Padajú mi vlasy

marione
13. jan 2012

Ahojte žienky, potrebujem radu ohľadom padania vlasov. Padajú mi asi tri mesiace a fakt dosť, po celom byte sú všade moje vlasy. Bojím sa, že čochvíľa budem úplne plešatá. Užívam teraz B-komplex, len neviem či to vôbec nejako pomáha 😒 Nie som tehotná a ani po pôrode mi takto nepadali vlasy ako teraz. Môže to byť aj stresom? Ak máte podobný problém a našli ste nejaké riešenie, tak sa ozvite.

liz_lemon
13. jan 2012

@marione moze to byt aj stresom, skus pit zihlavovy caj, uzivat zinok, pripadne chod k lekarovi, ci to padanie nema nejaku pricinu v zdravotnom stave
inak hovori sa, ze 100 vlasom denne, je normalne

briketa
13. jan 2012

@marione Kazde dva roky kazdy clovek prechadza "velkou vymenou" vlasov, je to prirodzeny proces. Ak mas vylucene vsetky zdravotne dovody a je to iba tato situacia, nove kratucke vlasy su uz narastene a dorastaju (zvycajne to najlepsie vidiet na vlasovej linii, tam kde sa celo streta s vlasmi. Tie tzv. kostrnky 🙂 ). Vypadavanie vidis to viac lebo ich mas dlhsie.
Od stresu zvycajne vypadavaju ked sa jedna o tragicku udalost, alebo dlhodobe extremne psychicke a fyzicke nasadenie.
Ak je to taky ten denny stres so vsetkym co zivot prinasa, s tym sa zdravy clovek vacsinou vysporiada bez ujmy na zdravi. Telo vydrzi viac nez by sme predpokladali 🙂 a to je dobre.

anksunamonka
31. máj 2012

@briketa ahojky, reagujem na tvoj prispevok ohladom padania vlasov.... mne tiez uz asi 3 roky velmi padaju a hrozne mastneju vlasy, ked neumyjem kazdy den, tak su mastne ako olej a hanbim sa ist medzi ludi... pred tymi 3 rokmi som taky problem nemala, umyvala som kazde 3-4 dni a to neboli mastne vobec... a nepadali absolutne. mozno po umyti 10 vlasov, teraz aj 100 a potom este + pocas dna co si musim vzdy z pliec oberať.
zaujalo ma to, co si pisala, ze zvycajne padaju, ked sa jedna o tragicku udalost, alebo dlhodobne extremne psychicke a fyzicke nasadenie. Pred 3 rokmi sme sa s mojim uz teraz manzelom skoro rozisli po 6 rocnom vztahu, velmi zle som to znasala, chodil na pokec a myslela som si vtedy, ze to je nas koniec a rozideme sa. Nejak sa to ale ututlalo a uz sme manzelia vyse roka 🙂
najhorsie na tom je, ze si myslim ze z toho stresu ze pridem o milovaneho muza a strachu ze ostanem navzdy sama a vsetkym na posmeh mi zacali vypadavat vlasy, celkove sa im zmeila struktura, vzdy boli huste a hrube a teraz su tenke, mastia sa neskutocne a prisla som o polovicu hrivy za tie tri roky, a stale padaju...
vyskusala som uz vselico mozne, stitna OK, akurat 13 kg nadvahy a vraj mi padaju zo zle fungujuceho menstruacneho cyklu. To mi povedali lekari....
zaroven uz takmer 3 roky neviem otehotniet, ale aj manzel ma zly spermiogram...
myslis ze mozem byt nejak od toho stresu ze pridem o muza este stale nejak bloknuta alebo nejakym sposobom nevysporiadana, a preto mi stale padaju vlasy?
preplakala som vtedy vela slz a bolo to najhorsie obdobie mojho zivota asi. Teraz je s manzelom vsetko OK, uz len to bábo nam chyba. Tak nechapem, preco mi stale padaju a mastia sa, uz som velmi zufala, prosim porad mi ked vies a mozes......

miskakyska
2. jún 2012

@marione aj nesprávne fungujúca štítna žľaza sposobuje vypadávanie vlasov

sevka83
26. aug 2012

@miskakyska súhlasím, pred týždňom mi zistili zle fungovanie štitnej žľazy, co sposobovalo skóre potraty a Padanie vlasov, nasadili mi liečbu co by to malo vyriesit

martina645
1. feb 2016
Používateľ martina645 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od martina645.

mne pomohli tabletky amitamin® Hair Plus, uzivam ich s prestavkami pravidelne, su bez laktozy aj lepku
na sk ich maju iba tu http://shop.vitarian.sk/amitamin-hair-plus-73

smile31
6. okt 2016

ahojte neviem, ci je tato tema este akt. ale uz asi mesiac mi hodne padaju vlasy som z toho zufala denne mi vypadne minimalne 100 vlasov ked sa cesem a potom si rukou prechadzam cez vlasy vzdy mi ich aspon 5 zostane v ruke :( som objednana na endokrinologiu tento mesiac nedavno (vo feb. tohto roku) som absolvovala aj sono stitnej zlazy kde mi nasli cystu do 4mm ... to asi ysta nemoze sposobit alebo ano? tu cystu tam mam uz 6 rokov najskor mala 2mm teraz ma do 4mm ... tak soms a chcela spytat ci tu eni nahodou maminka, ktora ma podobny problem s padanim vlasov a je to zo stitnej zlazy vdaka

salonka22
8. máj 2019

@smile31 ahoj,viem, ze je to uz davno, ale ako si dopadla? prestalo to padanie?

smile31
8. máj 2019

@salonka22 ahoj zacala som pouzivat alpecin aampon a ano prestalo...ale zas mi velmi padaju ale som po 2 porode...ale alpecin je na to super