Panická porucha a úzkosti

saruska1111
7. jan 2025

Ahojte, mám otázku ti čo trpíte na úzkosti a PP a liečite sa prídu sem tam výkyvy? Ja som dnes taká nijaká ale išla som spat o 3 a 8:45 už som bola hore mám takú prácu.. môže to byt aj tým? Alebo aj zo stresu lebo mna čaká dlha cesta vlakom samu? Cca 6,5h 😏 idem za kamosom a veľmi sa teším ale aj som úplne neistá že či náhodou niečo a sa otocim a pôjdem domov keby náhodou panika 😒😟

deti95060810
7. jan 2025

neotáčaj sa...nato ani nepomysli..
daj si predpísať neurol0,25 keby náhodou niečo , rozumej kríza , panika ...to máš ako takú poistku. žiadne otáčanie. to zvládneš.
prinajhoršom si dáš 1/2 tbl.

saruska1111
autor
7. jan 2025

@deti95060810 ahoj, mám frontin aj lexaurin keby niečo ale aj tak sa bojím 🙉

rozculena
7. jan 2025

@saruska1111 keby si sa prestala báť,tak by si sa zbavila paniky.......
Ja som si nikdy nepripustila nejaký strach a fungujem už celkom normálne,lieky som nikdy nebrala

saruska1111
autor
7. jan 2025

@rozculena jasne to nieje o tom len sa prestať báť panika príde len tak bez nejakého varovania viem o čom hovorím bála som sa byt aj sama doma

lubossi
7. jan 2025

Obavy sú krmivo pre PP

rozculena
7. jan 2025

@saruska1111 ja viem,čo je panika,aj tetánia.Treba zmeniť postoj k danému problému.

saruska1111
autor
7. jan 2025

@lubossi ako sa prestať obávať ?

saruska1111
autor
7. jan 2025

@rozculena jasne len to nieje take ľahké tiwz mám aj tetaniu

rozculena
7. jan 2025

@saruska1111 iste,keď si povieš,že to nie je ľahké,tak to nebude ľahké.A už si si to naprogramovala do mozgu..........

saruska1111
autor
7. jan 2025

@rozculena 😁🙉

ronie338
Včera o 08:22

@rozculena tie tvoje odpovede sú fakt uzasne. Ja som mala takw úzkosti ze som do auta nesadla do nemocnice nevosla na všetky vyšetrenia so mnou museli chodiť rodicia. A to som bola dospelá.

@saruska1111 neotacaj sa. Ak sa bojíš kľudne si pol tabletky zober hneď ako sa dnes do vlaku. Ja som to tak robievala keď som mala horšie obdobie a cestovala som pravidelne 2,5 hodiny. Dychové cvičenie je super a hudba ktorá ti pomôže. U mňa je to zvuk búrky. Každý má niečo iné. Spánok je veľmi dôležitý. Ja sa liečim 7 rokov q keď spim malo mam horšie dní. Už nemám také silné ale je to aj tak nepríjemné. Najhoršie bolo po pôrode malého keď mal 5 týždňov a plakal v noci neviem prečo. Musel prísť priateľ z prace a oboch nás utíšiť. Je dobré mať aj niekoho na koho sa vieš spoľahnúť, vieš mu zavolať a on ta prevedie tým čo máš robiť. Ja mám dvoch mamku a priateľa. Keď niečo sa deje vždy mi aspoň jeden zdvihne a pomôže mi. Ja som tak s mamkou raz volala keď som šla do prace, chodila som vtedy na víkendy domov a 2.t hodiny vo vlaku a po hodine cesty som dostala záchvat a chcela si sanitku robiť. Zavolala som jej vzala si tabletku a ona mi vravela ako dýchať čo si pustiť kedy sa napiť. Šla som nakoniec k nim a k doktorke, vtedy som mala viac tých záchvatov. Po hodine som sa ukludnila a v ba ma čakali na stanici. Ja som cestovala z východu.

saruska1111
autor
Včera o 09:54

@ronie338 ja sa liečim 8 mes. A lieky pekne zabrali aj sama šoférujem chodím do prace atd len sama takú cestu som ešte nešla ale verím že to zvládnem veď čo najhoršie sa môže stať ? Max úzkosti ktoré mna nezabijú 😅

ronie338
Včera o 10:04

@saruska1111 ja som po 3 mesiacoch šla do prace q šoférovala ale vezmi si lieky a keď bude treba dáš si

saruska1111
autor
Včera o 10:53

@ronie338 mám frontin 0,25 a 0,5 myslíš že to normálne zaberie keby niečo ?

ronie338
Včera o 10:58

@saruska1111 slabsi si daj a stačí aj pol tabletky. Potrebuješ len sa ukludnit pred cestou. Ak by si počas cesty pociťovala začiatok záchvatu dáš si druhú polovicu alebo celú 0,25. Mne to tak aj doktorka poradila. Ale keď tak sa porad a lekárom ze co a ako. Naozaj len na mierne ukludnenie potrebuješ a to ti podľa mňa polka 0,25tky postačí. Ja som už tak nastavená v liečbe ze som 4 roky nevzala xanax. Netrebalo. Ale na začiatku aj takto keď ma čakalo niečo náročné

saruska1111
autor
Včera o 12:38

@ronie338 ja som tiež nemala ukludnovak asi 7 mes. Iba prvý mesiac som ho brala tiež som ho nepotrebovala.. a aj som cestovala 4 hod autom ale vždy bol somnou priateľ alebo niekto a celkom bez problémov ale myslím že to zvládnem keď budem mat barličku

lubossi
Včera o 13:09

@saruska1111 to keby som vedel ako zastavit lusknutim obavy a strachy, vyriesil by som problemy polovici ludstva :D
mne pomahalo sa pozerat na seba v zrkadle... skus, u teba to bude mozno aj menej cudne :D

saruska1111
autor
Včera o 13:20

@lubossi tak to som ešte nepočula ale môžem skusit keby náhodou 😆