Padanie vlasov 6 mesiacov po pôrode

denisamuller
17. apr 2016

Dobry vecer, som 6 mesiacov po porode a zacali mi vo velkom padat vlasy. Mali ste niektora podobny poporodny problem? Ak ano, co pomohlo? Neviem, ci za to mozu hormonalne zmeny, alebo mam patrat po inej pricine. Vopred dakujem za odpovede. D.

kvietok227
17. apr 2016

@denisamuller ahoj skus vyhladat odbornu pomoc , lebo ked ti padaju mas malo vitaminov a inych veci co ti babo odobralo

mimla
17. apr 2016

Mám podobný problém už druhý krát. Nepomôže nič, tie vlasy, čo nevypadávali počas tehotenstva sa začali teraz púšťať. Môžeš si nasadiť selén a zinok, môžeš skúšať všelijaké šampóny. Ale vlasy prestanú padať až vtedy, keď sa telo zbaví všetkých tých počas tehotenstva "zadržaných" vlasov.

jatva
17. apr 2016

asi po troch mesiacoch padali a po polroku padania je to skoro v norme. Pomohlo sitko na odtok ;) Ale vazne...pocas tehu vlasy padaju vacsinou velmi malo a potom hormonalnymi zmenami to ide dole. Pri oboch detoch sa mi spravili az kuty a potom to dorastlo. Vitaminy, masky, ostrihanie nepomohlo.

evka64
17. apr 2016

Pocas tehu ani jeden vlas nespadol a asi 3 mesiace po porode to zacalo...vsade je bordel z mojich vlasov...

yanni
17. apr 2016

@denisamuller to je normalne. Niekomu padaju nadmerne az do roka. Mne teraz pri copani zacali padat v jej troch mesiacoch a prestalo ca. pred mesiacom. Teraz ma 9 mesiacov.

suchana
17. apr 2016

Áno súhlasím s mimla... Všetky tie vlasy, ktoré ti počas tehotenstva držali ako prilepené, idú teraz všetky dole. Mne začali tiež strašne padať okolo 5-6 mesiaca a trvalo to skoro rok. Minula som strašné peniaze na vitamínové doplnky, šampóny, vodičky, no nič nezabralo. Ked je to padanie spôsobené tehotenstvom nepomôže podľa mňa nič, len vydržať. Pre mňa to bolo hrozné, lebo som si na vlasy vždy potrpela a vypadala mi skoro polovica, ale prežila som to a dnes sú zase krásne🙂 Aha a dala som sa vtedy ostrihať...

denisamuller
autor
17. apr 2016

Dakujem za odpovede 🙂 Ano, v tehotenstve mi nepadol z hlavy pomaly ani jeden vlas za den a teraz ich kazde rano zbieram po posteli 😀 Vitaminy uzivam, ale asi musim naozaj pockat, kym to prejde same (ak mi dovtedy este daco na hlave zostane...).

denisamuller
autor
17. apr 2016

@suchana len ostrihat nieeeee!!! Pestujem si ich dlhe uz nejaky cas, to by bolelo ☹

yanni
17. apr 2016

@denisamuller noooo ak ich mas dlhe, tak trosku skratit trochu pomoze. Pokozka hlavy tolko netrpi. ja som mala dlhevlasy, dala som si skratit po plecia, nosila viac rozpustene a po par tyzdnoch som spozorovala, ze si uz nevytahujem chumace. Po dalsom mesiaci prestlali padat uplne. Alebo lepsie povedane, padaju uz len tolko, kolko je v norme.
Ono je zbytocne kupovat nejake vitaminy ci preparaty, toto nie je podmienene nejakou chorobou. Ono to prejde same od seba.
A este, vlasy zacnu dorastat. ja uz pozorujem, hlavne na miestach, kde si to vidim v zrkadle, ze uz mam kratke nove vlasky.

suchana
17. apr 2016

@denisamuller Nie úplne ostrihať, len trochu skrátiť. Ja som si tiež pestovala dlhé, ale som si radšej povedala, že budem mať kratšie ale nech vyzerajú hustejšie ako síce dlhé, ale trapné 4 chlpy🙂))