bleskom na nevhodnom mieste, tak niet sa čoho báť. Zase ani obsedantné sledovanie radaru nie je vhodné, tým si akurát nakumuluješ a rozvíjaš strach.
Ahoj ja som mala toto niekoľko rokov. Doslova fóbiu z búrok. Pomohol mi psychológ a terapia. A už dobrých 10 rokov sa vôbec nebojím. Určite vyhľadaj pomoc,je to ako s každou fóbiou,strachom, niekde je príčina,kde strach vzniká,nemusí to mať vôbec nič spoločné s búrkou. Odborník ti to pomôže vyriešiť.
Na FB skús pozrieť Severe Weather Slovakia o.z….sledujú počasie, radary, robia k tomu obkec, predpovede
Mám, ale len keď som vonku. Keď som doma, burky milujem, ale keď náhodou idem domov pešo a chytí ma burka, tak totálny atak. Našťastie sa mi to nedeje uzt, naposledy v 2017.. pramení to z detstva, zažila som hroznú búrku viackrát.
Liečiš sa s AD?
@leonakr nie 🙂
@raffaella bála som sa odmalička. Každú búrku som vliezla rodičom do postele. Keď idem autobusom a je Búrka a ľudia majú otvorené okná chytá ma hrôza dezorientacia búšenie srdca a rýchle dýchanie. Cítim ohrozenie skrz tie otvorené okná. To isté hocikde. Nechápem význam otvárania okien ci už doma alebo v práci keď sa blýska a takto vedome ohrozovať nielen seba ale aj druhých.
Ale veď si naštuduj miesto radarov radšej o búrkach a či mňa alebo iných ohrozuje otvorené okno 🙈 si už čítala, že by niekoho zabil blesk, keď je doma a má otvorené okno? Zase aj fóbia má isté hranice, keď máš panický atak až hystériu už len z pohľadu na otvorené okná cudzích ľudí tak to treba riešiť s odborníkmi.
A odporúčam ti to riešiť s odborníkmi práve preto, že takýchto extrémnych búrok bude už len pribúdať a budú sa zhoršovať - stačí si prečítať predpovede klimaktológov.
@raffaella práve všade je písané že to okno je potrebné kvôli bezpečnosti zavrieť. A ľudia just ho otvárajú. Ak by to nebolo dôležité nebolo by to obsahom úplne každého článku o burkach
🙈 škoda ďalšej debaty. Rieš to s odborníkmi.
a z coho prameni tento tvoj strach, stalo sa ti nieco v minulosti? pokial ta to az takto obmedzuje v zivote, tak by si mala navstivit odbornika, ak si s tym sama nevies pomoct 🙂