Zdravím beriem sertralin 50mg na panicku poruchu zajtra to budú 4 mesiace.. prosím môže sa stať že lieky prestanú účinkovať po tak krátkej dobe ? Viem že môžu ale po pár rokoch nie po pár mesiacoch 🤦🏽♀️ pýtam sa preto lebo sa cítim tak cudno musím sa viac krát za sebou nadychovať ako keby má hlava do toho núti.. a ráno som mala taký cudný strach z ničoho nic.. bojím sa že sa mi stavy vracajú.. atak som nemala odkedy zaúčinkovali lieky.. prosím povedzte mi kdo má skúsenosť že to sú len take výkyvy a zase bude fajn.. mám Aj 8 dni pred ms. 🥲
@nikolrichterova tetania ma ake priznaky
Autorka, zavolaj svojmu psychiatrovi a ries to s nim co najskor.. realne, skusenost inych ludi ti moze byt ukradnuta, lebo tvoja situacia moze byt odlisna.
Take stavy môžeš mať aj od počasia
@bublinka1426 ja mám kŕče v nohách a som stále taká napätá stuhnuta
@aeruginosa moja lekárka mi povie že to je normálne take výkyvy akože mne ani neni psychicky zle skôr fizicky
@nikolrichterova co ti na to dali
@bublinka1426 AD
@nikolrichterova aj mne prestal ucinkovat bohuzial ☹
@nikolrichterova na tetaniu? aha
to je psychicke?
@bublinka1426 ja mám aj panicku poruchu
@domininini po akej dobe ?
Mozno budes potrebovat vyssiu davku, Sertralin mozes az 200 mg denne, ale to musis konzultovat s lekarom. 4 mesiace su kratka doba liecby, to si este len sada. Spoj sa so svojim lekarom.
@lenusiatko ja nemám ataky.. idem von aj fungujem relatívne v pohode akurát mám problémy s tým dýchaním a mám aj tetaniu + fajčím iqos 🤦🏽♀️ inak nemám nejaký strach ísť medzi ľudí alebo tak.. alebo napríklad byt sama doma ako predtým alebo závrate slabosť atd to v podstate vôbec málokedy.
@nikolrichterova a po akom čase ti ten sertralin zacal zaberat?
@nikolrichterova nechceš skúsiť prestať fajčiť? Pred pár rokmi som sem tam fajčila a paradox pri iqos mi prišlo strašne zle aj vďaka tomu som navždy prestala s fajčením príležitostným😁 môžeš to mať kľudne z toho...
@lenkakamen prešla som s normálnych cigariet na toto už to je čo povedať že som normal cigu nemala od marca čo mi začali tieto stavy 😁🫣
@evkamotka asi 3-4 týždne ale výkyvy menšie ešte boli aj sú.. ale teda atak som nemala odkedy zaúčinkovali.
@nikolrichterova ja beriem tiez AD. Prvy mesiac bolo super. Ale neskor sa vratili priznaky. Stažene dychanie, krce v rukach, nohach, bolest chrbta. Pomohlo mi brat vapnik, kalcium, D3 a K1+K2.
@aurinia ja som mala ten prvý mesiac hrozný.. a beriem tiež aj magnezko.. a nemám pocit že by sa mi vracali stavy skôr mna iba boli strašne chrbát a Pali na hrudi a sem tam ťažšie dýchanie ale atak alebo nejak silná úzkosť to nie.. no dúfam len že nebudem musieť navyšovať.. viem že s PP sa niekdo dostáva aj rok dva 🫣
@nikolrichterova hm to mas super. Beriem sertralin mesiac a ziadna pozitivna zmena
@evkamotka niekedy to trvá dlhšie ešte vydrž
@nikolrichterova dik. Uz je to nekonečné
@evkamotka a načo sa liecis ?
@nikolrichterova napisem spravu
@nikolrichterova podotýkam ešte že minuly mesiac som ani pred ani počas ms nejaké stavy nemala.. a mám aj tetaniu..