Panická porucha - účinnosť lieku

nikolrichterova
15. aug 2024

Zdravím beriem sertralin 50mg na panicku poruchu zajtra to budú 4 mesiace.. prosím môže sa stať že lieky prestanú účinkovať po tak krátkej dobe ? Viem že môžu ale po pár rokoch nie po pár mesiacoch 🤦🏽‍♀️ pýtam sa preto lebo sa cítim tak cudno musím sa viac krát za sebou nadychovať ako keby má hlava do toho núti.. a ráno som mala taký cudný strach z ničoho nic.. bojím sa že sa mi stavy vracajú.. atak som nemala odkedy zaúčinkovali lieky.. prosím povedzte mi kdo má skúsenosť že to sú len take výkyvy a zase bude fajn.. mám Aj 8 dni pred ms. 🥲

nikolrichterova
autor
15. aug 2024

@nikolrichterova podotýkam ešte že minuly mesiac som ani pred ani počas ms nejaké stavy nemala.. a mám aj tetaniu..

bublinka1426
15. aug 2024

@nikolrichterova tetania ma ake priznaky

aeruginosa
15. aug 2024

Autorka, zavolaj svojmu psychiatrovi a ries to s nim co najskor.. realne, skusenost inych ludi ti moze byt ukradnuta, lebo tvoja situacia moze byt odlisna.

ivett311
15. aug 2024

Take stavy môžeš mať aj od počasia

nikolrichterova
autor
15. aug 2024

@bublinka1426 ja mám kŕče v nohách a som stále taká napätá stuhnuta

nikolrichterova
autor
15. aug 2024

@aeruginosa moja lekárka mi povie že to je normálne take výkyvy akože mne ani neni psychicky zle skôr fizicky

bublinka1426
16. aug 2024

@nikolrichterova co ti na to dali

nikolrichterova
autor
16. aug 2024
domininini
16. aug 2024

@nikolrichterova aj mne prestal ucinkovat bohuzial ☹

bublinka1426
16. aug 2024

@nikolrichterova na tetaniu? aha
to je psychicke?

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@bublinka1426 ja mám aj panicku poruchu

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@domininini po akej dobe ?

lenusiatko
16. aug 2024

Mozno budes potrebovat vyssiu davku, Sertralin mozes az 200 mg denne, ale to musis konzultovat s lekarom. 4 mesiace su kratka doba liecby, to si este len sada. Spoj sa so svojim lekarom.

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@lenusiatko ja nemám ataky.. idem von aj fungujem relatívne v pohode akurát mám problémy s tým dýchaním a mám aj tetaniu + fajčím iqos 🤦🏽‍♀️ inak nemám nejaký strach ísť medzi ľudí alebo tak.. alebo napríklad byt sama doma ako predtým alebo závrate slabosť atd to v podstate vôbec málokedy.

evkamotka
16. aug 2024

@nikolrichterova a po akom čase ti ten sertralin zacal zaberat?

lenkakamen
16. aug 2024

@nikolrichterova nechceš skúsiť prestať fajčiť? Pred pár rokmi som sem tam fajčila a paradox pri iqos mi prišlo strašne zle aj vďaka tomu som navždy prestala s fajčením príležitostným😁 môžeš to mať kľudne z toho...

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@lenkakamen prešla som s normálnych cigariet na toto už to je čo povedať že som normal cigu nemala od marca čo mi začali tieto stavy 😁🫣

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@evkamotka asi 3-4 týždne ale výkyvy menšie ešte boli aj sú.. ale teda atak som nemala odkedy zaúčinkovali.

aurinia
16. aug 2024

@nikolrichterova ja beriem tiez AD. Prvy mesiac bolo super. Ale neskor sa vratili priznaky. Stažene dychanie, krce v rukach, nohach, bolest chrbta. Pomohlo mi brat vapnik, kalcium, D3 a K1+K2.

nikolrichterova
autor
16. aug 2024

@aurinia ja som mala ten prvý mesiac hrozný.. a beriem tiež aj magnezko.. a nemám pocit že by sa mi vracali stavy skôr mna iba boli strašne chrbát a Pali na hrudi a sem tam ťažšie dýchanie ale atak alebo nejak silná úzkosť to nie.. no dúfam len že nebudem musieť navyšovať.. viem že s PP sa niekdo dostáva aj rok dva 🫣

evkamotka
17. aug 2024

@nikolrichterova hm to mas super. Beriem sertralin mesiac a ziadna pozitivna zmena

nikolrichterova
autor
17. aug 2024

@evkamotka niekedy to trvá dlhšie ešte vydrž

evkamotka
17. aug 2024

@nikolrichterova dik. Uz je to nekonečné

nikolrichterova
autor
17. aug 2024

@evkamotka a načo sa liecis ?

evkamotka