Dobrý deň sú tu ženy, muzi ktorý trpíte uz dlhšie touto chorobou ? 🙂
Žiaľ áno 😕
@karinaaaa Už okolo 7 rokov... Ako mladšia som chodievala na terapie, teraz už dlhšie nechodím. Mávam lepšie aj horšie obdobia, tie horšie väčšinou spúšťa dlhodobý stres. Príznaky mávam také úplne typické ako náhle točenie hlavy, sucho v ústach, búšenie srdca, pocit na odpadnutie, problém s dýchaním, obrovský strach... No neprajem to nikomu 😔
Je tu na MK vela diskusii o tom...
@biankaaaa ja to mam rok a pol a už sa modlím niekedy nech to prejde nechodim do prace kvôli tomu a chceme bábätko ale ja neviem ci môžem mať dieťa bojim sa ze co keď bude mi zle a takto .. niekedy ok no niekedy hrozne stavy. Začala som xhodim psychologovi pretože nechcem brat lieky od psychiatra vy beriete niečo ?
@karinaaaa asi aj to mám, prišlo to z ničoho nič pred rokom jednu noc má zobudilo búšenie srdca, prišla rzp a bum tlak 210/100, potom všetky možné vyšetrenia a nič nenašli iba že mám zvýšené hodnoty hormón aldosteron vraj stresovy hormón. Beriem už rok magnosolv, magne B6, draslík a samozrejme lieky na tlak
@lagunka0000 magnesolv beriem aj ja.. ale stále mávam takéto stavy uz rok a potrebujem chodiť do roboty no stále to na mňa príde takže vôbec neviem co robiť no všetci vravia lekári to musíte len prekonávať a tak..
@karinaaaa viem že to musíme nejako prekonať, ale niekedy tie myšlienky sú dotierave že čo ak to nie je psychickej povahy
@lagunka0000 presne ja to mám takto prv si vravím áno určite psychika a potom čo ak niečo vážne a nie psychika
@llenka014 a to je najhoršie začať rozmýšľať nad blbostami. Inak psychika a problémy so žalúdkom ide ruka v ruke, cele telo je poprepajane tak niekomu busi srdce, inému trpne všetko možné a iný bolesti brucha hlavy...
@lagunka0000 ja som mala búšenie srdca,stážene dýchanie,bolesti hlavy a teraz znova problémy s trávením mám čreva a najhoršie natom je že neviem čo môžem a nemôžem jesť, psychika nepustí
@llenka014 no toez keď je to už moc tak mam až strach ze co ak to je niečo a tak ale keď som čítala o tom aj knihu tak presne to tam bolo ze si sama potom dávam do hlavy ze mi niečo je vážne. Lenže ja nechcem strasne brat antidepresiva ale bojím sa ze ci to nemôže byť časom horsie alebo či sa stoho niekedy vlastne aj dostanem uplne nadobro.
@llenka014 tiež búšenie som mala a hneď aj tlak hore vtedy, už sa viem sem tam sama upokojiť a dokonca aj zaspať ak sa mi to stane v noci
Je to síce staršia diskusia ale snáď ešte niekto bude reagovať. Ak sa môžem opýtať pri panickej poruche aké konkrétne bolesti brucha alebo čriev ste mali. Ďakujem za každú odpoveď. Lebo ja mam pocit, že som v koncoch.
Ja som s ňou začal trpieť asi pred pár dňami :(