Panická porucha a zlé jedenie

31. aug 2024

Ahojte. Prosím Vás. Mam panicku poruchu . Nastastie ataky uz nemam citim sa dobre . No neviem kde ,som čítala,prípad vdychnuteho jedla ..
Koniec . Proste .
Od vtedy mam problém jest . Mam stale pocit ,že mám jedlo niekde v dýchači. Škrabe ma v hrdle a pocit ,ze si musim zakašlat .
Pri jedení sa maximálne sústredím až to prehltnem a nie vdýchnem . Občas citim ,akoby mi to zbehlo za jazyk a chce sa mi zakaslat,ale nekaslem,prehltnem zapijem vodou ...no príde to skrabanie a uz hneď scenár,že to mám niekde seknute v dýchacích cestách...alebo guca v krku ktorá doslova rastie....

Citim aj tlak pod Hrudnou kostou ,ale mam aj reflux aj hlieny zadné...čiže jedno s druhým...

Uvedomujem si svoj problém. Skôr len potrebujem podporiť. Ja neviem ,že keby je to jedlo naozaj v dych.cestach tak stale kašlem napr ....
Rozprávam normálne,dýcham zhlboka nič necítim..iba občas keď vydychujem ma to akoby núti odkášlat kedze citim to skrabanie ......ale to iba sem tam ...inak fungujem normálne...

Potrebujem sa uistiť,az s tým viem pracovať...samozrejme ak to bude nutné budem to riešiť s odborníkom...

Prosím kto ma skúsenosť....na ustipacne komentáre naozaj nie som zvedava . Uvedomujem si problém...

Prosím,ustipacne komentáre si nechajte . Prosím ak ma niekto skúsenosť....ďakujem moc

januska12323
31. aug 2024

Keby ti naozaj zabehlo kašľala by si až kým by to nevyšlo. Príroda kašeľ vymyslela práve kvôli tomu aby to išlo preč z dýchacej sústavy.

marianarem
31. aug 2024

To je jeden z castych prejavov tejto poruchy, ze mozog sa namota na nejaku myslienku a potom sa toho uz nevie zbavit a cloveka to prenasleduje. Niekedy to byvaju aj bizarne strachy. Panicku poruchu treba podla mna vzdy riesit s odbornikom. Totizto tie strachy sa mozu aj menit. Moze sa ti podarit ukludnit ohladom vdychnutia jedla, ale za 2 dni sa docitas nieco ine a nova namotavka bude na svete. Takze treba riesit poruchu ako taku, nie tie jednotlive strachy. Sama tuto poruchu mam a jednoznacne mi s tymito myslienkami pomohla psychoterapia.

autor
1. sep 2024

@januska12323
@marianarem
Ahojte . Ďakujem za príspevky. Dnes to bolo lepšie. No z ničoho ako som sedela vonku ,ma začalo strasne až rezať krku akoby a pocit na kaslanie atď.. čiže dumem co sa deje😁 . Ale inak dnes to bolo fajn. Určite skúsim aj tie sedenia .