Páli ma záha a nič nepomáha

13. feb 2023

Dobrý deň, od včera ma Páli záha, dala som si Helicid ale nie nalačno ako sa má. Veľmi neprešlo, ráno bolo lepšie, potom od cca 9tej zas katastrofa dala som si 2 tabl Maaloxu nepomohlo nič ani mlieko ani ďalší maalox. Teraz zas Helicid ale nemám pocit źe by bolo lepšie. Tak ma to Páli asi kazde 3minuty až som z toho celá nervozna. Je to vôbec palenie záhy keď nepomáhajú žiadne lieky? Alebo niečo iné? Čo robiť?

simsalabim
13. feb 2023

Skus inhibitory protonovej pumpy, nie antacida. Napr Nolpaza. 1tbl denne. Len to trva 2-3 dni, kym zaberie, ucinok je ale dlhodobejsi. A mozno by bolo dobre aj patrat po pricine.

viera321
13. feb 2023

kvet myšieho chvostíka, poradila mi to pani, ktorá napísala, mimo iných, aj túto knihu:
https://www.martinus.sk/?uItem=628971&gclid=EAI...

andreatytler
13. feb 2023

Mas dobry pitny rezim? Palenie zahy moze byt aj v dosledku chronickej dehydratacie. Skus 2 pohare vody a ak pocitis aspon malinku ulavu, daj si dalsi pohar vody zase v 30 min. intervaloch. Ked uz vypijes 2 litre, tak prestan.

veselo_neveselo
13. feb 2023

Ak je to tak dlho, a nič nepomáha, tak zbehni za Dr. Co jes, pijes, keď nič nepomáha?
Tradičné mlieko, alebo suche pecivo (nič sladke), bublinková voda? Žiadna úľava?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubka261
13. feb 2023

po duskoch popijat fatru, jest mandle so supkou. toto mne vzdy pomoze

simonka32
13. feb 2023

Som sledovaná na gastre.Tiež ma často pálila záha.Mala som helikobaktera,dostala som ATB a potom nolplazu.Dlhodobé pálenie nie je dobré ,ako písali vyššie ,treba ísť k lekárovi.

katikm
13. feb 2023

Mne v tehotenstve pomáhajú vitamínové šumienky.

luccija
13. feb 2023

Môžeš mať porušenu zaklapku vtedy sa objaví zaha.Ja som mala pár dní na jeseň taký pocit tazoby, všetko sa mi vracalo do hrdla Nolpazu mi odoprucila magistra.Ked to mám len mierne, keď zjem nezrely banán, či pomaranč dávam si sódu bikarbónu na lyžičku

Modrý koník
14. feb 2023

@autor Ahoj, svoju otázku a opis problému môžeš anonymne zaslať do našej odbornej Poradne, kde ti odpovie všeobecná lekárka pre dospelých. Môžeš tak urobiť kliknutím na tento link: https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/new/por....
Prípadne ti odporúčame vyskúšať zadať kľúčové slovo do vyhľadávania v Poradniach na tomto linku https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/?q=. Je možné, že lekárka už na podobnú otázku odpovedala a ty sa týmto spôsobom dozvieš informácie, ktoré hľadáš.