Ovčie kiahne

14. feb 2024

Mám jednu otazku 🙈 o pár mesiacov mám 19 rokov. V živote som nikdy nemala kiahne, a to som bola naschval v kontakte s clovekom, ktorý kiahne mal, aby som čím skor dostala aj ja. No nič, nikdy sa to nestálo. Lenže môj súrodenec mal kiahne, keď ma moja mamka čakala, bola už možno asi v 6-7 mesiaci. Je tu tiež niekto taký, co je dospelý a nemal ešte kiahne?🙈 Myslite, že keď bola moja mamka tehotna tak to nejako ovplyvnilo? Neviem si to doteraz vysvetlit prečo som nikdy od nikoho nechytila kiahne. Ďakujem.

saxana000
14. feb 2024

Daj si spravit test na protilatky a rychlo sa dozvies preco si ich stale nemala.

cookie29
14. feb 2024

pytaj od lekara odber krvi na protilatky a ak nemas, daj sa zaockovat....

a dam Ti priklad, moje dieta plne dojcene, kiahne nemalo. A na poradni ked malo mozno 9m som lekarovi povedala, ze ma take divne 2 bodky v podpazusi... keby som nebola na poradni, tak sa tym nezaoberam. Lekar komentoval pasovy opar, ziaden iny priznak nic. A ti co to zazili, vedia ze to boli ako svina. Odvtedy mali v jaslickach epidemiu kiahni 2 krat. Vsetky deticky si tym presli, okrem toho mojho. V skolke mali epidemiu kiahni (nezijem na SK tu sa bezne chodi do kolektivu). Moje nic. Nedavno sme mu robili odber krvi pre nieco ine, tak som poziadala aj na tie protilatky. Ma ich.

katica06
14. feb 2024

Test na protilátky ti najskôr odpovie...príbeh môže byť rôzny
Ja osobne nikde v záznamoch nemám napísané že by som mala, ale teoreticky som ich dostala asi v desiatich ibaže bez horúčky a iba dva malé pľuzgiere, nič viac. Dcéra bola viac krát v kontakte s nakazenými a nič v 17tich sa vyhádzala strašne, týždeň vysoké horúčky ,tri a pol týždňa prešlo a ešte mala chrasty. Ja stále nič.

anavixy
14. feb 2024

Ako uz je pisane, daj si u obvodneho lekara (u teba asi pediater este) vysetrit protilatky a ak ich nemas dostatocne, daj sa ockovat v zaujme seba aj tvojich buducich deti.

dzejsik
14. feb 2024

tiez by som otestovala protilatky a dala sa zaockovat, ak by neboli, lebo chytit to napr. v tehotenstve by bolo nebezpecne a celkovo v dospelosti to nie je prijemne ( kamarat chytil az od dcery v 35ke a kym jej dokopy nic nebolo, on lezal 3 tyzdne s horuckami)

autor
14. feb 2024

Ďakujem. Tie testy sa robia z krvi alebo ako? Akurát v decembri som bola na krv