Ovčie kiahne u 25-ročnej

21. okt 2024

Ahojte, pravdepodobne mám ovčie kiahne, asi 5 vyrážok na hrudi, 3 na chrbte a 3 na tvári. Mala som aj teplotu, inak je všetko ok. Treba to hlásiť doktorke? Beriem paralen a vyrážky si neškrabem, lebo ma nesvrbia

ina2405
21. okt 2024

Hlási sa to úradu verejného zdravotníctva, robia štatistiku, tak by som dala vedieť obvodnej doktorke. Hlavne nechodiť medzi ľudí teraz. Prajem skoré uzdravenie.

sissy27
21. okt 2024

Ano, nahlas dr, nech ti to zapise do karty.

aalt
21. okt 2024

A mozno budes potrebovat nieco proti svrbeniu, mne to hadam celkom pomohlo. Tiez som mal kiahne ako dospely a hlavne si pamatam ako to fakt neskutocne svrbelo a ako som bol rad, ze na to nieco mam ... A samozrejme nechytat. Hlavne tie na tvari. Ja som mal jednu na spanku, ktoru som "vylezal" a ostala mala jazvicka.

saxana000
21. okt 2024

Napis doktorke a preventivne si pytaj dithiaden alebo omarit.ticho zavidim za par vyrazok ja som mala kiahne 30 rocna a neverila som ze este niekedy budem moct vyliezt medzi ludi.sialene bolesti celeho tela niekolko dni kupala som sa v hypermangane nakomplet ponorena trcala mi len spicka nosa aj na tej som mala vyrazky..

nikaeli
21. okt 2024

Ja by som to oznámila. Takto pred rokom sa vysypal môj manžel, tiež mal najprv pár ďobiek a do dvoch dní bol jedna veľká kiahna, osypané celé telo, fakt hrozné. Niektoré mu aj dosť zahnisali a veľmi ho bolela hlava.. dr. mu čosi predpísal, teraz si nepamätám názov. Prajem skoré uzdravenie a ľahký priebeh 😉