Panická porucha a nervozita

18. máj 2022

Ahojte, panickú poruchu mám potvrdenú od psychologičky cca mesiac. Dovtedy som mávala slabosť v nohách, oblievanie potom, strata rovnováhy, keď som bola niekde sama, neskôr i s manželom atď, abnormálny tep atď. Spustila mi to choroba môjho manžela + začiatok podnikania, pandémia a neviem čo všetko dokopy. Teraz mi náhle ( behom troch mesiacov od zistenia choroby) zomrel otec, kým som sa o neho starala, držal ma asi adrenalín. Teraz sú dva dni po pohrebe a ja cítim nenormálnu nervozitu v sebe, že už neviem čo so sebou. Beriem len magnezko, nechcem ad v žiadnom prípade. Ak sa to bude zhoršovať, je možnosť, že to zvládnem s tým magnezkom a kľudom? Ja sa po dnešku naozaj obávam, že sa nevyhnem užívaniu AD. Som z toho ešte viac nesvoja, dnes fakt len ležím a nevládzem nič. Ďakujem za odpovede žienky..

solange7
18. máj 2022

Psychologicka ti stanovila diagozu panicku poruchu? Nie nahodou psychiater? Ak nechces antidepresiva, tak vyskusaj lieky proti uzkosti a intenzivnejsiu psychoterapiu.

autor
18. máj 2022

@solange7 psychologička, áno. Áno, chodím každý týždeň, pomáhalo to, len to na mňa s ocinom tak doľahlo veľmi.

zmrzlinka2021
18. máj 2022

Poviem ti tak - neboj sa AD.
AD nie su satanom, realne ti pomozu.
Veci, problemy treba riesit, chodit na terapie, sondovat do hlbky vznik uzkosti paniky, ist do prirody, sportovat, lubit sa bla bla - toto vsetko je fakt dolezite, ale AD ti v zaciatkoch mozu velmi poomoct, riesia tvoj mozog. Neriesia pricinu, ale mozu ti pomoct na ceste ku stabilite.

mistymay33
18. máj 2022

Ked to nebudeš vedieť zvládať, tak to povedz psychologičke, ona zhodnotí situáciu a ked to bude zle, pojdes k psychiatrovi pre AD. Však to nie je hanba, budeš ich užívať, budeš chodiť na terapiu a postupne ich vysadiš. Nemusíš ich užívať dlhodobo... vôbec sa ich neboj.

solange7
18. máj 2022

Tak skus psychiatra. Mozes u nho absolvovat relaxacne cvicenia a moze ti pomoct aj nejakymi slabsimi liekmi nez antidepresiva.
Uprimnu sustrast.

autor
18. máj 2022

@zmrzlinka2021 ja viem, veľa tu čítam, keď ich ženy berú, že sú konečné ok. Ja sa ich neviem prečo bojím, ale bojím ..

autor
18. máj 2022

@mistymay33 och, neviem čo robiť fakt.. uvidím, keď to prebolí celé atď..

autor
18. máj 2022

@solange7 ďakujem.. uvidím tak o týždeň, skúsim sa dať do kľudu.

luccija
18. máj 2022

To ma mrzí.Mala si veľa stresov žiadnu radosť a takto to začína Antidepresív sa určite nemusíš báť.
Ak ich nechceš, tak aspoň od obvodnej lieky na ukludnenie dočasne....je pred tebou ťažká cesta držím palce.

autor
18. máj 2022

@luccija minule som jej volala, keď ma chytila panika,hneď ma vzala a chcela mi niečo pichnúť. To som nechcela.. zatiaľ mám oporný bod manžela, všade so mnou chodí atď, ale to je tiež len dočasné riešenie..

jeennyv
18. máj 2022

Moja babka kvoli inym chorobam berie ad…nikdy…neda sa s nou vydrzat ona je akoze kludne..ale my z nej ochorieme, ma vedlajsie ucinky z lielov…nalady, bludy, zmeny spravania moj nazor tomu dotycnemu je sice fajn no trpi okolie…radsej terapiu zvladnut veci a myslim, ze smutok zo straty je prirodzeny a nie pchat sa liekmi

autor
18. máj 2022

@jeennyv ja mám úzkosť už rok, to nie je kvôli smútku, ale momentálne to nabralo na sile. Nie je to smútok, si to stavy, keď sa nevládzem postaviť z postele dať malej vodu a nič ma nedonúti, lebo sa to nedá.. ja som zásadne proti liekom, zatiaľ to riešim magnézium a terapiami..

mimka1402
18. máj 2022

Mam dg ťažkú depresiu, roky aa to strieda lepšie raz horšie. Neboj sa Ad, ľudia radi zvaluju všetko na Ad. Ja som na Ad konečne bola sebavedomejsia atď. Vieš čo som si vypočula? Že ma lieky zmenili. Nie. Iba som bola sama sebou a nebála sa ozvať, keď ma niekto tlačil ku múru.
Taktiež úzkostna porucha. Lieky ta nezmenia.
Ja sa idem opäť vrátiť späť k Ad, lebo sa mi ťažšie "dýcha". Ak máš otázky kľudne sa pýtaj

autor
18. máj 2022

@mimka1402 áno, s psychologičkou sme prišli na príčinu, ja som všetko dusila v sebe, kedysi čo na srdci to na jazyku, niekedy až priveľmi. Stala sa zo.mna časom taká tichá Miška a veru som to nebola už ja. Teraz sa učím znova byť sama sebou a zatiaľ to išlo pekne, az do včera, kedy zo mňa asi naozaj opadol adrenalín, ktorý ma držal pri ockovi. Verím, že ti pomáhajú a poznám tiež ľudí, ktorí ich berú a sú takí, ako som ich poznala aj predtým. Ja som tak nejak celkovo proti liekom, čo sa týka antibiotík, liekov proti bolesti, samozrejme, keď je to už naozaj nevyhnutné, tak ich beriem. Tak ako v tomto prípade, ak uvidím, že to ide so mnou dole vodou, budem nútená..