Pálenie a tŕpnutie jazyka, ďasien a podnebia

izrasa
1. apr 2024

Pálenie a tŕpnutie jazyka, ďasien, podnebia, krka. Oči ma svrbievajú ale produkcia sĺz niekedy nie až toľko. Ale ak plačem tak slzy tečú - nemám Sjögrenov syndróm.
Sťažené prehĺtanie. Bolesť pri pohybe. Neviem čo ma tam boli či svaly, šľachy alebo kĺby - celé telo. Brnenie prstov rúk a nôh. Niekedy ma aj chytí kŕč. Mravenčenie aj na tvári.
Mám nižšiu produkciu slín. Sliny sú také čudné - je tam aj pena.Ráno keď vstanem mám suchosť v ústach. A keď sa napijem tak je to lepšie. Zle sa mi rozpráva čiže sa mi zle vyslovuje. Nemám zväčšené uzliny a ani slinne žľazy nie sú zdurené. Nepijem alkohol a ani nefajčím cigarety.Myslim si, že na bolia zuby, ale zuby sú v pohode ale sánka či niečo tam. Ak je zima a fúka ľadový vietor tak si zakrývam tvár.

Pod okrajoch ľavej a pravej strany jazyka mám ryhy a aj na začiatku jazyka mám ryhy a neustále tvoriaci sa povlak. A mám aj mierny zápal dvanástnika - bola som na gastroskopii.

Mala som aj očnú migrénu.

Užívam vitamín B komplex, vitamín D, vitamín C

Niekedy nie je pitný režim dostatočný 🫢.
Doma býva aj niekedy stres a nie vždy.

Schudla som a aj pribrala.

Pôjdem tento mesiac na vyšetrenie slinných žliaz a mám strach z rakoviny nádoru slinných žliaz.

Na začiatku som mala týchto problémov čiže 11 januára som mala najprv reflux a pálenie, potom vnútorný tras, zimnica, sťahovanie svalov a veľmi to bolelo, kŕče, mravenčenie prstov na nohách a rukách.....a psychické problémy čiže strach lebo som nevedela čo sa som mnou deje. Bola nespavosť, nejedla som a nepila som a bola dehydratácia a pokles váhy.

Kto má podobný problém??

Ďakujem 🙏🙏🙏🙏🙏

cmacarik
2. apr 2024

@izrasa skus pozriet nieco o tetanii

barborachors
3. apr 2024

Toto je gastro problem, treba zacat tam. A hlavne sa upokoj, davaj si lieky na ukľudnenie, magnezko. Cim viac sa budes stresovať, tym viac sa ti bude zhoršovať gastro nález. Rieš toto a ryhy na jazyku ma kazdy a bolesti jazyka mas z kyseliny, lebo mas zapal, to ma dnes kazdy druhy clovek, len o tom nevie, takze klud. Treba držať diétu a brat lieky, vyhýbať sa drazdivym jedlam a sladkostiam. Nic ti nie je, brnenie mas zo stresu o svoj zivot. Pritom mas banálnu chorobu ktoru ma iks ludi aj ja ju mam a tiez ma pali jazyk, ked sa prežeriem. Musis jest menšie porcie a zdravšie veci a prestaň sa stresovať lebo fakt dostanes nejaku chorobu. Rieš si ten zapal a jedz zdravo.