Panické ataky a alkohol

jessicataligova
31. dec 2024

Ahojte, trpím tetaniou a mávam aj panicke zachvaty,
momentálne to riešim len magneziom..
Ide o to, že nepijem alkohol vôbec, sme na silvestrovskej chate a včera som si dala, trikrat deci šampanského, plus minerálka.. na večer mi bolo hrozne zle, myslela som ale ze som len niečo zle zjedla.. keďže som sa zľakla, tak som povedala ze sa aj naďalej budem alkoholu vyhýbať, kašlem aj na prípitok.. chcem sa len opýtať, môže reálne aj par pohárov šampanského uškodiť v takomto probléme ktorý mam?
Ďakujem vám za odpoved

janulka182
31. dec 2024

@jessicataligova ano je. alkohol tieto stavy zhorsuje. mne staci jeden pohar, aby som sa necitila dobre. preto radsej nepijem, lebo to za to nestoji.

lonely66
31. dec 2024

@jessicataligova áno, môže. a to dokonca aj vtedy, ak máš výbornú náladu a žiadne náznaky paniky...

jessicataligova
autor
31. dec 2024

@lonely66 ďakujem za odpoveď, fakt som si dala len šampanské, aj to som riešila vodou a zrazu pocit, že neviem dychat.. snáď to zvladnem v pohode, dakujem

lonely66
31. dec 2024

@jessicataligova ja sa teda neliečim žiadnymi liekmi, ale poznám to dokonale. naposledy som mala taký, že tiež som myslela, že sa zadusím, musela som sedieť, nedalo sa mi ležať, musela som za vyslovene sústrediť na dýchanie. postupne to prešlo. v ten deň som mala nejaký alkohol, čo si pamätám. a celkovo, hocikedy, ak som si niečo dala, minimálne sa mi zhoršil srdcový tep a nastali extrasystoly. a potom to už šlo.... takže už radšej nie, ďakujem, neprosím....

kiki68
31. dec 2024

@jessicataligova zial moze. Ved to ide ak bez pitia, tiez nepijem, mne to nechuti

nikaeli
31. dec 2024

Tetanikom zvykne škodiť histamín. U mňa šampus = katastrofa. Ak sme na oslave, dám si trochu bieleho vína, ale iba vtedy, ak to nie je lacná 3€ verzia. Po takom víne mi búši srdce, opuchne nosná sliznica, nemôžem dýchať na nos, slzia mi oči a hlava ani nehovorím.

Bola som na ochutnávke vín v Moravskej vínnej pivničke a nemala som žiadne ťažkosti.

jessicataligova
autor
31. dec 2024

@nikaeli joj ukludnili ste ma.. myslela som si ze menšie množstvo neškodí.. ale už som sa riadne poučila, odteraz už nič, nestojí to zato

iwesska
31. dec 2024

Mozu aj 3 hlty vyvolat paniku. Idealne nepit vobec.

jessicataligova
autor
31. dec 2024

@iwesska viete mi poradiť co vám na to pomáha? Dala som si magnosolv a stále nič, už cca 40 min

nikaeli
31. dec 2024

@jessicataligova a čo presne ti je?
Predpokladám, že to ustúpi, až to v tele nebude 🙂 mne napr. nebola potvrdená HIT, ale okrem vína mi nerobí dobre kyslá kapusta (a kapustnica, segedínsky guľáš, koložvárska kapusta), praženica, či volské oko, špenát.

Pi vodu, skús trochu koly, slané tyčinky. Ak máš možnosť ešte niekde nakúpiť - iontový nápoj alebo aspoň minerálku typu Fatra. Niečo sladké a slané.

Mg nie je liek, ktorý tetániu zázračne vylieči. Ten prioritne tlmí kŕče, mravenčenie, tŕpnutie, zášklby, stiahne vysoký tlak. Ale málokedy odstráni atak. Treba ho brať pravidelne, nie iba v čase záchvatu.

oceanahory
31. dec 2024

@jessicataligova Koncom strednej skoly som mala problemy s panickymi atakmi, vtedy mi taketo stavy vyvolala aj kava, ci pohar kofoly...urcite sa tomu treba vyhybat, pokial sa tvoja nervova sustava neupokoji.

iwesska
31. dec 2024

@jessicataligova Neviem,ja ataky nemavam,uzivam AD. A alkohol uz vyse 20r.nepijem prave preto,ze viem,co mi vyvolava.

rozculena
31. dec 2024

ja mám tetániu aj ataky...teda teraz som už dlhodobo v pohode,ale ani káva ani alkohol mi nič nerobí.Nepijem denne,len na sviatky vajcový koňak😀

jessicataligova
autor
1. jan 2025

No napokon to asi bolo z toho, lebo odvtedy ani glg a všetko v poriadku... a aj predtým, už dlho dlho nič, lebo sa snažím aj športovať aj zdravo jest, aby som sa vyhla ad a sama sa nejak dala psychicky dokopy,
ale nechcelo sa mi veriť, že aj také male množstvo alkoholu môže toto spraviť..

Ďakujem vám, našťastie to do hodiny preslo