Padnutá klenba po tehotenstve

poluk
11. jan 2022

Ahojte 🙂
V tehotenstve som pribrala 18 kg a zrejme mi padla klenba na chodidle. Všetky topánky sú mi malé, noha sa mi zväčšila do dĺžky aj do šírky. Som 5 mesiacov po pôrode a chodidlá ma stále bolia akoby som mala na nich svalovlu.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako ste to riešili ? Ortopedická vložka na podržanie klenby alebo naopak začať nosiť barefootovú obiv ? Ďakujem 🙂

bazalka1
11. jan 2022

Ja som tak mala v prvom tehu a potom sa mi to napravilo. Neviem presne kolko po porode no jak som zacala cvicit tak mi to dost pomohlo... Zacala som prv pilatesom a jogou a neskor som presla na take posilovacie podla Jillian Michaels...

poluk
autor
11. jan 2022

@bazalka1 dakujem velmi pekne 🙂
A upravilo sa to tak ze sa noha aj zmensila naspat ? Este sa nemam zbavovat vsetkych topanok ? Je sanca ze ich este obujem hej ? 😀

evkamotka
11. jan 2022

Ja som prešla na barefoot, konkrétne be Lenka, keďže do iných nenapcham nohu a tieto sú široké. Pasívna opora klenby ti ju nezdvihne ..nohu posilnuj

poluk
autor
11. jan 2022

@evkamotka dakujem 😊

bazalka1
11. jan 2022

@poluk Hej hej, obujem vsetko co mi bolo v tehu tesne :D noha sa mi zrazila nas5 ;)

veroonr
11. jan 2022

@poluk mne noha myslim malinko dlhsia zostala, ale klenbu som si podchytila uz v tehotenstve ortopedickymi papucami, lebo som citila ze sa mi to ruca. Cca 2 roky som presla na BF a myslim ze nic lepsie som urobit nemohla. Noha pekne sama posiluje. Len treba prechadzat postupne a s rozumom

poluk
autor
11. jan 2022

@veroonr mozem prosim vediet ako postupne ? 🙂

poluk
autor
11. jan 2022

@bazalka1 taky ten tehotensky opuch ma uz presiel no len to chodidlo ostalo take siroke 😀

bazalka1
11. jan 2022

@poluk No drzim palce ze sa ti to napravi. Mna strasne bolieval chrbat tak preto som zacala cvicit a dajako sa mi to popritom spravilo. Nemas aj diastazu brusnych svalov? Treba si vtedy dat pozor pri cviceni....preto som aj zacala takymi ako pilates a joga....

kittykat22
11. jan 2022

@poluk ahoj, mne sa stalo to iste. Nohy sa mi postupne upravili. Nevyhadzuj.

poluk
autor
11. jan 2022

@bazalka1 ano mam aj miernu diastazu. Bola som u fyzio a vraj len taku prtavu a odporucili ki nejake cviky na brucho. Pytala som sa aj na tie chodidla ale v podstate som sa nedozvedela ci to ma tendeciu sa este vratit ta klenba

veroonr
11. jan 2022

@poluk je toho plny net... Hlavne nie scuplne tenkymi podrazkami a nie na cely den

poluk
autor
11. jan 2022

@veroonr vdaka 🙂

desore
11. jan 2022

@poluk Nepotesim ta, 2 tehotenstva, noha zostala o cislo vacsia. Nosila sa ortopedicke slapky, ortopedicke vlozky a s topankami som sa rozlucila.

andrea2022
Autor odpoveď zmazal
Zobraz