Ahojte, mam takú citlivú otázku. Prosím Vás, keď umrie príbuzný, treba úmrtie oznámiť jeho všeobecnému lekárovi? Treba odniesť nejaký papier( napríklad list o obhliadke mrtveho) ? Nevieme presne ako to funguje. Kartičku poistenca treba odovzdať v poisťovni do koľkých dní? Ďakujem za odpoveď.
toto rieši poisťovňa
Určite treba oznámiť .s listom o prehliadke mŕtveho.popripade už z umrtnym listom ak už máš.
Treba k lekárovi zaniesť aj jeho zdravotnu dokumentáciu pokiaľ ju mal pri sebe
@chrobacik41 riešila som to tri týždne dozadu. Všeobecnému to treba oznámiť a odniesť kópiu úmrtného listu. Kartičku sme neodovzdávali, stačí ju zlikvidovať.
@chrobacik41 karticka sa neodovzdava. Poistovni nahlasi umrtie UDZS.
to oni všetko vedia z matriky automatický doklady musíš vrátiť do 8 dní sa mi zdá. Ošetrujúci obvodný lekár odovzdá kartu na samosprávny kraj do archívu. Doklady OP,ZP to sa vracia a treba ísť aj na SP odhlásiť. Tak isto aby neplatil smetie a poplatky to treba ísť na miestny alebo mestský úrad odhlásiť.
@alickapusinka karticku zp neodovzdavas. Ani pri zmene zp. A udaje o umrti maju vsetky institucie z centralneho registra obyvatelov.
@e1i ja viem ale môj muž po mame odovzdal doklady. Tak isto nám zomrela dcéra všetko som odovzdala do ZP a všetko čo trebalo . Takže iba matrika o tom vie ale doklady sme odovzdali. Aj muž po mame OP, odhlásil SP,ZP takže áno odhlasuje sa. Darmo píšeš že nie vracia sa OP odhlasuje sa do 8 dni SP, kvôli dôchodku starobnemu. Mňa zbytočne presviedčaš. Asi viem čo som odhlasovala pri dcére. Matrika ťa neodhlási zo ZP,SP .
@alickapusinka nepisem ze op sa nevracia. Ten ano ale preukaz zp nie a teraz uz vsetko maju automaticke.
@chrobacik41 úprimnú sústrasť,
podľa mňa určite to treba oznámiť jeho lekárovi, hoci, možno sú prepájané a uvidí to v PC programe, kto vie? !