Zdravim chcel som sa spýtať po koľkých hodinách dňoch sa prejavuje otrava krvi alebo nejaká taká infekcia pohryzol pes nemá besnotu len infekcií sa bojím rana není veľká ani malá stalo sa to 2 dni dozadu nebol som stým u doktorky rana nehnisá ale okolie je modré miere fialové ( nie moc )
Ja by s tým bola šla l dr neriskovala by som
Choď k Dr.
po pohryznuti je riziko hlavne bezsnoty, ak ju nema, tak je riziko nizke.
otrava krvi nie je nieco, co ma clovek po urcitych poraneniach, nastava vdaka kombinacii viacerych faktorov
- nezvycajne a zavazne infekcie, ktoru ma organizmus problem zvladnut
- obrovska hlboka rana znecistena niecim, apr po urazoch ( napr urazy v brusnej dutine, vyliatie obsahu cirev do brusnej dutiny )
- oslabeny imunitny system.
asi by sa toho naslo viac, ale teraz momentlane mi nic nenapada.
cize ak pes enbol neicim infikovany, ak sa do rany nedostalo nic nezyvajne, tka hrozi asi take riziko, ako pri hocijakom inom poraneni.
modrofialove je to pretoze je tam modrina.
Mne raz doktorka povedala, že je skôr riziko tetanu než besnoty. Síce sa to týkalo mačacích pazúrikov, ale myslím si, že ten psík si tiež zuby neumýval a predpokladám, že sa rýpe kade-tade. Takže by som zašla k lekárke a spýtala by som sa.
Urcite k lekarovi / do nemocky. Toto by som neriskovala
Jak vieš, že pes nema besnotu? Pokiaľ nie je pes zaočkovany proti besnote, tak je už aj pre teba neskoro (treba podať prvu vakcinu do 24 hodin). To, že pes neslinta a nema červene oči a nebehá po strope jak posadnutý, ešte neznamená, že nemôže mať besnotu.
@thirstymonk na Slovensku aktualne nemame rigistrovane ohniska besnoty, takze je velmi mala pravdepodobnost, ze by mal pes besnotu, obzvlast ak je ockovany
@majamat ale nižšie asi o3 cm od samotnej rany
zalezi od uhryznutia. jedna vec je, za tammohlo nastat nejake zmliazdenie, ci poskodenie tkaniva a vznikla modrina, druha moznost je, ze modrina stecie. kedysi som to netusila, ale krv pod kozou sa dokaze presuvat ( krv pod kozou, ci v kozi je modrina ). cize od rany mohla stiec nizsie. a je tu aj moznost, ze to spolu nesuvisi.
otrava krvi je ludovy nazov. v skutocnosti ide o zaplavenie organizmu bakteriami, ktore sa najdu aj v krvi. cize sa tam mozu dostat z niekade. a predstav si, casto nie z takychto ran,a le naor z roznych infekcii v tele. ved ked mas zapal pluc, je zapaleny bud cely organ,a le jeho velka casti. to co mas je malinka ranka.
su ludia, co maju hlboke prelezaniny, rozsiahle, polcha niekolko cm stvorcovych, hlbka niekolko cm, pripadne aj viacere a otravu krvi nemaju. je to sustrdene na to miesto, dalej sa to neposuva.
Kedze dnes tu pises tak otravu krvi zatial nemas😁dcera mala sepsu 3x priznaky
Mramorova koza chladna
Velmi rychle dychanie
Zimnica alebo horucka
Dezorientovanost
Kolabs organov atd
Veľi rychly priebeh
modriny sa casom posuvaju,preto ju mas nizsie
mala som zacalo to flegmonou ktora sa rozsirila na priemer viac ako 30 cm islo to rychlo zacala nekrotizovat smerom do brucha sa urobil absces crp v stovkach zimnica bolesti az take neboli
hlbka bola ces 6 cm smerom dovnutra v bruchu
dovod ihla v pere na inzulin nebola cista
toto mas ok bezne ukusnutie najma pri stenatach sa stava no stres heparoid
prečo nejdeš k lekárke... ona už bude vedieť posúdiť tvoj zdr. stav.