Panická úzkosť a strach

monikaaaaaa4
1. dec 2024

Dobrý deň , prosím pekne o radu .Je normálne , že keď chytím panička úzkosť , totálny strach , že mi je až na odpadnutie ? Podotýkam lieky na to beriem ,ale mám pocit že moc to nezaberá 😪zo všetkého mám hneď strach , hlavne keď ma niečo zabolí .Uz som zúfalá

rebi789
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 je to bežné

masandra
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 áno, úplne normálne, tiež som to tak mala a dosť často.

lenuska9999
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 a absolvuješ aj psychoterapie ? Alebo ťa len psychiatrička dopuje liekmi? Lebo ak na nich nechceš byt celý život, našla by som si kvalitne psychoterapie a tam tá naučia ako s týmto strachom pracovať a zvládať tieto situácie

monikaaaaaa4
autor
1. dec 2024

Nechodím na terapie , iba si ma vypočuje a dá lieky .Len mňa chytí stav a tak mi strašne zostane zle , že sa mi všetko zhorší , hneď ma preženie na wc a mám pocit , že odpadnem .Strasne mi aj búši srdce .

martin36
1. dec 2024

pomoc by mala spočívať v tom, že sa posúvaš ďalej, ale bez dopovania liekmi. Myslím tým posúvať hranice čoho sa bojíš ďalej. Prípadne skús iného odborníka...

monikaaaaaa4
autor
1. dec 2024

@masandra ako ste sa z toho prosím dostali ? Čo Vám pomohlo ?

monikaaaaaa4
autor
1. dec 2024

@martin36 asi budem musieť zmeniť lekára ..Chvíľku mi je dobre , ale potom mi je za deň aj 10x zle a už ma to veľmi unavuje

marhulka13
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 a aké lieky a ako dlho berieš?

monikaaaaaa4
autor
1. dec 2024

@marhulka13 Frontin a keď mám stav tak xanax, alebo lexaurin .Frontin beriem už pól roka

marhulka13
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 a to ti kto nasadil? Prečo neberieš ad?

masandra
1. dec 2024

@monikaaaaaa4 musela som pracovať s mysľou, našťastie sa mi to podarilo bez liekov a aj bez terapii. Musela som si určiť priority v živote, prestaviť si myseľ. Bolo to veľmi náročné obdobie pre mňa, deň čo deň som mala tieto stavy. Začala som to predychavat, keď to prišlo a vedome som si musela hovoriť, že sa proste dokážem ukludnit. Ono toho bolo viac, ale vdaka Bohu sa mi to podarilo. Ale ta práca na zmene myslenia urobí veľké veci. Ja osobne som prežila veľmi náročné obdobie za posledné 2 roky a myslela som si, že to ani nezvládnem prekonať a že budem už musieť vyhľadať pomoc, ale všetky maličké postupné kroky sa mi vyplatili a v podstate už cca 7-8 mesiacov som nemala žiadny panicky záchvat.

laura9876
2. dec 2024

@monikaaaaaa4 frontin by mal byt iba ako taky ukludnovak ale nie na dlhodobe uzivanie. Asi by som zmenila lekarku a nasadila ine lieky. Ja mam velmi podobne stavy ako mas ty a uzivam Eliceu a v pripade potreby mam predpisany Lexaurin.