Panická porucha - invalidita

coper
23. jún 2021

Ukrutne bolesti hlavy, MRI mozgu negatívne, na odporucanie praktického lekára návšteva psychiatra. Prvotne liečený na uzkostno depresívnu poruchu. Kombinácia lieciv, vždy to pomohlo len dočasne, napríklad na 6 mesiacov. Toho času som vedený u psychiatra 5 rokov, z dovodu zmeny bydliska zmena lekára, nález zmenený na Panicku poruchu. Toho času užívam stvorkombinaciu liekov len od psychiatra, ráno a večer. Bolesti hlavy nemám, mám však trasenie rúk, občas vnútorný nepokoj. Súčasná situácia mi nepomáha na pohode, zamestnanie napríklad, pandémia atd. Doktorka mi prikázala pohyb v prírode.

Je možnosť požiadať aspoň o invalidny dôchodok?
Mám ešte problém s astmou a chrbticou

savanna
23. jún 2021

Z toho, co popisujes, mi to nepride ako pripad na inv. dochodok. Samozrejme, ja nie som odbornik, ale trasenie ruk a obcasny nepokoj, to znie skor ako mierne priznaky choroby, nie ako dovod na ID. A ze aktualna situacia nepridava na pohode, no, povedzme si uprimne, komu ano. Kombinacia liekov tiez nie je nic nezvycajne, ludia bezne maju viacero liekov v kombinacii aj dlhorocne a funguju normalne v pracovnom zivote. Ludia s astmou tiez bezne pracuju aj s chorou chrbticou. Tak neviem, skor to vyzera, ze sa ti asi velmi pracovat nechce.

slovakboy
23. jún 2021

@coper ja si myslím že to je na invaliditu. Rozhodne ak máš panické ataky už 5 rokov a lieky tá nevedia vyliečiť tak požiadaj o invalidný dôchodok

irusa
23. jún 2021

No v dnešnej dobe by bol každý tretí človek na invalidnom dôchodku,čo má pp prípadne tetaniu

euka210
23. jún 2021

@coper to musi posudit lekar, ci je az taky vazny stav, ze nezvladas pracu, zivot....ja mam dlhodobe psych.problemy a vobec mi nenapadlo ziadat ID, ale obvodna mi to navrhla. Bola som po materskej taka rada ze mam pracu, no stav sa mi po case zhorsil, hrozne uzkosti, ze som uz pracu nezvladala, doma tiez len ledva dlhy cas.

deti95060810
23. jún 2021

požiadať môžeš, len či ti aj povolia ID....môj názor je nie...

ella_price
24. jún 2021

Polovica ľudstva by musela žiť na invalidnom so psychickými problémami. Kamarátka má posunuté platničky a invalidný nedostala (možno ak by tam mal známeho).
Mi to príde, akoby si si schválne vymyslel milión príznakov, len aby ti ho vôbec dali.

irusa
24. jún 2021

@ella_price no známa na jedno oko nevidí a na druhé môže kedykoľvek oslepnut,robí za Pc účtovníctvo a na posudkovom jej povedala lekára,že aj keby jej zdravé vypadlo aj tak jej invalidný neschváli.....🤔

ella_price
24. jún 2021

@irusa Takí ludia čo by si invaliditu zalúžili ju nikdy nedostanú. ☹

irusa
24. jún 2021

@ella_price presne

slovakboy
25. jún 2021

@coper mám známeho čo mu nič nie je a vybavil si invalidný. Lekár mu po známosti napísal diagnózy na kríže a pľúca poslal ho na liečenie 3 týždne podplatil posudkového a má invalidný ešte sa s tým všade chváli. Ľudia čo nedokážu kvôli svojej chorobe robiť ho nedostanú. Najlepšie keď sa ten známi rozčuľuje akí sú dnes politici skorumpovaní. Tak to je. Slovenskí politici sú obrazom Slovákov.

1321987
26. máj 2022

@slovakboy na Panické záchvaty nedávajú invalidný!