Ovplyvňuje vám menštruácia trávenie a črevá?

10. jan 2023

Ahojte, tiež vám MS ovplyvňuje creva? Mňa tak neskutočne nafukuje keď mám MS, normálne to je nepríjemné.

anjelicek26
10. jan 2023

Kazda hormonalna zmena toto moze sposobit, takze bohuzial... mna prehana cez MS; tiez nic neprijemne k tym menstruacnym krcom este aj toto... daj si normalne detsky espumisan, ked ta nafukuje, na to to je... ulavi sa ti...

silvia_pekna
10. jan 2023

jasne. kazda to ma fakt inak, ale ja mam asi najhorsie stavy pocas menstruacie, ake si len vies predstavit. hnacka ma takisto zakazdym neminie. je to totalne nefer, ked si predstavim, ze niektore ani nevedia, ze ms maju :D

autor
10. jan 2023

@silvia_pekna veru, je to hrozne a po druhom pôrode omnoho horšie. Poraziť ma ide. Väčšinou čítam ze maju baby brucho nafúknuté ale ja normálne cítim tie čreva, ak sa nafukuju, sramocu až ma to v tých záhyboch pod rebrami bolieva koľko razy. No na palicu totalne🤦‍♀️

autor
10. jan 2023

@anjelicek26 je to hrozne, a to nehovorím ešte aj o ovulacii🤦‍♀️

anjelicek26
10. jan 2023

Ja to mam podobne, ovulacne bolesti silne, potom pms otrasny, MS ked sa konecne spusti je uz ako-tak dobre... idem o par dni na vysetrenie s podozrenim na endometriozu 🙄

autor
10. jan 2023

@anjelicek26 ja som to práve minulý tyzden absolvovala, ale záver, že po gyn stránke všetko v poriadku, nevidel nič podozrivé na Sone.

viky173
10. jan 2023

tiez mavam prve dni nafuknute brucho pocas MS a citim akoby pohyb v nich a pocut dake prelievanie 😅

anjelicek26
10. jan 2023

Mne gynekolog povedal, ze endometriozu na sone proste nevidi... na to treba diagnosticku laparoskopiu. Mne davali zrasty a cysty prec uz pred 6 rokmi, asi to bude treba zasa...aj ked vtedy primarne robili cysty a nakoniec museli aj zrasty, vtedy mi nedoplo, ze preco vlastne, riesim to az teraz, ked mam uz fakt bolesti okolo toho...

vm123
10. jan 2023

Ja našťastie silné bolesti mávam len občas a to na začiatku 1 max 2 dni ale zato ma vždy tak prvé 2 - 3 dni preháňa a brucho mám tie prvé dni ako tehotná. 😁

basska_b
10. jan 2023

Ano, to su hormony a po kazdom porode su tie pocity zial intenzivnejsie... ja mam pocit, ze to u mna moze byt aj diastazou, ze tie creva tam nie su dobre ulozene...

halci
10. jan 2023

Mna pred ms prezenie, brucho mam jak v 6.mesiaci, nafuknute. Velmi je to neprijemne. Niekedy mam aj migrenu, bolest krizov, nehovoriac o prisernej nalade az depresii.

lenka2710
10. jan 2023

Ja keď sa pozriem do zrkadla pred MS, tak si pripadám ako v 7.mesiaci tehu, také mam brucho 😂😅

oblecenie99
10. jan 2023

Áno, bolo a veľmi, najmä po pôrode (ja to pripisujem aj diastáze) a pomohla iba hormonálna antikoncepcia.

kiki68
10. jan 2023

Ano a u mna horsie ze mam syndrom drazdiveho zaludka a creva . Peklo v tomto smere teda. Ale to bol aj porod a po porode skoro na plienky. Ale tak prezilo sa. Pomahaju lieky a potom to neni take divoke

anonymnasnazilka
10. jan 2023

od ovulacie az po MS, prvy tyzden este celkom ok, ale ten dalsi az kym nepride MS je to des.. nafuknuta, vodu zadrziavam, citim sa otrasne..

autor
10. jan 2023

@basska_b
@oblecenie99 baby a diastazu viete na isto, že máte? Ako sa to sa zistiť?

@kiki68 no ma tiež dr na gastre uzavrela, že mám lenivé črevo, ze preto ma nafukuje. Ako sa to tebe prejavovalo a aké lieky ti na to pomáhajú?ak sa smiem spýtať?

anjelicek26
10. jan 2023

Ja mam tiez diastazu... mna poslal gynekolog na chirurgiu to pozriet... ale kedze chceme este jedno baby, tak to operovat teraz nema zmysel... a nie je to take strasne, ale vyslovene len lebo cvicim (hlavne plank), akonahle mesiac necvicim, je to ako piaty mesiac tehotna...

marca12
10. jan 2023

No jasne,ze ano. Podla toho viem,ze uz prichadza. Nestaci pms a ze neviem sama so sebou vydrzat,ale zle mi travi,som nafuknuta,zavodnena... otras. A potom hnacky,bolesti noh,chrbta,krce a menstruacne bolesti a zakonci sa to 7 dnovou menstruaciou. Pred menstruaciou jem iba lahke jedla a ani mi nechuti tolko jest,iba extremna chut na sladke.

kiki68
10. jan 2023

U mna krce, nafukovanie, hnacky alebo pocit na hnacku, a toto aj 20x denne

zlatican
20. jan 2023

Mne pri nafúknutých črevách a tlaku na okolité orgány pomohol piperin. Už po jednej tabletke som mala pocit spľasnutia brucha. Potom som k tomu pridal chlorelu so spirulinou a prebiotikami, čo sa dá kúpiť v jednej tablete od firmy Naturvita. Prebiotiká podporujú množenie dobrých baktérií a na rozdiel od probiotík neobsahujú zložky mlieka, ktoré nafukuje. A samozrejme nepiť mlieko a kysnuté výrobky. Tie nahradiť kváskovými.

ninah1486
6. júl 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

Mne nie odkedy som začala užívať produkt supergreens od naturalprotein, celkovo ako si to pravidelne dávam mám trávenie nejaké lepšie.

beahavala
10. júl 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som vtedy byvala viac nafuknuta ale ako si davam zelene potraviny tak je to lespie

zlatican
10. júl 2023

Okrem zelených potravín a obmedzení mastných jedál, na zmiernenie menštruácie pomáha vylúčenie pšenice hlavne počas menštruácie i pred ňou. Ona totiž vyvoláva zápalové procesy v čreve i v organizme, čo potom pociťujeme ako zhoršenie bolesti. A tiež doplniť si minerál bór.

saxana000
10. júl 2023

Aj mna prehana prve dva dni.. ale to preto ze vtedy zerem sladke slane mastne aj ovocie nakopu.🤣

victoriab
10. júl 2023

áno, veru áno. keď ma preženie 3-5* denne, vien, ze s ato blizi, nafuknutie, nervy na dranc, potom zas zapcha, este vacsie nervy, sem tam migrena a potom uz len nekonecne cakanie, kedy s ato konecne spusti, do toho, samozrejme, creva s afurt ozyvaju... ked toto vswtko opisujen muzovi, furt kuka na mna, ze to moc prehanam... nevie s ado toho vobec vcitit

melllenocka
4. sep 2024

@kiki68 Dobrý deň prajem.Môžem sa opýtať,aké lieky zvyknete užívať pri takýchto ťažkostiach?Ďakujem

milanemila
4. sep 2024

Ja som zas pocas nej zavodnena, klidne +2kg a ked zjem vtedy nejaky junk food, tak mi to nerobi dobre.

kiki68
4. sep 2024

@melllenocka Ja uzivam Kijimea reizdarm pro, ale Ja musim stale, mam problemy stale

3petka
4. sep 2024

Ja som na tom podobne. Brucho ako balón. Katastrofa.