Pracuje niekto z vas kto ma panicku poruchu a uzkost v zahranici?A nielieci sa na to liekmi?Ja to mam ale bojim sa ist do zahranicia kedze skoro kazdy den mam ataky..Bola som v zahranici pred pol rokom vtedy ma tam chytil atak, potom na druhy den zas az som musela ist domov a odvtedy sa tam bojim ist spat do prace..
A mas to vobec diagnostikovane? Preco sa neliecis. Naozaj by ti to mohlo pomoct.
Bojim sa liekov ked citam ako ludom skodia tie vedlajsie ucinky ☹ alebo abstaky po vysadeni.Mam k nim respekt a bojim sa ze mi bude horsie.Lieky som mala predpisane ale neberiem ich prave kvoli strachu s tych vedl. Ucinkov.Povedala som to aj psych. Ale ona povedala ze inak ako liekmi mi nevie pomoct..
Autorka,
je to na tebe - toto bez liecby nedas a velmi sa ti cudujem, ze si sa rozhodla vzdat sa zivota a zit zo dna na den a uplne zbytocne sa trapit. Hlavne, ked mas take moznosti, hlavne ked mame kvalitnych psychatrov a psychologov, dostupne lieky...
Nech to znie akolkolvek pre mnohych nepochopitelne, psychicke ochorenia ti vazne poskodzuju tvoje zdravie, aj tvoj zivot.
Bez liecby ti ostava len zvysok zivota sa dotrapit a pravdaze nebudes schopna normalne pracovat, zit, tesit sa, mat raz muza, deti....
Vies po anglicky?
Na tvojom mieste by som sa dala najprv do poriadku a potom by som rozmýšľala o práci v zahraničí. Naozaj skus tie lieky tie NÚ tam musia byť napísané ale to neznamená ze ich budeš mat, možno budeš dobre reagovať ma lieky a bude ti lepšie ale nie takto že lieky nebudem brať
@raffaella Trochu, ale dorozumiem sa.Ale nejde o to, ide o to ze ja utekam pred sebou kdekolvek som, ja nemam problem pracovat(ak nemam tie stavy), ak tie stavy mam nezvladnem ani len tak sediet doma v klude
@stellarstar Ja viem, len ten strach ze lieky mi pokazia zdravie este viac je strasny ☹ idem k psychologicke uvidim co mi povie ta
Tak rozmyslajme spolu
- zdravotne - psychicky - mas neunosny stav
- neliecis sa, lebo tety strykova kobyla ti narozpravala, ze ti liecba strasne uskodi
- chystas sa do zahranicia, kde nebudes v pripade problemu vzhladom na takmer nulove jazykove schopnosti moznost to ani s lekarom lokalne konzultovat, ked sa stav zhorsi. A odstrihnutim od rodiny a zazemia sa to ver mi, zhorsi.
Zajdi pre pana za psychologom a daj si predpisat lieky a ries svoj stav. Ked budes v poriadku s dobre nastavenou liecbou, rozmyslaj nad zahranicim. A dotiahni ten jazyk na lepsiu uroven, to sa da aj z domu, kym sa ti polepsi, aspon sa ti zvysi sebadovera. Nechapem, pze dodnes maju ludia o psychologoch a psychiatroch tak zlu mienku, drviva vacsina ani nevie, o com rozprava...
ja som sa pytala na tu anglictinu preto, pretoze existuje vyborna kniha ktora mnohym ludom pomohla a ktoru sami psychologovia aj psychiatri odporucaju svojim pacientom, len je teda v anglictine, preto som sa pytala ci vies anglicky teda ci ju dokazes precitat:
https://anxietynomore.co.uk/shop/
Ku liekom na PP sa nevyjadrujem, kedze nemam ziadnu osobnu skusenost a najma sa nemozeme navzajom porovnavat kedze kazdy sme ina osobnost, ine zazemie, ine zivoty a podobne. Kazdopadne, ak ti je tazko na dusi tak je treba vyhladat pomoc. Niekedy sa staci s odbornikom pravidelne porozpravat, takisto to v sebe nedusit a neskryvat. Nie vzdy su nutne lieky, ale ako vravim - kazdy sme iny a co plati na jedneho neplati na druheho. To by mal posudit odbornik. Drzim ti palce.
P.S. A nesed doma, to je najhorsie na PP. Treba sa tomu postavit a necakat na to, ked ti bude lepsie. Lepsie ti bude prave vtedy ked tomu budes celit.
Chápem autorku a jej obavy z liekov. V prvom rade si treba uvedomiť, že lieky problém neriešia len ho potláčajú. A dá sa to zvládnuť aj bez liekov, no v prvom rade treba zmeniť zmýšľanie od základov. Poprosím účastníkov diskusie nekomentovať môj názor. Píšem z vlastnej skúsenosti.
A prečo sa neliečis?