Ahojte chcem sa opýtať hlavne tých ktorých trápi pálenie záhy, viem že mam veľa žaludočných štiav, proste ma pali záha.Ale už asi mesiac mam také problémy že ma páli akoby hrdlo, kašlem, cítim ako ma dusí, cítim aj tlak na hrudniku. Teraz neviem či to je pálenie záhy alebo to môže byť niečo iné ?
Ano, je vysoko pravdepodobné ze to mas z toho. Ja mam tiež reflux ked sa to vystupuje citim tlak a pálenie na hrudi, bolesť a pocit hrče v krku. Z voľnopredajnych mne zabera Nolpaza a Masticha, inak treba si odsledovať co zo stravy ti tieto stavy vyvoláva, najúčinnejšie je dodržiavať stravovanie ktoré ti nedráždi žalúdok.
@nikpa ja ani neviem že prečo to teraz tak intenzívne cítim pred 3 rokmi som mala robenú tu hadičku do žalúdka, brala som lieky a bolo dobre ale teraz to je neznesitelné ale na vyšetrenie nechcem isť.
@mibel brala si to? pomohlo?
@janynyna skúsim ...
Skus ist aj na kontrolu ku endokrinologovi... Mna tak palila zaha, sla som k dr a mam lieky...
Treba davat pozor na jedlo....ja napriklad si musim davat pozor na kecupy - niektore znacky mi robili taku kyselinu ze az, vystupnovalo to az tak ze som sa musela vzdat jedal hlavne kyslych ako plnena paprika ci rajciny ba dokonca cibula
ja nie dcera si to dava ked ma kyselinu , teda dlhodobo užívala lieky a teraz jej stačí aj toto
Teflux ,mam to iste
Ja to napríklad mávam dosť zhoršené každý rok od apríla cca do konca júna. Náhodou som to spomenula na gastre a povedal mi, ze vela ľudí mava žalúdočné problémy na jar zhoršené. Vraj je to preto lebo telo máva po zime nedostatok vitamínov, neviem co je na tom pravda 😀 ale ked si nedavam pozor na stravu, je mi zle hocikedy.
Pomáha mi Rennie, TUMS a spat na vyššom vankúši.
Môže byť. Ja som to tiež tak mala. Mne pomáhala Fatra extra liečivá.