Otrávená z liekov

9. jún 2023

Ahojte prosím predom neodcudzujte a nenadávajte mi viem že som blbá. Beriem antibiotiká na obličky a včera som si o 12:00 dávala liek ale nakoľko tie lieky su veľmi silne a samozrejme že ja som na to absolútne nemyslela. Bolela ma večer o 8 hlava ukrutná migréna tak som si dala dve tie šumivé lieky do vody panadol, samozrejme že teraz zažívam peklo celú noc som nespala mala som hrozne hrozne hrozne bolesti žalúdka extrémne také som ešte nezazila. A trvá to do dnes neviem chodiť ťažko sa mi dýcha trpnu mi nohy ruky, také bolesti mám že normálne vidím asi všetkých svätých obavám sa že som sa priotravila liekmi keď príde priateľ pôjdem na pohotovosť ale moja mama ma odhovára že ma dajú na psychiatriu že som sa chcela predávkovať ešte že nemám chodiť. Prosím vás viete čo mi asi spravia tam ? Ďakujem

pribinak
9. jún 2023

Prečo by tá mali dať na psychiatriu? Však ty si nechcela spáchať samovraždu, ale utlmiť migrénu
Mama je dajaka hystericka. Zavolaj si na 112

lavender94
9. jún 2023

Neviem, či sa dá tak ľahko predávkovať ale ok, dajme tomu. Neboj nikto ťa na psychiatriu nezavrie, veď nie sú dementi aby nevedeli rozlíšiť úmysel od nehody.

pribinak
9. jún 2023

Myslím že toto budú skôr nežiadúce účinky ATB ako predávkovanie 2 sumivymi panadolmi

jaskolka
9. jún 2023

Tak podla mňa nie si predávkovana, to po prvé. Neexistuje, aby sa dospelý človek predávkoval tak, že si vezme antibiotikum a dá si o 8 hodín dva šumivé Panadoly.
Zle to je zrejme z niečoho iného. Keď máš migrénu, aj z toho sú niekedy také prejavy. Alebo máš nejakú reakciu na antibiotiká.
A po druhé prečo by ta mali zavrieť na psychiatriu?

autor
9. jún 2023

Ďakujem baby hej mama je veľká hysterka až to je odporne už. Ako reálne som takúto bolesť nezazila tak radšej nech ma pozrú či je všetko ok, lebo mám aj dcérku a musím fungovať. A môže to byt aj tými ATB su veľmi silne. Možno to moje telo nezvláda tie antibiotiká

autor
9. jún 2023

@jaskolka to moja mama je trochu mimo keď mi to povedala nevedela som či sa smiať či plakať jej hovorím či jej šibe veď som sa nešla zabiť

viestta
9. jún 2023

ten panadol si uz davno vycurala, takze ak ti je zle, nebude to z predavkovania

jaskolka
9. jún 2023

Precitaj si v pribalovom letáku k ATB, či tam nie sú uvedené nežiaduce účinky také, ako máš ty. Ak to bude sedieť, tak musíš si dat zmeniť tie lieky.

autor
9. jún 2023

@viestta ďakujem dúfam že áno

autor
9. jún 2023

@jaskolka idem to pozrieť určite myslím si že to je z nich.

veselo_neveselo
9. jún 2023

Ked aj pojdes, napis si co za lieky ssi vzala, a hlavne kolko aktivnej latky maju (je to na obale), aby si si v strese nemusela spominat.
Inak sa neboj, nikam ta nezavru, doktorov sa netreba bat, chcu pomahat.

autor
9. jún 2023

@veselo_neveselo ďakujem pekne zapametam si keď pôjdeme a napíšem si to. Ja som sa len zľakla že či náhodou mama nemá pravdu že keď som dala si viac liekov aby ma nebrali ako nejaku narušenú matku

autor
9. jún 2023

Myslím že je to jasne

luccija
9. jún 2023

Keď sa Ti ťažko dýcha a celkovo Ti je zle mala si už doobeda volať lekárke.Dalsie ATB by som si nedávala, pokym sa neporadis.Zavolala by som najprv na 155 žalúdok môže bolieť, ale to ostatné sa mi zdá neprimerane.Ake sú to ATB?

mmoni89
9. jún 2023

Z dvoch paralenov sa nepredavkujes. 1000mg je dospelácka dávka

lalenka33
9. jún 2023

Prepáč, ale o akom predávkovaní hovoríš? 2 panadoly sú normálna dávka pre osobu ťažšiu ako 60kg. Okrem toho tieto šumáky síce rýchlejšie zaberú ale aj kratšie účinkujú keďže ich vycikáš. A bežne sa k atb užívajú lieky od bolesti hlavne pri zápale, horúčke.. Zle ti je skôr z atb. Čiže nasadiť probiotiká a volat lekárke nech ti ich zmení za iné, keď máš silně nežiadúce účinky .

simsalabim
9. jún 2023

Antibiotika a pabnadol sa bezne podavaju aj naraz. Uzila si ich v beznej davke. Nechapem, co riesis 🤷‍♀️

marca12
9. jún 2023

Na zaludok si si mala kupit v lekarni liek napr.buscopan. Ja napr.sumivy panadol nemozem,mam z neho bolesti zaludka. Tiez som naposledy mala take bolesti,ze som myslela,ze rana nedozijem. Nastastie som mala doma nolpazu na zaludok a celkom rychlo zabrala. Urcite si sa nepredavkovala,len si si podrazdila zaludok. Panadol obsahuje kofein a kvoli tomu sa ti nedalo zaspat.

euka210
9. jún 2023

Skus nospu, probiotika ked beries Atb a panadol tablety, nie sumivy

iwesska
9. jún 2023

Po precitani nadpisu som si myslela,ze si jedla po 2 ATB naraz a nie,ze si si k tomu dala Panadol🙈Vsak to sa bezne spolu dava tato kombinacia. ATB na moc.cesty byvaju dost agresivne,takze to mas z toho. Asi ti nesadli.

letter
9. jún 2023

Antibiotiká a panadol môžeš kombinovať, urcote si sa nepredavkovala, probiotiká minimálne 2hod odstup od atb, ak si dáš cierne uhlie na žalúdok tak to nakombinovať s liekmi, ak sa najes daj si lieky ma trávenie…. Ak ti je vyslovene zle od atb tak ich prestaň brat a chod k dr nech ti predpise iné

mmoni89
9. jún 2023

No pravda ze ten Panadol sumivy je s kofeinom takže ten môže narobiť zle, večer úplne nevhodné. Treba si dávať Paralen sumivy co je bez kofeínu