Ahojte, trpim na cystickym akne mám predpísané od kožnej lekárky masť ktorá veľmi vysušuje. Praskla sa mi s mojou pomocou vyrážka a veľmi silno sa mi otvorila až tak že môže mať až 3mm a spravila sa mi tam taka priehlbinka a veľmi sa bojím že sa mi to tam take natrhnuté zostane. Ma niekto skúsenosti s týmto? Nevie niekto čo mám robiť?
Ahoj, vyskusaj “naplastove stehy”, kupis v lekarni. Pouziva sa to na otvorene rany, kozu spojis, zlepis tak aby bola koza spojena, rychlejsie to zrastie a aj jazva bude mensia.
Akné je pekná potvora ,má tuším tri štádiá,ak máte ťažku formu ,tak tam je riziko jaziev. Ak sa preliecite,aby Vám nezostali jazvy ,estetická dermatológia. Pomocou nejakých kyselin,vlastne vyhladia pleť. Existuje aj odparenie pleti,tuším tak sa to volá, je to invazívny zákrok,kedy Vám spália laserom pleť a kt.zlezie sama a máte pleť ako bábätko, len asi to boli a stipe a páli , treba sa opýtať. Len sa nesmiete opaľovať potom,neviem dokedy.
Máte porobene aj krvné testy, ako ste na Tom s hormónmi mužskými ,testosterón a ostatné, vtedy sa ľúbi rohovatiet koža a ucpavat maz.kanáliky. Beriete antikoncepciu,to pomáha. Ja som používala síru. Clinique značku na komedony. Treba sa vyhýbať mlieku a mliečnym výrobkom aj masu tucnemu.
Smer estetická dermatológia