Ahojte. Som liecena na poporodnu depresiu od porodu som uz cca rok a pol. Opat som tehotna a sem tam sa mi na tyzden vratia ataky (busenie, zadychanie, pocit na odpadnutie) potom napr. dva tyzdne su lepsie. Alebo mi zacne uplne stahovat tvar akoby na vracanie 😑😳
@marianarem ano to skusam a zvuky lesa a take len nie vzdy to zaberie, vacsinou to pride tak narazovo 😒
Mne pomáha zvuk dažďa, magnézium ale to ja beriem stále a aj lieky na úzkosť. Samozrejme po konzultácii s lekárom ale ja mam také slabšie a beriem len pol tabletky denne. A dychové cvičenia
@ronie338 ja mam tiez lieky, aj som sledovana, najprv bola poporodna a cca presne rok po porode som ostala tehotna, nevolnosti atd. ale celkom som psychicky bola OK, potom sa mi vratili ataky, zas mesiac klud a teraz skoro co dva tyzdne a aktualne ich mam kazdy den 🫣😢 viem, ze dost je aj hormony ale som uz z toho riadne smutna a unavena 😒
Treba sa s doktorom poradiť či netreba iné lieky. Ja som kvôli nevolnostiam nebrala prve 4 mesiace, potom som mala ataky tak som brala celú ráno a keď sa to uklidnilo asi po 2 mesiacoch úplne už len pol tabletky. A teba aj tie dychové cvičenia keď je a podobne
@ronie338 no ja uz mam najvyssiu moznu davku aku v tehu mozem 🙆♀️
Iné lieky neskúšala? Lebo môže byť ze aj v maximálnej dávke proste nestačí. A v tehu je to dosť obmedzené. Ja mám paretin a beriem polku a stačí mi. A ten sa v tehu môže. Nech skúsi iné dat. Musí sa nájsť riešenie lebo takto sa naozaj fungovať nedá.
@ronie338 ja som brala najskor Eliceu rozpustnu pod jazyk a cca 7 mesiacov nic... potom zmenila na Sertralin a to uz bolo naozaj viditelne zlepsenie i ked zmena liekov neprebehla tak super jak hovorila 🙆♀️🙈
No nie vždy to ide dobre, ale keď pomôžu. Horšie keď ich človek berie a nezaberajú
@ronie338 mne sa velmi ataky a uzkost preklapa do travenia, furt pocit na vracanie a podobne
Je to reakcia na hormony, kedze zenske hormony ovplyvnuju aj nervovu sustavu. Tiez som mala zhorsenia v tehotenstve. Mne pomaha hlavne vsemozne upokojovat nervovy system, odburat vsetky nepotrebne podnety (telka, reklamy, blikajuce veci a podobne), vyhladavat kludne miesta, pocuvat kludnu hudbu..Proste robit cokolvek, co sa upokojuje, a teda nielen pocas panickych stavov ale co najviac stale. Ak mas uz dieta, tak je to asi tazsie, no ale ja pustam napr. tu ukludnujucu hudbu aj pri malom, oblubil si ju aj on, dnes si ju napriklad sam vypytal 🙂