Kvoli bolestiam brucha ktore sa opakuju cca kazde 3 mesiace uz takmer 2 roky mi robili sono brusnych organov a krvne odbery. Nic podozrive sa nenaslo. Lekar to uzavrel, ze ak by mi opat bolo zle a mala som bolesti, mam si skusit dat Pancreolan Forte. Ze mozno sa mi ulavi. Vcera som si ho dala a naozaj sa mi ulavilo. Teraz rozmyslam, ze co to vlastne znamena - mam nieco s pankreasom a treba to riesit dalej s lekarom? Alebo je to “len”
dietna chyba?
ano, a´j pri problemoch s pankreasom sa predpisuje, ale su ludia, ktori maju malo traviacich stiav a preto maju problematickejsie travenie a pankreas je pritom ok.
niekedy moze byt problem napr konkretne aj v tvorbe kyseliny v zaludku. jeden enzym, ktory stiepi bbielkoviny sa aktivizuje rpae kyselinou. musi byt nielen v dostatocnom mnozstve, ale aj dostatocne kysla. ak nie je, potom nastavaju problemy v traveni bielkovin.
cize tam nemusi byt akurat problemaicky ten pankreas, ale aj taketo nieco.
a urcite su aj dalsie bezne tazkosti, co to mozu sposobovat a prakticky je ich aj narocne diagnostikovat, resp sa skor prde na problem skusanim.
niekedy nemusi byt problem pri striedmom stravovani, ale az napr pri zjedeni vacsieho mnozstva jedla naraz, alebo jedeni jedla kratko po sebe.
obsahuje enzýmy na podporu trávenia...
predpisuje sa aj ľuďom pri problémoch s pankreasom