Otlaky na päte

lenka287
16. jan 2024

Prosím o pomoc, dcéra má stále otlaky na päte, viete mi poradiť značka topánok, lebo už sme vyskúšali všetko možné a nič nepomohlo, za všetky rady tipy ďakujem 😊 (17 ročné dievča)

vanilkovazmrzka
16. jan 2024

Naplaste na otlaky. Alebo potom jedine usit topanky na mieru 🙂

viestta
16. jan 2024

Otlaky sa robia ked su topanky male a tlacia alebo velke, suchaju sa hore dole a moze byt na pricine aj zhuzvana ponozka. Ma spravnu velkost topanok? Nosi ich zasnurovane aby jej hore dole nechodili?

tanyan
16. jan 2024

Nemôže to mať od ponožiek? Skrčené alebo príliš voľné...

eliska13
16. jan 2024

@lenka287 má otlaky vodové, alebo mozole?
Keď mozole tak pedikura

lenka287
autor
16. jan 2024

@tanyan nie, ponožky máme kvalitné, v manželovej rodine to majú tiež, tak skôr myslím že genetika, ale je to strašné keď nemôže v ničom chodiť, som už z toho zúfalá...

taktotedanie
16. jan 2024

@lenka287 Za mna nema vhodne cislo obuvi

tanyan
16. jan 2024

A chôdza je ok? Možno je chyba v spôsobe akým kráča. To býva tiež "zdedené."
Možno by sa mohol pozrieť nejaký fyzioterapeut na celkové držanie tela a aj chôdzu.

gaia14
16. jan 2024

ja som s otlakmi bojovala cely zivot lebo mam uzku nohu, takze mi v topanke lieta aj ked cislo mam OK. Zacala som kupovat uzsie topanky, topanky vzdy poriadne rozchodim na kratsich usekoch nez si ich dam na dlhsie, a potom este hydrokoloidne naplaste, to je moja zachrana vzdy a vsade. Pata si casom zvykla, uz mi to urobi maloktora topanka, ale v puberte som mala nohy nonstop krvave

lenka287
autor
16. jan 2024

@gaia14 ona má pravý opak nohu menšiu a širokú...fizioterapeut nie je zlý nápad, ďakujem