Môžem mať zapal pľúc napriek saturacii 99?
Už tri týždeň mám dusivý kašeľ. V noci nemôžem spať. Vyskúšala som už aj nemožné, všetky sirupy sveta. Dvoje antibiotika a nič. Stále mam dusivý kašeľ. Cez deň dostanem záchvat kašlú že mi až tečú slzy, večer nemôžem zaspať, v noci sa na záchvat zobudím.
Vytery negatívne, krv na mykoplazmy chlamýdie negatívne.
Už mi napadá len ten suchý zapal pľúc?
Už aj dcéra to odo mňa chytila, ale jej antibiotika zabrali hneď a je vyliečena. Bojim sa že chytí odomňa druhé kolo. Včera Už začal kašľať aj muž.
Viete si predstaviť to zúfalstvo? Keď naozaj nikto nevie pomôcť a nič nepomáha?
teraz je vela cierneho kasla
dusivy kasel vobec nemusi amt nic so zapalom pluc.
pri akutnom zapale je skor pravdepodobne, ze bude kasel vlhky, aj ked to nei ej pravidlo.
saturacia pri zapale pluc kludne mze byt v nrome, ale skor sa drzi v nzsich hodnotach, nei takto vysoko. moja mama mala dokoca len spasticky zapal priedusieka saturka jej tiez klesala dole pod normu.
skor to je zapal priedusiek po prelieceni, ci zapal priedusnice a to kludne nemusi byt uz akutne, po takychto infekciahc moze kasel pretrvavat aj 2-3m, je to sposobene zvysenou aktivitou riasiniek sliznice dychacich ciest. taky ten suchy spasticky kasel ma v sebe aj alergicku zlozku. nemusis mat vyslovene alergiu,a le moze ti neico vadit v ovzdusi.
no smaozrejme by to mal vediet zhodnotit lekar.
Áno, moja dcéra mala saturáciu 98% pri pokročilom zápale pľúc. To sme uz boli 2x na pohotovosti kvôli vysokým horúčkam. Nemala kašeľ, sopel, nič. Len stále cez 39C
CRP jej skočilo na 175. Dr ešte rozmýšľala nad mocovymi cestami.
Zápal pluc odhalil az RTG
Skončili sme v nemocnici na plucnom.
Test na cierny kasel určite. V Česku je epidémia, od začiatku roka cez 33tis prípadov.
Bol robený test na astmu? Alebo alergie?
Po covide som takto kaslala 4 mesiace.
Čierny kašeľ. Liečim sa už mesiac a stále je to zlé. Smer lekár, s prípravkami z lekárne to nezvládneš.
Pertusiss,bronchitida…
saturacia nema cela spoločného si zapalom pluc. zapaj je zapal, saturacia je o znizenej kapacite okuc, napr pri astmatickom zachvate sa stiahnu aeoli (ci ako sa volaju) a vtedy je znížený Objem pluc a nizsia saturacia
Môj muž je chorý raz za 10 r najprv som dostala ja zápal priedušiek, on pri mňa zápal pľúc.treba ísť na crp do Max lekárne s ich kartou to stojí 4 eur, keď sa ti nechce ísť k lekárke, ale určite by bolo dobré spraviť rtg
Zápal pľúc uvidí lekár na rtg, prečo nebol robený?