Panická porucha - silný atak

inga000
7. okt 2024

Dobry večer . Ste toho názoru ze cim viac sa bojíte panickeho ataku tym bude silnejší ? A cim menej sa boliet tym ľahší bude príebeh?

biba_18
7. okt 2024

perpetum mobile? je to možné…

rozculena
7. okt 2024

áno.Ja som sa nastavila tak,že nečakám,že to príde a nestresujem sa.Keď príde,tak až vtedy riešim.Najlepšia taktika.
Momentálne som úplne v pohode už dosť dlhú dobu.Neberiem lieky ani som nikdy nebrala.Mám aj tetániu.

dominikamacakova
8. okt 2024

Áno jasné, logicky....Treba sa naučiť techniky na zvládanie

zeminka29
8. okt 2024

Ked pride, treba to nejak prijat, predychat. vie to trvat niekolko minut az po..ale to zalezi od tvojho nastavenia.. Ked som to pred niekolkymi rokmi mala ja, uz som si z tychto "stavov" nerobila pritazku hlavu, ale vzdy som len zahlasila ironicky, - no, zase je tu sestra uzkost, panika..co idem robit? idem aspon vhodne vyuzit cas..a vytiahla som zaujimavu knihu a citavala s baterkou v noci pod paplonom :D.. ale presla som si uz tolkymi atakmi, ze ma uz nebavilo stale sa tymito stavmi "zapodievat"..treba co najviac "zit", robit,co ta bavi, mysliet viac na seba..

ronie338
8. okt 2024

Treba vedieť co zaberá a už pri orvych náznakoch to treba začať robiť. Najlepšie tak prejde a nie je taký strašný. Ja beriem aj ad

inga000
autor
8. okt 2024

@zeminka29 a ako si sa z toho dostala a za ako dlho ked sa mozem spytat ?

zeminka29
9. okt 2024

@inga000 tie ataky boli sucastou poporodnej depresie, a preslo to za rok a pol, a cim viac, stale slabli..ale tam bola aj moja vola uplne sa z toho dostat a dost mysliet pozitivne.. vratilo sa mi to potom po nejakom case,ked som bola vycerpana,prepracovana, vyhorena, ale to bolo len take narazove, a to som uz vedela, ze treba ubrat , ze treba spomalit. a v ziadnom pripade som si vtedy nepripustila,zeby to dlhodobo mohlo pokracovat.vedela som uz co to je,ako to predychat a vobec tomu nepripisovat vahu a zit si dalej,akoby sa nic nestalo a viac viac mysliet na seba, co konkretne potrebujem ja, co urobit pre seba,aby som bola stastna,naplnena..

zeminka29
9. okt 2024

@inga000 a momentalne mam tiez nejake slabsie depky, frustraciu,prezivam sklamanie, no dala som sa na male zariadovanie , prerabku domacnosti, je stale co robit,renovovat, ale posuva ma to vpred a velmi ma to bavi, aj to vsetko prezeranie,zhananie v obchodoch..aj ked nemam uplne tazke obdobie,ale take tie moje "radosti" ma drzia v pozitivnom nastaveni..

sovickydve
9. okt 2024

@inga000 na Panické ataky mám veľmi dobré referencie na kapsule z Rozchodnice ružovej. Pre viac info mi kľudne napíš ;)