Pálenie kože - svalu na hrudi

amanta5
12. aug 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či náhodou nemáte niekto skúsenosť s pálením na hrudi. Pred 6 dňami som bola na 2. dávke Pfizer. Na druhý deň my začal bolieť hrudný kôš akoby som mala svalovicu. Večer sa k tomu pridalo pálenie na hrudi - v ľavej časti, nad srdcom. Pálenie je tak nepríjemné, že mi bráni v spánku. Pociťujem ho aj cez deň, ale je to vcelku v pohode. Najhoršie je to keď oddychujem, vtedy je to veľmi intenzívne. Okrem toho nemám teplotu, ani kašeľ, ani nádchu, dýcha sa mi dobre.
U lekára som bola, EKG je ok, krvný obraz OK. Lieky od bolesti na to štípanie nezaberajú. Hrudný kôš už tiež nebolí. Ale to štípanie je na nevydržanie.
Mali ste niekto niečo podobné? Nemyslím, len po očkovaní, ale všeobecne.
Ďakujem za reakciu 🙂

michaelam2
12. aug 2021

@amanta5 to ta stipe koža alebo je to take vnutorne?

amanta5
autor
12. aug 2021

@michaelam2 to sa mi práve ťažko definuje. Najskôr som mala pocit, že je to 100% vnútri, akoby sval. Teraz si nie som úplne istá, či ma na tom konkrétnom mieste nepáli skôr koža. Ale zas sa mi ta bolesť šíri i ďalej, keď som v kľude.
Ja som sa aj lekárky pýtala, či to nemôže byť zápal svalov medzi rebrami. Ona si zatiaľ myslí, že by mohlo ísť skôr o zápal prsného svalu. Ale tiež si nie je istá. Ja to mieato viem presne definovať je ohraničené. Ale občas mi to palenie akoby vystrelí do ľavého podpazušia a ramena. V kľude ma pobolievajú i svaly na hrudnom kosi, vpredu i vzadu.

michaelam2
12. aug 2021

@amanta5 aha no tazko povedat…ja sice ockovana este nie som ale po covide som mala rozne stavy a tie take palenie ale to skor bola koža ako vo vnutri…v kazdom pripade asi po dvoch tyzdnoch to preslo same …a tiez som to presne mala hlavne v pokoji, kym som sa hybala tak to bolo lepsie

momo6835
14. sep 2021

@amanta5 ahoj co ti nakoniec bolo ked ta pálilo na hrudi ? Prisla si na nieco alebo ako sa ti podarilozbavit toho

amanta5
autor
14. sep 2021

@momo6835 ahoj, mala som zápal (medzihrudných) svalov. Liečba je: veľa oddychu, kvalitné magnezium, v najhoršom liek od bolesti alebo nejaký gél.
Už ma to páli len po väčšej námahe. Ale inak je to lepšie. Trvá to dosť dlho a ešte to občas pociťujem.

tulipanik13
15. jan 2023

@amanta5 Prosim vas, ako vam to zistili? Ja som v decembri velmi intezivne kaslala, uz dva tyzdne nekaslem, ale stale mam velku bolest akoby svalovicu na oboch stranach hrudnika. Pri namahe a smiechu je to este horsie.

amanta5
autor
15. jan 2023

@tulipanik13 absolvovala som klasické vyšetrenia ako EKG, KO,... keď všetko iné vylúčili, tak to uzavreli ako zápal medzirebrových svalov. Podľa popisu to sedelo, tak som nemala dôvod to ani rozporovať. Po 6 týždňoch liečby to už bolo v pohode. Následne som ale dostala pásový opar v miestach kde ma boleli svaly. Bolo to celé veľmi zvláštne, ale našťastie je to všetko už za mnou 🙂

maggie1192019
25. aug 2023

@amanta5 dobrý deň môžem vám napísať správu chcem sa niečo spýtať