Ahojte, je tu niekto kto prežíva tento horor ako ja?
Strach z chorôb, rakoviny, strach o syna, muža, rodičov, seba. Panické ataky. Antidepresíva.
Budem rada ak sa ozve niekto a poradíme si možno viac medzi sebou.
@zuwa78 pravdepodobne detstvo
@zuwa78 ale spustilo sa to 2,5 roka dozadu kedy má pani doktorka nastrašila že syn má v ústach niečo že musíme ísť na krcne kde riešia onko ochorenia (nic sa nestalo bola to angína a hnis v hrdle) ale odvtedy sa to spustilo
Chapem,. bola si u psychologa ?
Z detstva si nesieme mnohy ťažky batoh...poznam to
Kup si neaku odbornu psychologicku knihu ohladom toho problemu.....mne to pomohlo...navštiv lekara,psychologa, psychiatra.....
Ake lieky berieš?
@zuwa78 áno áno navštevujem, beriem lieky- paretin
@zuwa78 bola som len neviem ako skoncovať s týmto celým, kedy to prejde. Nebaví má žiť v strachu, denno denny strach o syna, rodinu a všelijaké myslienky a hneď na to strach o to že sa tak stravhujem určite si tým niečo privolam a umriem
Určite si skúste nájsť pravidelnú psychoterapiu. Na úzkostnú poruchu lieky nestačia, človek potrebuje, aby ho tým niekto sprevádzal a učil spracovávať obavy. Ak na boľavé veci z minulosti sa možno pozrieť zo psychológom. Ak ide o poruchu, čítanie knižiek nestačí. Držím Vám palce!
Viem co prežívaš a nie je to lahke... prepadne ťa zrazu pocit, že bude zle a koniec, nevieš ako z toho von, zrazu racionalne myslenie sa stratí a strach a obavy ťa celu obalia. čím viac na to myslíš tým horšie. veci robiš ako robot, automaticky naucene, v hlave len obavy.. je z teba pacifista a veci vidiš čierne.
mne pomáha ( okrem liekov) rozhovor s mužom ( vdaka bohu že ho mám) poviem mu svoje pocity a on mi ich logicky vyvráti, plus robota, nejaka cinnosť, záhrada, upratovanie, varenie, pečenie... musím robiť, aby som nemala čas na premýšlanie nad strachom...
zatial sa to darí udržovať pod kontrolou, ale ....
A tebe sa deju tieto strachy aj ked berieš lieky?
@evkamotka áno deju sa nie v takom silno prežívaní ale deju
Z čoho ti to vzniklo?