Padanie a farbenie vlasov

petrabu
30. sep 2014

Ahojte mamicky
Mozte mi niektora poradit...zacali mi vypadavat vlasy. Som pat mesiacov po porode,tak viem, ze je to hormonami a je to v poriadku. No ideme na svadbu a chcela by som si vlasy zafarbit. Bojim sa vsak, ze im este viac ublizim, ved uz teraz mam kuty. Co myslite ... mam ci nemam si tie vlasy farbit?

marietta33
30. sep 2014

@petrabu Ahoj, vypadavanie sa urcite ustali, to je bezny poporodny jav. Ak si obcas das aj zinok, nic tym nepokazis, ten pomaha aj na vlasy a nechty. A vlasy si urcite mozes zafarbit, dnesne farby su uz k vlasom setrne. Alebo skus sampon, sice sa rychlejsie vymyje, ale vlasy urcite neposkodi.

me_to_you
30. sep 2014

je to bezne, pocas tehotenstva ti urcite padali malo vsak? teraz to proste dohanaju a vyzera to strasne ale je to normalne 🙂 tiez som si tym presla a to co po mne manzel zbieral po dome.. by si vyskladal z mojich vlasov novu manzelku 🙂
kazdopadne, ja by som tiez riesila asi sampon, plosne kym nemas sediny - maju sampony vybornu kryciu schopnost a nie su tak "agresivne"(aj ked teraz su aj farby jemnejsie k vlasom).. pokial teda chces ist do tmavsej alebo do ozivenia farby...

evittam
30. sep 2014

@marietta33 Tak ja som našťastie tento problém vôbec nemala ani počas tehotenstva ani po pôrode - a to pri obidvoch. Určite môžeš zafarbiť ale farbou bez chemikálii a hlavne amoniaku. 🙂

stanislavao
30. sep 2014

@petrabu urcite si kupte vitaminy, ktore pomahaju proti vypadavaniu vlasov. a ked farbit, tak urcite vam kadernicka poradi, co mozete na vlasy a co radsej nie. len treba zajst kadernicke a nie si farbit vlasy doma.

nutrimas
30. sep 2014

@petrabu - Padanie a kvalita vlasov suvisi s (ne)dostatkom urcitych mineralov a stop.prvkov, predovsetkym selenu, zinku, horcika a zeleza. Casto je prave anemia castou pricinou vypadavania vlasov po porode.
Odporucame doplnit/zvysit ich prijem najlepsie prir. sposobom. Vysoky podiel obsahuje napr. makovy alebo mandlovy olej, odporuca sa jeho dlhodobe uzivanie, 1KL rano a vecer.
Z prir. zdrojov je tiez velmi dobra spirulina s prirodne viazanym fe,se,zn - tzv.ferospirina,sele-,zinospirina.
Pestru ponuku prirodnych 100% za studena lisovanych olejov, zelenych potravin a mnoho prir.prostriedkov alternativnej mediciny najdete na nasej stranke.
Co sa tyka farbenia, radsej si vyberajte farby na vlasy bez chemickych latok, s prirodnym zlozenim, ktore neposobia na kvalitu vlasov tak agresivnym sposobom ako bezne predajne.

monkabr
30. sep 2014

@petrabu A este by som dodala k nutrimas, ze proti vypadavaniu vlasov su minimalne rovnako dolezite ako spominane mineraly vitaminy B5, B6, B7 (biotin), B12 a D. Na rýchlejší rast vlasov je zase najdolezitejsi vitamin E

petrabu
autor
30. sep 2014

Dakujem za rady 🙂