Deje sa to iba pár dni a kazdy den bol zatial spln.moze to byt tym preco memozem zaspat?problemy so spankom nemavam iba patrim k ludom.ktorym trva trochu dlhsie kym zaspia.ale ja sa necitim ani unavena...ale vstanem vyspata... a dnes zase spln...
ano samozrejme ja hlavne den pred splnom spim hrozne ak vobec
@dominikatomas podľa mňa áno,ja tiež nikdy neviem zaspať alebo mám veľmi zlú noc,keď je spln
@caroline_ vonku je splm vidim ho z okna..
@nttnnt no ale mne sa to deje viac dni...neviem preco..
áno, aj mne sa cez spln zle spi.. a syn naopak najlepšie spí v tie dni okolo splnu 😀
@dominikatomas ja s tým mám problémy. Nesledujem kedy je spln, ale často sa mi po takých nociach stalo, že som zistila, že práve vtedy bol spln (napríklad kolegyňa v robote sa sťažovala že tiež nemohla spať kvôli splnu, atď).
@dominikatomas to, co vidis, este nie je spln, ten bude naozaj az 20.10. https://www.epocasie.eu/lunarny-kalendar/oktober/
@dominikatomas Určite áno. Overené na mojom synovi. Ja nesledujem kedy je spln. Ale 5 ročný syn vždy tak 3 dni pred splnom spí zle. Úplne na hovno. Tak vtedy googlim kedy je spln a vždy to sedí.
@dominikatomas je to bežné mne tiež 2 ročný syn nechce cez spln spat a keď spí tak veľmi nekludne. Dcéra zase rozpráva zo sna obaja sú na to citlivý. A majú žalúzie zatiahnuté a aj keď je zamračené skrátka ich to ovplyvňuje a nepomáha nič.
@dominikatomas zle vidíš. Nie je spln.
@dominikatomas Áno, ovplyvňuje. Aj nov, aj keď narastá aj keď cúva. Keď mi to ako dieťaťu povedala ,,pani učiteľka" na hodine fyziky, pousmiala som sa, že je to ,,blbosť". Ale musím po mnohých rokoch uznať, že ako to sledujem, tak noci, kedy je spln, naozaj dokážem neprespať.
ja na toto tiež veľmi citlivo reagujem, aj dcérka, proste sa nám pár dní pred a počas splnu horšie spí...
@dominika1988 @lenoel @katlamatka7 @ysseba@1katus1@mikadooo@uzivatelka1113@deginko@nttntt neverila som.ze az tak to ovplyvnuje ...teraz som napr trochu zaspala a zase som hore..
@dominikatomas ale teraz nie je spln. Ja som tiež hore, ale pretože som po celom dni v prírode zaspala večer skoro, do rána dospím druhú polovicu 😎. U seba som si súvislosť so splnom a nespaním nevšimla, ale viem, že niektorí ľudia na to reagujú. Poznač si do kalendára, kedy nespíš.
@dominikatomas ani ja dnes nemôžem zaspať a predošlé noci som spal. Mesiac ma vplyv na príliv a odliv a aj na zemetrasenia ale na nás pôsobí z fyzikálneho hľadiska tak malou silou že nás prakticky gravitačne neovplyvňuje. No určite ma mesiac vplyv na psychiku človeka. Prečo to neviem, ale má. Prečo napríklad ženy majú menštruáciu práve v mesačných cykloch? Prečo sa pri splne cítia citliví ľudia horšie? Je to proste tak. Možno pomôže to prijat nesledovať mesačný kalendár tak úpenlivo a netrápiť sa ked nespíš. Prijat sa. Idem sa tiež pokúsiť zaspať.
Ja som naopak, okolo splnu spím najlepšie ale keď je nov tak sa mi snívajú take hlúposti že sa budím 🤷🏻♀️
@dominikatomas Na mna tiez vplyva spln v tom horsom slova zmysle uz od detstva a pokracuje to aj teraz.Len sa prehadzujem v posteli a neviem zaspat.a aj ked zaspim mam velmi krehky spanok a nad ranom sa budim velmi vycerpana a neoddychnuta.
@dominikatomas Nie, fyzikálny vplyv mesiaca na tvoj spánok je nulový. Čo ťa môže rušiť je svetlo. Zabezpeč si vonkajšie žalúzie, alebo masku na oči.
@annm81 Viem, ako to myslíš, no ono to nie je len o svetle. A ani len o ženskom periodickom cykle.
uplne v pohode. moja mamina to tak ma, ze ked sa blizi spln, pocas a niekedy aj po velmi zle spava 🙂 su ludia, ktori su taki senzitivni 🙂
@dominikatomas najbližší spln bude až 20.10., a áno, môže sa ti to diať, ak mesiac ovplyvňuje príliv a odliv, teda vodu, prečo by neovplyvňoval aj nás keď sme zo 70% z vody?