Zdravím chcem sa spýtať iba tých čo majú skúsenosti s braním AD. Beriem sertralin 50mg na panicku poruchu.. nečakala som dlho asi mesiac kým som sa dostala k psych tak som riešila tie moje ataky.. chcem sa iba opýtať stalo sa niekomu že Aj popri AD ten atak prišiel ? Ja som síce atak nemala asi 2 mesiace (klop ) AD beriem 3 mesiace ale mám ísť teraz na dovolenku na týždeň s partiou a veľmi sa bojím že akurát v ten čas ataky prídu alebo mi bude blbo a neuzijem si to 🥲😅. Na terapie chodím ale strach pri tejto chorobe” bude asi stále 😞 neviem či to je úzkosť tie moje myšlienky alebo čo tak prosím ak má niekto skúsenosti dajte vedieť Ďakujem a prajem nech sme všetci šťastný a hlavne zdravucky nic totiž nieje viac 🙏🏼
@beasy ja som napísala že som atak nemala cca 2 mesiace a AD beriem 3 mesiace.. a spúšťač neviem či nejaký vôbec mám buď priveľa stresu alebo aj zlá strava a zlý spanok 🥲 každý píše inak no niekto že pokial AD sadnú tak atak nedostaneš atd neviem sama sa v tom strácam 😁
@nikolrichterova tak kazde telo funguje infividualne, preto hovorim ze to ci sa atak vrati alebo nie urcite vela faktorov ale napriklad aj to z akeho dovodu prisiel 🙂 mozeto byt prechodne ale aj nieco co si v sebe davno nespracovala, kazdopadne to ze neprisiel 2 mesiace je urocte super pokrok a mala by si sa tesit ze mas tym pdom priestor na sebe volnejsie pracovat a sustredit sa na seba s čistou myslou
@beasy jasne som rada ale ten strach mám stále.. ale zase si hovorím že nemôžem stále sa báť už dopredu keď ani nemusí prísť a bude kľud 😁🙏🏼🙏🏼🙏🏼. Ono mna to prvý krát chytilo v marci doma v posteli som sa nemohla nadýchnuť atd.. a bolo to asi pol roka potom čo som riešila problémy v práci a s priateľom takze spúšťač je podľa mna stres + ja som strašná perfekcionistka ale už kašlem na to snazim sa všetko čo nieje dôležité hodiť za hlavu 🙂
tie ataky prichadzaju prave po takomto "rozmyslani" neudujem si to, co ked to na mba príde.... zbytocne na to nemysli v negativnom zmysle ake pozitovne tes sa z pritomnosti nie strachuj z buducnosti. ataky su zo stresu, z nespracovanych myslienok. z negativneho myslenia, nie z jedla. drzim palceky
Ja som mala od nemocnice ataky aj 2x denne, idem bez liekov, mne pomohol šport a príroda a zmena myslenia... prešlo to do úzkostí ale aj tie pomaly odznievajú, najprv denne teraz tak raz za týždeň a už nie v takej sile. Ono možno to ešte príde, neviem, ale keď to príde, potom to budem riešiť... dýchať, pospať si atd.... nie teraz, teraz si akurát tak môžeme užívať že sme ako tak v kľude 🙂
ustavičný cyklus úzkosti a strachu....človek vníma hrozbu a začína podliehať panike. rozvinú sa telesné príznaky, úzkosť sa zhorší a zintenzívnia sa aj príznaky....a tak sa zvýši pravdepodobnosť že záchvat príde zas...
začarovaný kruh...
@deti95060810 ono ja fungujem chodím do prace s kamoškami na kavu na kúpalisko fungujem aj doma atd.. akurát niekedy mna pripadne taký strach že čo ak príde znova.. alebo teda sa bojím že si dovolenku neuzijem ale viem že 98% mojich blbých myšlienok sa nikdy nenaplnia 😁
Strach zo strachu, typické :D
Ano, ja užívam citalec na panickú poruchu, a tie ataky prichádzajú, avšak menej často a v slabšej miere než ked som neužíval citalec. Poznám prípady ľudí s PP ktorý užívajú AD a atak nedostali, ale aj tých čo AD užívajú a ataky dostávajú, asi tak raz do mesiaca, no tie ataky sú u nich slabšie.
Takže áno, atak dostať možeš, ale určite bude ten atak slabší než ked si AD neužívala. Ked si ja porovnám svoj najhorši atak ked som neužíval AD s najhorším atakom ked som užíval AD, tak možem povedať že atak pri AD bol asi o 50-60% slabší
@tomas123456789b toto som chcela počuť hneď mám lepší deň 😊
@nikolrichterova Ved doktor ti nedal k AD aj Benzo ? Ak nie, chod si k nemu vypýtať. A ked si dáš Benzo pod jazyk, tak to učinkuje do 5 minút.
Aké máte prosím tie čo trpíte panickou poruchou prípadne úzkosťou fyzické prejavy? Môže to spôsobovať aj zažívacie ťažkosti? Ďakujem a držím palce nech ste rýchlo v poriadku 🙂
@tianna no ja keď som trpela PP a uzkostou z traumy ohrozenim na zivote a fyzickym napadnutim tak ako prve po danej udalosti som postupne prestavala jest lebo mi zo vsetkeho bolo zle, vsetko jedlo bolo pre mna zataz, dostalo sa do az do stadia kedy som iba pila sladke vody a jedla cokoladu aby som neodpadla a schudla som v 20 rokoch z 56kg na 39, cize travenie uzko suvisi so psychickou nepohodou a je to jeden z najčastejších symptomov pri psychickej nepohode, uz len ked mame stres pred nejakou dolezitou udalostou, hovorime ze mame stiahnuty zaludok, alebo nam moze byt na zvracanie, cize odpoveď je áno
@tomas123456789b mám frontin brala som ho kým začali účinkovať AD teraz už som ho dlho nepotrebovala musím si zaklopať 😅
@tianna áno ja som mala hnačky zápchy a všetko možné kým som sa ako tak ukludnila 😅
@nikolrichterova presne ja mám každé ráno hnačku, cez deň v pohode.. a bolesti žalúdka, najmä keď cítim že nie som v pohode psychicky 😑 aj ty si mala prosím také stavy?
@tianna áno mala som išla som na wc aj 4 krát za deň a to som nic nejedla pomaly lebo mi nechutilo.. ty berieš AD či nie ?
@nikolrichterova ďakujem, môžem napísať IP?
@tianna jasne
@nikolrichterova ďakujem, napíšem dnes, ale neskôr 🙂
@nikolrichterova je normálne že máš po 3 mesiacoch brania AD ataky, mozu prist aj po roku, po dvoch, troch hocikedy, nezavisi to od liekov, lieky su len pomoc, ty musis vyriesit terapiami skutocny povod co ti to spusta a sposobuje, kym to nezistis a nespracujes alebo nevyriesis, ataky budu prichadzat hocikedy kedy sa tvojmu telu nieco nebude pozdavat a zareaguje tymto sposobom, pocas toho celeho sa ich len nauč zvladať, viem ze je to hrozne a nepredstavitelne, ale uži si oddych a čas s ľudmi ktorych mas rada povedz si ze aj ked atak pride spolu s nimi to prečkáš a zvládneš, bolo by asi fajn keby o tom partia vedela aby neboli prekvapeni a vedeli ako reagovat ze vtedy potrebujes len oporu a ukludnit ☺️drzim palce