Ahojte, dlho sa mi nedarí otehotnieť. Bola som pred týždňom na endo sono mam v poriadku jedine TSH mi kolíše. V januári som mala TSH 5,49 a tento týždeň 4,9 tak mi predpisala l-thyroxin 50, keď sa snažíme. Podarilo sa Vám potom niektorej otehotnieť, keď ste začali brať lieky? Koľko to asi tak cca trvá, kým sa hormón upraví, a budem môcť otehu?
Tak každý reaguje na lieky inak, my keď sme sa začali snažiť, endokrinologička nasadila euthyrox, už štyri roky mi zvyšuje dávku (momentálne mám už 150-tku) a stále nemám výsledky ako treba. A dieťatko tiež stále nie je. Ale ja mám už teraz po 40-tke, takže aj tam môže byť problém.
Tak ja mám inú skúsenosť tri deti,otehotnenie na prvý šup a roky užívania euthyroxu. Takže to je asi individuálne a netreba prikladať veľký dôraz pri neplodnosti iba štítnej žľaze. Ja som tretí raz otehotnela po 35 a úplne na prvý šup. Užívam euthyrox od 100 po 150uz 20rokov
Mne prisli na znizenu funkciy plus minus tyzden ked som otehotnela... takze to nemusi mat vzdy vplyv
Otehotnela som po 3 mesiacoch brania euthyroxu
Ahoj, ja sice nemam znizenu funkciu, ale autoimunitne ochorenie a to zase sposobuje potraty a tiez vraj tazsie otehotnenie.. Ja som uzivala mesiac euthyrox, lebo som lekarke povedala, ze chcem otehotniet, tak pre istotu sme to zabezpecili este skor a mozem povedať, ze menzes som dostala uplne presne na den ten mesiac predtym enz som otehotnela s liekmi, takze podla mna to ma vplyv na cyklus a tym padom je aj vyssia sanca otehotniet... V oktobri som zacala uzivat, v novembri som uz bola tehotna 🙂 drzim palce
@daarling pripnem sa.. teraz sa chystam na endo tiež kvôli vyššiemu Tsh a sa nám nedarí..