Ahojte,
Takze po pregrcanom dni som prave isla na pohotovost, lebo mam stale krce v bruchu a boli ma cele telo, dokonca prsty na rukach, nemozem spat od bolesti. Lekarka ze vraj je to pravdepodobne crevna viroza. Predvcerom som jedla steak tak ako ho nam rada, vnutri surovy. Ach jaj, tak zle mi je, iracionalne sa bojim ze to moze byt nieco horsie, alebo ze zomriem na otravu jedlom. Googlim si hororove scenare. Ukludnite ma prosim 🙏
My tým prechádzame teraz celá rodina. Najprv ja som mala hnačky a bolo mi zle tri dni, potom dcéra hnačky a teraz priateľ. Je to strašne
Neviem naco lekarovi s tymto, zbytocne sa to potom siri. Su to virozy, staci nasadit dietu, 1-2dni v klude a prejde to. Vlastne zvycajne za jeden den odozneju, ale samozrejme,
zaludok ta moze boliet este tyzden, cele telo takisto, lebo je to viroza a zvycajne sa vyskytne aj teplota a creva ak ma clovek aj hnacku tak sa davaju dokopy tiez dlhsiu dobu.
Ale fakt netreba chodit k lekarovi.
A Neboj sa neumries, nie je to zo steaku.
@zenulkaaa to, že nezomrie a je to prehnané máš pravdu. Ale nikdy by som si nedovolila druhému hovoriť, že s akútnymi bolesťami nemá chodiť za doktorom. Ľudia, ktorí vedia používať rúško aj na niečo iné ako covid, tak si ho pri podozrení na virózu dajú, aj keď na slovensku je táto pravdepodobnosť mizivá.
My nevieme čo jej je a či to naozaj nie je zo steaku, nevieš kde kúpila mäso, ani ako ho skladovala alebo ako ho skladovali tí pred ňou a preto ma celkom šokuje, že s istotou vylučuješ, že steak nebol v poriadku. Všade, všade ti odporúčajú, že pokiaľ máš podozrenie na otravu jedlom, tak po prvých príznakoch máš ísť k lekárovi.
Ale odbočím od tej menej pravdepodobnej otravy jedlom, mala bolesti, nemohla spať a každý jedinec má prah bolesti rozdielny. Dieťa by si nechala skrúcať sa na posteli a nezobrala by si ho k lekárovi, keby pregrcia celý deň a v noci má akútne bolesti? Alebo to radíme len cudzím ľuďom na internete? Radšej ako hovoriť, že k lekárovi nemala ísť, treba poradiť ako správne chodiť k lekárovi s podozrením na virózu, len pre prípad, že by to nevedeli.
Ano rusko som mala cely cas, na recepcii mi dali to FFP2. Nechcela som nic podcenit.
@cocolino234 Maso bolo zo supermarketu (z masiarskeho pultu, nebalene) a jedli sme ho este v ten den…Muz ma rad steak “medium”, takze on si ho prepiekol viac, ale mal hnacku aj on. Teplotu, bolesti a taky pocit na odpadnutie ako ja ale nemal.
Ešte vraciate? Brali ste už niečo? Alebo vám dali niečo na pohotovosti?
@endzi83 Mam lieky a uz aspon nevraciam dnes cely den
Sú teraz rozšírené črevné virozy takže podľa mňa skôr to