Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či sa niekdo lieči na panicku poruchu a úzkosti ako to znášate?? Čo vám zaberá proti strachu?? Tiež si všímate všetko na svojom tele? Pichne vás a už sa bojíte či vám niečo není a predtým kým nebola panicka porucha tak vás pichlo a neriešili ste to a teraz čistý opak aj mate skúsenosťi napíšte čo vám pomohlo.
prezivam to na etapy raz dobre raz zle... mam psychologicku snazim s adrzat a nemysliet na zle...je to ale beh na dlhu trat. Ak je to vazne vyhladaj odbornika.
@dominikatomas už mám odborníka asi 5 rokov a mám tu najlepšiu drr vďaka nej som tam kde som a ja som bola veľmi zvedavá ci niekdo prežíva takéto stavy lebo niekedy som pripadám že som sama koho niečo takéto trápi držím palce a áno je to na dlhú trať ale raz dorazíme do cieľa a bude koniec 😊
@llenka014 a chodíš k Dr? Lebo táto diagnóza bez Dr sa moc nedá vyliečiť sa bola asi rok že sama čistá katastrofa a asi 6 rokov uz mám Dr a nič lepšie som Nemohla spraviť odvtedy to mam pod kontrolou alee za to ešte zavíta hlavne keď ma pichne niekde ale uz nie tak intenzívne jak predtým
@llenka014 ja tiez pocas covif som sa zacala bat sama o seba a co jr jrm
@dominikatomas aj ja no presne od marca to mám takto hrôza :/ strašne sa o seba bojím že čo mi je atd :/
@llenka014 noo mne to nikdo nepotvrdil len ja to cítim nemávam to často podľa obdobia alee keď mám zle obdobie alebo pred menštruáciou tak vtedy mi tak preskočí ja som to o tom čítala je to hnusne a pýtala som sa aj môjho psychiatra povedal že keby mám 50 rokov taak vtedy by sme to možno riešili a keby to mám často ale ja to naozaj niekedy nemám ani raz za mesiac podľa obdobia ako ma chytí panika ja už sa dlho liecim prešla som si čistým peklom ten kdo nemal a nezažil tak nechápe aká je silná psychika ale dostala som sa do rúk úžasnej Dr a ktorá na najslabšej báze liekov ma s toho dostala trebalo na to trpezlivosť ale podarilo sa ale za to mávam uzkosti strach hlavne o svoje zdravie toho sa už nikdy nezbavím asi len sa musím stým naučiť žiť je to ťažké ale chcem mať babetko taak verím v tom ze to mi pomôže len aj toho sa bojím ale chcem mať rodinu aj môj priateľ chce a hlavne musíš mat okolo seba ľudí ktorý to chápu lebo panicka porucha je choroba ako všetky ostatné a dokonca postihuje každého 3 človeka v USA to beru normálne ako chorobu a lieča to len Slovensko je trosku omeskane a malo sa o tom hovorí
@llenka014 aj mne neboj saa a aj ja chcem rodinu ale nemôžme dovoliť abyy taa pliaga nás ovládala a bola silnejšia je to dlhá cesta ale všetko bude dobré hlavne si hovor stále že neškodí mi to na zdravie len mi to znepríjemňuje život a som zdravá a strach raz odíde!!!! Keby ta hocičo trápi kľudne napíš alebo keď ťa to chytí a môžme popísať a prejde odíde ta sviňa
@llenka014 ahojte, viem o čom píšete 😭kľudne aj mne môžte písať bude nám lepšie
@lagunka0000 ja práve riešim bolesť chrbtice pri lavej lopatke sa bojím čo to môže byt :/
@llenka014 chrbtica, ja už chodím na rehabilitácie a elektroliecbu. Niekedy ma tak pichalo pod ľavou lopatkou že sa to nedalo vydržať. Potom ma chytili kríže a tak som si vyžiadala tie rehabilitácie. Normálne mi je lepšie, pytaj sa aj ty
@lagunka0000 budem
Môžem sa opýtatˇčo robíte kedˇ máte také stavy? pre mňa je to niečo nové a pomohlo by mi keby som sa s niekym o tom mohla rozpravať, písať.
@dida1234 je tu už založených veľa tém s touto otázkou. Jednoznačne to riešiť treba, prešla som si tým a ako ja vravím...človek nikdy nevie, kedy sa to vráti. Možno ti odporučím pridat sa do fb skupiny panicka porucha. Ja som prečítala aj mnoho kníh ohľadom tohto, ale odporúčam najmä Panické ataky-čo sa vám snažia povedať (Klaus Bernhardt). Dosť mi to otvorilo oči. Ak si na tom veľmi zle, že nedokážeš fungovať, robiť bežné veci, tak šup za odborníkmi. Psychiater a lieky sú posledná zastávka. Avšak najskôr by som skúsila terapie u psychológa. Vravím, závisí od stavu v akom si. Nenapísala si nič konkrétne, čo prežívaš a či máš liečbu. Držím palce